نخستین فضاپیمای سرنشیندار بوئینگ به مدار میرود
نخستین فضاپیمای سرنشیندار بوئینگ پس از سالها تأخیر به مدار زمین میرود.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، شرکت بوئینگ هفته آینده نخستین فضاپیمای سرنشیندار خود را به مدار میفرستد و فضای رقابت این شرکت با اسپیسایکس را که متعلق به ایلان ماسک است و رونق بخش مهمی از صنعت فضایی آمریکا به دستانش گره خورده فراهم کند.
ماموریت آزمایشی استارلاینر یک نقطه عطف برای شرکت بوئینگ به شمار میآید؛ پرتای این کپسول با سالها تاخیر وبیش از یک میلیارد دلار هزینه بیشتر همراه بوده؛ استارلاینر فضانوردان ناسا را برای انجام سفرهای معمول فضایی به ایستگاه فضایی بینالمللی همراهی میکند.
ناسا در سالهای اخیر از نسلهای جدید فضاپیماهای خصوصی حمایت کرده و باور دارد شرکتهای خصوصی میتوانند فضانوردان و سایر مشتریان شرکتهای فضایی از جمله ناسا را به ایستگاه فضایی بینالمللی و تحت برنامه بلندپروازانهتر این سازمان، آرتمیس، به ماه و در نهایت مریخ برسانند.
جیم فری، معاون ناسا در یک کنفرانس خبری که پیش از پرتاب استارلاینر تدارک دیده شده بود به خبرنگاران گفت: “نخستین پرواز سرنشیندار یک فضاپیمای جدید نقطه عطف کاملاً حیاتی برای آن است، اما جان اعضای خدمه استارلاینر که دو فضانورد ناسا هستند نیز در خطر است.
ویلیامز، فضانورد ناسا، ۵۸ سال دارد و خلبان آزمایشی سابق نیروی دریایی با تجربه پرواز بر فراز ۳۰ هواپیمای مختلف است و از نخستین پرواز خود در سال ۲۰۰۷، بیش از ۳۲۲ روز را در فضا گذرانده است. ویلمور، فضانورد دیگر ناسا ۶۱ سال دارد و کاپیتان بازنشسته نیروی دریایی است که ۱۷۸ روز در فضا حضور داشته است. نخستین ماموریت فضایی وی در سال ۲۰۰۹ بوده است.
استارلاینر با فضایی برای حداکثر هفت فضانورد، نمادی از مبارزات بوئینگ برای رقابت با رقبای فضایی جدید مانند اسپیس ایکس است که فضاپیمای سرنشیندار آن نهستسن ماموریت خدمه خود را در سال ۲۰۲۰ انجام داد.