ورود ۵۰۹ هزار پرونده به مجموعه دادگستری – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرنگار آنلاین، حجتالاسلام سید حسین حسینی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ حدود ۵۰۹ هزار پرونده وارده مجموعه دادگستری به شوراهای حل اختلاف بوده و ۵۰۷ هزار مورد رسیدگی توسط همکاران قضائی قرار گرفته است که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد داشته است.
وی افزود: اگر با سال ۱۴۰۱ این آمار را مقایسه کنیم ۴۵۰ هزار پرونده وارده به مجموعه دادگستری و شوراهای حل اختلاف داشتیم و ۴۵۰ هزار پرونده رسیدگی شد.
وی خاطرنشان کرد: در طول سه سال حدود ۳۰ هزار از مجموعه پروندههای دادگستری استان کسر شده که ناشی از زحمات شبانه روزی همکاران دستگاه قضا در استان کردستان است.
رئیس کل دادگستری کردستان تصریح کرد: هر همکار قضائی در ماه به طور میانگین به ۱۷۰ الی ۱۸۰ پرونده را مورد رسیدگی قرار داده است.
حجتالاسلام حسینی به آمار تردد مراجعین کردستان به دستگاه قضای استان از جمله دادگستری، سازمان قضائی نیروهای مسلح، تعزیرات، سازمان ثبت اسناد و زندان پرداخت و بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به دستگاه قضای سطح استان مراجعه داشتهاند.
وی ادامه داد: اگر شعبهای بیش از ۲۰۰ پرونده داشته باشد متعارف و اگر بیش از ۳۰۰ پرونده داشته باشد نامتعارف خواهد بودکه شعب نامتعارف از ۷۰ درصد اکنون به ۲۶ درصد رسیده است.
حجتالاسلام حسینی به ۱۰ عنوان اتهام پرداخت و گفت: توهین، سرقت، ضرب و جرح عمدی، افترا، تهدید، تصادفات، کلاهبرداری، تصرف تخریب تحصیل مال نامشروع جزو ۱۰ اتهام اول استان است.
وی افزود: عناوین دعاوی حقوقی نیز شامل مطالبه وجه و خسارت، احصار از محکومله، احصار از هزینه دادرسی، مطالبه خسارت، تأمین خواسته، مطالبه وجه سفته است.
رئیس کل دادگستری کردستان مشکلات اقتصادی و کمرنگ شدن ارزشهای اسلامی در رأس آن گذشت را عامل افزایش اتهام و اختلافات دانست و افزود: اگر مردم آستانه صبر خود را بالا ببرند خیلی از مشکلات حل خواهد شد.
وی به پروندههای طلاق ودعاوی خانواده استان پرداخت و گفت: پروندههای این حوزه در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۲ هزار و ۲۹۶ پرونده و در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۲ هزار و ۱۰۰ پرونده بوده است.
حجتالاسلام حسینی اذعان کرد: پروندههای مفاسد اداری شامل اختلاس، پولشویی و تضییح اموال دولتی ۵۵۸ پرونده در سال ۱۴۰۲ بوده است.
وی تصریح کرد: در حوزه ترک فعل در سال ۱۴۰۱ یازده پرونده تشکیل و ۳۲ تذکر به مدیران ارائه شد و در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۵ پرونده تشکیل و ۳۷ تذکر یعنی رشد ۷۰ درصدی در ترک فعل مدیران را در استان داشتهایم.
وی پرونده مسن و معوق استان را ۵ هزار و ۸۰۰ مورد دانست و گفت: متوسط زمان رسیدگی در سال ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱ حدود ۱۰ درصد کاهش داشته است.
رئیس کل دادگستری کردستان اضافه کرد: پروندههایی که حکم آن قطعی شده است ماده ۴۷۷ قانون آئین کیفری تنها راه بررسی آن توسط خواست متقاضی است که در این زمینه ۲۰ درصد افزایش ورودی داشته است.
حجتالاسلام حسینی یادآور شد: سامانه الکترونیکی متعددی ایجاد شده تا از مراجعات، استعلامات زمانبر جلوگیری شود و استعلامات با فوریت تو پرونده انجام شود.
وی تاکید کرد: استعلام حسابهای بانکی اشخاص با رعایت محرمانه بودن موضوع، استعلام بورس، استعلام پلاکهای خودرو افراد، سوابق کیفری در فرایند دادرسی مورد توجه است.
رئیس کل دادگستری کردستان افزود: در سال ۱۴۰۲ حدود ۹ هزار و ۲۲۲ جلسه الکترونیکی داشتهایم و جلسات رسیدگی برخط و آنلاین که مردم امکان مشارکت را دارند در سال ۱۴۰۲ سه جلسه داشتیم اما در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۳ جلسه برخط تاکنون برگزار شده است.
