آیا HTML سخت است ؟
HTML و CSS چیست؟
طراحی سایت در اصفهان: مخفف عبارت «Hyper Text Markup Language» است. این زبان به مرورگر شما میفهماند که متنها و تصاویر باید به چه شکلی در صفحات وب نمایش داده شوند. میتوانید از تگها برای نشان دادن المانهای مختلف، تعیین محل پاراگرافها، عناوین، افزودن تصاویر و حتی ویدیوها استفاده کنید. مخفف عبارت «Cascading Style Sheets» است. این زبان با اضافه کردن استایلهایی مثل فونتها، رنگها و طرحبندیهای مختلف به وبسایت، ظاهر دلپذیری را به آن خواهد بخشید.
بنابراین HTML به شما اجازه میدهد تا ساختار وبسایت خود را بسازید، در حالی که CSS به این ساختار جان میبخشد. همانطور که در نمودار پایین مشاهده میکنید، این دو زبان اغلب در توسعهی وب استفاده میشوند.
شما باید با یادگیری این دو زبان پایهای، مهارتهای خود را ارتقا دهید. به 5 دلیل اصلی برای یادگیری این دو زبان دقت کنید:
-
کاربرد در تمام صنایع
عکاسی صنعتی در اصفهان: کسانی که نحوهی ساخت وبسایت یا کار کردن با این زبانها را بلد هستند، میتوانند وبسایتهای بهینه و کاربرپسندی را خلق کنند. اگر اصول پایهای مربوط به آنها را ندانید، باید دائماً برای رسیدن به نتایج بهتر تلاش کنید. این زبانها علاوه بر توسعه وب، در زمینههایی همچون بازاریابی، طراحی و تبلیغات نیز کاربرد دارند.
به عنوان مثال شما با دانستن نحوهی ساخت یک صفحهی وب، میتوانید کمپینهای بازاریابی موثرتری را طراحی کنید. اگر در زمینه فعالیت دارید، دانستن ساختارهای وبسایت به شما در اصلاح کمک خواهد کرد. آیا شما مسئولِ به موفقیت رسیدن مشتریان هستید؟ میتوانید برای فرستادن ایمیلهای موثرتر، از دانش HTML خود در این زمینه سود ببرید. تعداد احتمالات و فرصتها بیشمار است.
-
متمایز شدن
سایت سازهایی مانند و WIX با در اختیار گذاشتن قالبهای رایگان، به افراد در ساخت وبسایت کمک میکنند. توسعهدهندگان بسیار زیادی از این قالبها کمک میگیرند، بنابراین وبسایتهای زیادی شبیه به یکدیگر میشوند. شما خاص بودن خودتان را با استفاده کردن از این قالبها از دست خواهید داد. اگر راهکارهای توسعه وب را بلد باشید، میتوانید وبسایتهای منحصر به فرد خودتان را خلق کنید. با این روش، تمایز وبسایت شما نسبت به سایر موارد حس خواهد شد. توجه داشته باشید که وبسایتها همیشه نمایانگر تجارت شما خواهند بود، بنابراین یک وبسایت عالی به کسب و کار شما نیز کمک شایانی خواهد کرد.
-
یادگیری آسان
HTML و CSS جزو زبانهای پایهای در توسعه وب هستند، بنابراین برای شروع باید ابتدا به سراغ آنها بروید. قواعد کدنویسی در این زبانها به خوبی تعریف شده و همین موضوع یاد گرفتن آن را آسانتر میکند. HTML با در دست داشتن ساختار سادهای از تگها، مسیر یادگیری را برای افراد تازهوارد هموار میکند. مراحل یادگیری CSS نیز به لطف ساختار سادهی آن نسبتاً آسان است.
-
یادگیری سریعتر سایر زبانهای برنامهنویسی
با مهارت پیدا کردن در HTML و CSS میتوانید تکنولوژیهایی مثل ، ، و را با سرعت و سهولت بیشتری بیاموزید. اگر میخواهید توسعهی وب را به شکلی جدی دنبال کنید، باید اصول پایهای را به درستی یاد بگیرید. با مسلط شدن به زبانهای مختلف، مهارتهای شما ارتقا یافته و مجهزتر میشوید.
