۸۲ درصد بارندگی سالانه در استان بوشهر محقق شد – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان

۸۲ درصد بارندگی سالانه در استان بوشهر محقق شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار آنلاین، علی محمدی ظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به بارندگی‌های سامانه‌های بارشی مؤثر در اردیبهشت ماه، میانگین میزان بارندگی استان بوشهر در سال آبی جاری (از آنلاین ماه ۱۴۰۲ تا پایان ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) به ۲۰۵ میلیمتر رسید تا ۸۲ درصد از میانگین بارندگی سالانه استان تحقق یافته باشد.

وی خاطرنشان کرد: میانگین بلند مدت بارندگی استان بوشهر ۲۵۱ میلیمتر است و امیدواریم در سامانه بارشی پیش رو نیز بخشی دیگر از کمبود بارش جبران شود تا در فصل گرم سال با چالش‌های کمتری روبرو باشیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر با اشاره به میزان آبگیری سازه‌های آبی استان بوشهر در بارندگی‌های اخیر گفت: مجموع آبگیری سازه‌های آبی استان بوشهر از جمله سد رییسعلی دلواری، باغان، تنگ ارم، خاییز و دیگر سدها و بندها در این سامانه بیش از ۲۵ میلیون مترمکعب است.

محمدی عنوان کرد: سد باغان به عنوان یکی از سازه‌های آبی مهم جنوب استان بوشهر که در سفر دوم ریاست جمهوری به مرحله آبگیری رسید برای نخستین بار آبگیری به حجم بیش از ۴ میلیون مترمکعب از سیلاب را تجربه کرده است تا ذخیره این سد به هفت میلیون مترمکعب برسد.

وی افزود: تا پیش از ایجاد امکان آبگیری در مخزن سد باغان، همه سیلاب‌های رودخانه باغان، ضمن آسیب زدن به تأسیسات و سازه‌های شهری و روستایی، به صورت رواناب به دریا تخلیه می شده است و اکنون امکان ذخیره سازی ۳۲ میلیون مترمکعب آب در این سد وجود دارد.

ضرورت مدیریت مصرف

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای بوشهر خاطرنشان کرد: همچنین سد تنگ ارم به عنوان یکی از منابع اصلی تأمین کننده آب شرب بخش ارم با آبگیری صد درصدی به حجم ذخیره ۴.۵ میلیون مترمکعب رسید.

وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به پیش بینی‌های انجام شده، طی ۲ روز آینده نیز یک سامانه بارشی دیگر در استان بوشهر فعال خواهد شد و امیدواریم سایر سازه‌های استان بوشهر از جمله سد اخند، سد خاییز، سد ارغون و سازه‌های تغذیه مصنوعی آبگیری شوند تا بخشی از کمبود آب سطحی و زیرزمینی استان از این طریق جبران شود.

محمدی با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف در ماه‌های پیش رو گفت: ضروری است تا در کنار تلاش برای تأمین و مدیریت منابع آب، همه بهره برداران آب اعم از کشاورزان، صنایع، خدمات آب بر و … استفاده از آب را به طور بهینه در دستورکار خود داشته باشند.

دکمه بازگشت به بالا