حجتالاسلام حسینی افزود: ۸۰ هزار ملاقات عمومی و مردمی در استان داشتهایم که افزایش آن در سال گذشته به دلیل سفر رئیس قوه قضائیه به استان بود.
وی اعلام کرد: در حوزه حقوق عامه اقدامات زیادی انجام شده که تعداد پروندههای تشکیل شده حقوق عامه در سال ۱۴۰۲ حدود ۳ هزار و ۲۵۹ بوده و تعداد اقدامات حقوق عامه دادستانهای استان نیز یکهزار و ۴۲۷ مورد بوده است.
وی به رفع تصرف اراضی ملی و منابع طبیعی اشاره و ادامه داد: ۹۹۲ هکتار توسط منابع طبیعی و ۵۳۲ هکتار توسط راه و شهرسازی رفع تصرف شد.
رئیس کل دادگستری استان کردستان ادامه داد: در راستای فعال شدن واحدهای تولیدی با ورود دادگستری ۴۱۰ اشتغال جدید ایجاد شد و از بیکاری ۴۲۷ نفر جلوگیری شد.
حسینی به افزایش شعبه اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۲۴ همکار قضائی و ۱۹۱ نفر به کارمندان اداری دادگستری استان اضافه شد.
وی اعلام کرد: در طول بیش از سه سال اخیر ۲۳ شعبه به شعب دادگستری کردستان و ۶۰ پست قضائی در چارت دادگستری اضافه شد.
رئیس کل دادگستری کردستان بیان کرد: در راستای دستورات ریاست قوه قضائی به استان مجوز برنامه اولین دوره کاراموزی قضائی استان را دریافت کردیم و با تعامل و همکاری دانشگاه کردستان دورههای کارآموزی انجام میشود.
وی اذعان کرد: ۱۵۰۰ صلحیار در استان شناسایی شده و در سال گذشته پنج هزار پرونده به صلح یاران ارجاع داده شده است و ۴۰ هیأت صلح در مساجد، اماکن متبرکه و ادارات تشکیل شده است.
وی یادآور شد: ۲۹ پروانه داوری عمومی و تخصصی در استان صادر و مدارک ۱۵۴ نفر از متقاضیان داوری هم تکمیل و ارسال شده که امسال گزینش و جذب خواهند شد.
وی خاطر نشان کرد: در حوزه میانجیگری تا پایان خرداد ماه پرونده ۳۵ نفر تشکیل شده که جهت اقدامات بعدی به تهران ارسال شده است.
وی افزود: در سال گذشته در حوزه زندان در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن کاهش ۲ درصدی، در حوزه اشتغال زندانیان رشد ۲۰ درصدی، در حوزه مجازاتهای جایگزین حبس رشد ۱۲ درصدی، در زمینه خدمات عمومی رایگان رشد ۲۰۰ درصدی، در حوزه پابند الکترونیکی رشد ۵ برابری را داشتهایم.
رئیس کل دادگستری کردستان عنوان کرد: در سال گذشته عملکرد ستاد دیه استان رشد داشته و ۳۰۵ نفر را آزاد کردیم و به مناسبت عید قربان و غدیر ۶۲ نفر در استان مورد عفو قرار گرفتند و پیشنهاد عفو و آزادی بیش از ۴۰۰ نفر را دادهایم که امیدواریم به نتیجه برسد.
حجتالاسلام حسینی خاطر نشان کرد: ۴۹ مکاتبه هشداری توسط سازمان بازرسی استان انجام و نتیجه مکاتبات جلوگیری از ایجاد سو جریان به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان و وصول حقوق شهرداری به ارزش حدود ۱۲۱ میلیارد تومان بوده است.
وی بیان کرد: از دیگر اقدامات بازرسی استان تشکیل پرونده تخلفاتی با ۳۷ درصد رشد نسبت به سال ۱۴۰۱، تشکیل پرونده کیفری برای ۴۶ نفر از کارکنان در جریان بازرسی استان انجام شده است.
وی افزود: این پروندهها به مراجع قضائی ارجاع و ۶۰ درصد این گزارشها منجر به محکومیت شدند و احکام این افراد شامل حبس، جزای نقدی، شلاق و غیره انجام شده است.
رئیس کل دادگستری کردستان اضافه کرد: تعداد دفاتر اسناد رسمی استان ۱۱۷ دفتر است که سال قبل ۱۱۲ نفر در راستای برگزاری آزمون پذیرش شدند.
حسینی به تدوین سند تحول و تعالی و برنامه عملیاتی سالانه اشاره کرد و گفت: مسیر راه فعالیتهای دادگستری براساس این سند و برنامه یاد شده است که جهش خوبی را در استان داشتهایم که بیانگر زحمات شبانهروزی مجموعه دادگستری استان است.
رئیس کل دادگستری کردستان افزود: مصوبات سفر رئیس قوه قضائیه اجرا شده و یا در دست اجرا است که اهم مصوبات در حوزه نیرو و عمران بود.