-
ایجاد اعتماد به نفس و ایجاد حرفهای جدید
اگر به دنبال شروع یک شغل جدید در دنیای تکنولوژی هستید، باید بدانید که زبانهای مختلف چه تاثیری روی مهارتهای شما خواهند داشت. در حال حاضر این زبانها به اینترنت و وبسایتهای محبوب شما قدرت میبخشند. وبسایتهایی مثل نتفلیکس، گوگل یا فیسبوک از HTML و CSS استفاده میکنند. اگر هنوز آمادهی تغییر شغل نیستید، هیچ ایرادی ندارد چون میتوانید آن را به چشم یک منبع درآمد اضافی ببینید. وقتی این دو زبان را یاد گرفتید، در خانه به عنوان یک فریلنسر مشغول به کار شوید. با این کار اعتماد به نفس شما بالا رفته و فرصتی برای خواهید داشت. تقاضا برای این مهارتها به طور روزانه در حال افزایش بوده، بنابراین سرمایهگذاری کردن روی آنها در درازمدت برای شما مفید است.
پذیرش یادگیری HTML و CSS
کدنویسی به هر زبانی، یک مهارت ارزشمند محسوب میشود. شاید گاهی اوقات وبسایتها و اپلیکیشنها پیچیده به نظر برسند، اما هنوز هم با قطعات پایهای وب (HTML و CSS) ساخته شدهاند. این زبانها به آسان بودن شهرت دارند، بنابراین افراد مبتدی بدون هیچ نگرانی میتوانند به سراغ آنها بروند. یک جامعهی بزرگ نیز این دو زبان را حمایت میکند که در صورت کمک خواستن، میتوانید روی پشتیبانی آنها حساب کنید. با یاد گرفتن کدنویسی، شخصیت خودتان را در وبسایت بازتاب داده، از دیگران متمایز شده، در پروژهها مشارکت بهتری داشته، زبانهای دیگر را آسانتر فهمیده و فرصتهای بیشتری برای انتخاب شغل جدید خواهید داشت.
HTML چیست ؟
برای توضیح مفهوم زبان HTML می توانید فیلم زیر را تماشا کنید و یا توضیحات پس از ویدیو را مطالعه نمایید.
برای دانلود کامل قسمت های مختلف فیلم آموزش html وارد صفحه شوید.
آیا HTML سخت است ؟
همانطور که گفته شد HTML و CSS هر دو ساده ترین زبان های کامپیوتری هستند. لذا یادگیری آن ها خیلی سریع بوده و کسب در آمد از آن نیز آسان می باشد. تقریبا هر فرد یا سازمانی که دارای سایت است بی نیاز از کسی که HTML و CSS را بلد باشد نیست.
آن قدر بگویم که ساخت و طراحی یک صفحه با HTML و CSS مانند ساخت یک فایل ورد و نوشتن در آن می باشد. (یعنی اینقدر آسون)
اما فراموش نکنید که قطعا حرفه ای شدن در هر کاری حتی ساده ترین کار ها زمان زیادی را می طلب.
آیا برای کدنویسی HTML نیاز به ابزار خاصی داریم ؟
در جواب این سوال باید بگویم که خیر. شما بدون هیچ ابزاری می توانید اقدام به طراحی سایت با HTML و CSS نمایید. همچنین شایان ذکر است که کد های نوشته شده به زبان اچ تی ام ال در هر مرورگری خوانده و اجرا می شوند.
آیا یادگیری HTML و CSS برای ساخت سایت کافی است ؟
خیر. یادگیری HTML و CSS تنها بخش بسیار کوچکی از طراحی سایت می باشند.
هر سایت دارای دو بخش اصلی است. فرانت اند (چیزی که کاربر می بیند) و بک اند (چیزی که کاربر نمی بیند در واقع همان برنامه نویسی سایت).
در این میان باز هم HTML و CSS بخش کوچکی از بخش FRONT-END یک سایت رو به عهده گرفته است.
ابزار ها و تکنولوژی هایی که سایت ها با آن ساخته می شوند به صورت کلی به شرح زیر است. البته باید بدانید که یادگیری همه آن ها اجباری نیست اما پیش نیاز هرکدام از آن ها همین اچ تی ام ال و سی اس اس می باشند.
- HTML
- CSS
- Javascript
- PHP
- Mysql
زبان HTML یکی از معدود زبان هایی هست که توسط انواع مرورگر ها بطور مستقیم خوانده می شود و همین نشانه از پر اهمیت بودن زبان اچ تی ام ال است. اگر علاقه مند به طراحی صفحات وب هستید اولین گام یادگیری زبان Html می باشد، چرا که این زبان به منزله اسکلت و ساختمان صفحات وب است.
به عنوان مثال یک ساختمان را در نظر بگیرید، اولین گام برای ساخت یک ساختمان طراحی و پیاده سازی اسکلت ساختمان می باشد و پس از آن به کمک وسایل و ابزار جانبی نما و ظاهر ساختمان تکمیل می گردد.
در دنیای طراحی صفحات وب سایت نیز اسکلت و زیر بنای صفحات در واقع همان زبان HTML بوده و طراحی نما و زیبا سازی سایت به کمک زبان هایی نظیر CSS انجام می گیرد.
اگر هنوز html , css را به طور کامل بلد نیستید و میخواهید یک وبمستر حرفه ای بشید و به راحتی تمام امور یک سایت را مدیریت کنید میتوانید در دوره آریا تهران شرکت کنید. در این دوره html , css , javascript و سئو و نحوه کار با ابزار های تخصصی سئو مانند سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس به شما آموزش داده میشود و تمام این آموزش ها متناسب با نیاز بازار کار میباشد.
شما در انتهای این دره میتوانید با مهارت های کسب شده خود به راحتی جذب بازار کار شده و به عنوان یک وبمستر کسب درآمد چندین برابری داشته باشید. استخدام شدن شما با مهارت های کسب شده این دوره جامع قطعی میباشد.
html مخفف چیست
شاید برای شما هم سوال باشد که معنی HTML چیست یا به عبارتی html مخفف چیست ؟
عبارت HTML مخفف (Hyper Text Markup Language) می باشد که معادل فارسی آن «زبان نشانه گذاری ابر متنی» خواهد بود. البته با توجه به وسعت کاربرد آن این ترجمه فارسی نمی تواند کاربرد HTML را به خوبی توضیح دهد.
در ادامه مقاله، برای روشن شدن معنی دقیق اچ تی ام ال و یا به عبارتی زبان نشانه گذاری ابر متنی، با کاربرد HTML بیشتر آشنا خواهیم شد.
نکته: اچ تی ام ال یک زبان برنامه نویسی نیست. اچ تی ام ال یک زبان نشانه گذاری است.
کاربرد HTML
اگر بخواهیم کاربرد HTML را بطور ساده توضیح دهیم باید بگوییم:
HTML ابزاری است که به کمک تگ ها (Tag) قالب کلی صفحات را می سازد، در واقع شما توسط تگ های HTML، اسکلت صفحات وب خود را می سازید.
اگر کمی با طراحی وب آشنایی داشته باشید، حتما میدانید که طراحی وب ۲ مرحله اصلی دارد:
- ساختاربندی اصلی صفحات وب که با HTML انجام میشود.
- اضافه کردن جذابیت های ظاهری مثل رنگ و… که با CSS انجام میشود.
حال شاید بپرسید تگ (Tag) چیست؟!
قبل از توضیح این سوال و البته تکمیل توضیح سوال html چیست و زبان نشانه گذاری ابر متنی دقیقا یعنی چه، این نکته را فراموش نکنید که:
ساخت یک وب سایت حرفه ای و کامل شامل استفاده از زبان های و کد های مختلف برنامه نویسی مثل php، ASP، HTML، CSS و… است، که هیچکدام از این کدها و زبان های بجز اچ تی ام ال برای مرورگرهای مختلف قابل فهم نیست. یعنی مرورگر ها فقط کد ها و عناصری را نمایش می دهند که در دل کدها HTML نوشته شده باشند.
به عبارتی وقتی در جواب سوال html چیست می گوییم : «زبان نشانه گذاری ابر متنی»، درواقع درحال توضیح این امر هستیم که HTML یک زبان نشانه گذاری است که شامل بخش های مختلف به نام تگ است. که هر کدام از این تگ ها دارای کاربرد و خواص مربوط خود هستند و به مرورگرها کمک می کنند تا بفهمند هر بخش از صفحه چه نوع عنصری است و باید به چه صورت نمایش داده شود.
تگ های HTML
انجام هر عملی در HTML به کمک تگ های HTML امکان پذیر می باشد، در اصل این تگ های HTML هستند که به آن قدرت می دهند.
در یک صفحه HTML می توان انواع عناصر از قبیل متن، تیتر، عکس، جدول و … را قرار داد ، که برای هر عنصر باید از تگ مربوط به آن استفاده کرد تا مرورگرها بتوانند با فراخوانی آن تگ و ویژگی های مربوط به آن امکان نمایش تصویری آن کد ها را داشته باشند.
تعداد بیشماری تگ وجود دارد که البته برای طراحی وب سایت لازم نیست تمامی تگ های HTML را بشناسید، حتی طراحان حرفه ای وب نیز ممکن است تمامی تگ ها را حفظ نباشند و در صورت نیاز به دنبال شناخت تگ های جدید بروند.
بنابریان همانطور که گفته شد، تگ ها در HTML میتوانند لینک ها، لیست ها، پاراگراف ها، جداول، عکس و همه چیز را بسازند و شما با استفاده از تگ هاست که می توانید صفحات وب خود را اسکلت بندی کرده و به نمایش بگذارید.
برای اطلاعات بیشتر حتما مقاله را مطالعه کنید.
خصوصیات تگ های html ( اتریبیوت های html )
همانطور که گفته شد زبان HTML از قرار گرفتن تگ ها مختلف در کنار هم ساخته شده است. حالا باید بدانید که تگ ها نیز شامل خصوصیات و صفت هایی هستند که به آنها اتریبیوت (attribute) گفته می شود. همچنین اتریبیوت های html نیز دارای مقداری هستند که با آنها attribute value گفته می شود. در مورد صفت ها در html بعدا مفصلا توضیح خواهیم داد.
بنابراین می توان گفت که صفت ها در html بر گیرنده مقادیر خاصی هست که تأثیر مشخصی بر محتوا میگذارد، برای مثال برچسبهایی برای تغییر شکل ظاهری متن، نظیر درشت و ضخیم کردن یک کلمه یا برقراری پیوند به صفحات دیگر در اچ تی ام ال تعریف شدهاند.
فایل اچ تی ام ال چیست
در واقع فایل html فایلی است که شما پس از یک کدنویسی حرفه ای برای طراحی سایت، با فرمت .html ذخیره می کنید.
همانطور که پیش تر گفته شد، شما در فایل های html به کمک تگ ها و اتریبیوت ها می توانید متن، تصویر، صوت و سایر پسوند های مختلف را به طور ترکیبی در کنار هم داشته باشید و حتی بین آن ها توسط لینک، پیوند ایجاد نمایید.
ساختار کلی فایل های html به شکل زیر است:
همانطور که می بینید این فایل اچ تی ام ال دارای تگ های اصلی HTML (تگ اصلی)، مانند (برای نشان دادن بخش هد سند HTML و اطلاعات عمومی در مورد سند استفاده می شود)، (قسمت اصلی سند مثل متن و تصویر در این بخش قرار می گیرد)، تگ titel (برای نشان دادن عنوان اصلی صفحه)، تگ متا (برای نشان دادن توضیحات بیشتر ) است.
این فایل اچ تی ام ال علاوه بر تگ ها دارای خصوصیات تگ های اچ تی ام نیز هست. اتریبیوت lang و اتریبیوت charset، که هر کدام مقدار مرتبط با خود را نیز دریافت کرده اند.
ساخت فایل HTML
خوب است بدانید اچ تی ام ال یک زبان آفلاین و کم خرج است.
یعنی به گونه ای است که ما میتوانیم با کمترین خرج و امکانات، حتی بدون نیاز به نرم افزاری خاص دستورات آن را نوشته و اجرا نماییم. باور ندارید؟ پس ادامه شیوه ساخت اولین سند اچ تی ام ال خود را فرا بگیرد.
برای ساخت فایل html کافی است کد های بالا را در notepad ویندوز کپی کرده و با پسوند .html ذخیره کنید.
فایل ذخیره شده را با یکی از مرورگر های نصب شده بر روی ویندوزتان باز کنید تا اولین کدنویسی html خود را انجام داده باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد حتما مقاله ساخت فایل html را مطالعه کنید.
تاریخچه HTML
پس از معرفی زبان HTML و پاسخ به سوال Html چیست و چه کاربردی دارد، خوب است مقداری اطلاعات در مورد تاریخچه html نیز بدست بیاورید تا همه چیز درباره اچ تی ام ال گفته شده باشد.
تیم برنرز-لی مخترع فناوری وب و HTML
مخترع HTML (تیم برنرز – لی)
در سال ۱۹۸۹ میلادی جایی که فیزیکدانان سراسر دنیا در آزمایشگاه قاره اروپا در ژنو (سرن CERN ) برای آزمایش فیزیک ذره ای دور هم جمع شده بوده و به بیان دیدگاه ها، تفکرات، و یافته های خود می پرداختند تیم برنرز- لی ایده ای به فکرش خطور کرد.
ایده ای که قرار بود کاری کند تا سایر دانشمندان بدون حضور در آزمایشگاه بتوانند یافته و نظرات خود را با سایر دانشمندان به انتشار بگذارند.
این ایده باعث شد تا تیم برنرز- لی در سال ۱۹۸۹ میلادی شبکه جهانی وب را اختراع کند. البته این شبکه در ابتدا یک شبکه خصوصی بود و قطعا این تیم هیچ وقت فکر نمی کرد این اختراع روزی وارد تمام خانه در سرتاسر دنیا شود.
در ادامه تیم به این موضوع فکر کردند که صفحات علمی منتشر شده در شبکه، باید چیزی فراتر از یک متن خالص باشند. پس آنها دوباره شروع به کار کردند و با توسعه شبکه خود نام این مستندات و متون پیشرفته منتشر شده را ابر متن (HyperText) گذاشتد. بطوریکه صفحات می توانستند به یکدیگر لینک بخورند. و این شروع بود بر ایجاد زبان Html و ساخت صفحات وب که تا به امروز با انتشار آخرین ورژت html یعنی HTML5 در حال توسعه یافتن بوده است.
HTML5 چیست؟
HTML5 در حال حاضر جدید ترین نسخه HTML می باشد که مورد تایید شبکه جهانی وب (W3C) است و قابلیت های خوب آن باعث شده تا برنامه نویسان حرفه ای برای طراحی صفحات وب از HTML5 استفاد نمایند.
در حال حاضر HTML5 با CSS3 همراه بوده و همچنان در حال توسعه و پیشرفت است.
ارتباط html با css
همانطور که پیش تر اشاره کردیم به زبان ساده CSS ابزاری برای زیبا سازی صفحات وب می باشد.
ما برای طراحی ظاهر سایت به شکل دلخواه از CSS استفاده می کنیم و برای اینکار یکسری صفات تعریف شده در سی اس اس را به تگ های اچ تی ام ال نسبت می دهیم.
در واقع CSS زبانی برای توصیف ظاهر صفحات وب شامل رنگ ها، چارچوب پیرامون عکس، نشانگر ماوس، آرایش و فونتها (اندازه، رنگ، نوع) است.
با استفاده از CSS میتوان نمایش صفحه را برای انواع مختلف دستگاه ها مانند صفحات بزرگ، صفحات کوچک و پرینترها تنظیم کرد که این کار را ریسپانسیو سازی می گویند.
پیشنهاد مطالعه: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد زبان CSS حتما مقاله را مطالعه کنید تا درک بهتری از ارتباط بین HTML و CSS پیدا کنید.