بررسی نکاتی که باید در کلاس های خیاطی آموزش داده شوند
چه چیزهایی در کلاس های خیاطی آموزش داده نمی شود؟
حتما شنیده اید که بسیاری از استادان حرفه های گوناگون هرگز تمام فوت و فن کار خود را به شاگردانشان آموزش نمی دهند تا مبادا رو دستشان بلند شوند و کسب و کارشان را مختل کنند و به عنوان رقیبشان وارد بازار کار شوند! از همین رو بسیاری از کلاس های آموزشی خیاطی نیز فنون کاربردی و مهم را در لیست آموزش خود قرار نمی دهند و همین امر سبب می شود شما نتوانید خود را به عنوان یک خیاط حرفه ای و معتبر به دیگران معرفی کنید.
البته بهتر است بگوییم از این حرف ما نگران نشوید و اگر دوره های کلاس خیاطی را گذرانده اید و هنوز تصور می کنید فوت و فن خیاطی به طور تمام و کمال به شما آموزش داده نشده است، کافی است با روچی همراه باشید و گزارش های آن را مطالعه کنید آن وقت است که خواهید دید موضوعات بسیاری برای شما روشن می شود که هیچ کلاس آموزشی آن را به شما یاد نمی دهد. در اولین گام بهتر است این مطلب را دقیق و کامل مطالعه کنید و نکات آن را در مسیر خیاطی خود به کار ببینید.
چگونه لباس های نازک بدون الگوی خیاطی بدوزیم؟
یکی از مهمترین مشکلاتی که بسیاری از خیاطان دارند، دوخت پارچه های نازک و حساس است زیرا هنگام دوخت عموما چروک شده و ظاهر زیبای خود را از دست می دهند. برای رفع این مشکل بهتر است یک تکه کاغذ زیر پارچه قرار دهید و بعد از این عمل، شروع به دوخت و چرخ کردن درزها بکنید. در این هنگام شما می توانید پس از دوخت درزها، کاغذ را جدا کرده و مشاهده کنید که تمامی مسیر درز به بدون هیچ چروکی دوخته شده است.
برای دوخت یک دامن چه مواردی را رعایت کنیم؟
برای دوخت دامن به چندین نکته بسیار مهم باید توجه کنید زیرا در صورت رعایت نکردن آنها قطعا به مشکل بر می خورید و آنچه در نهایت از فعالیت شما حاصل می شود، آن چیزی نیست که می خواهید:
- دامن های تنگ دارای دو نوع ساسون هستند که ساسون های پشت از اهمیت بسیاری برخوردار است زیرا اگر دامن تنگ شد می توان ساسون های جلو را باز کرد اما نمی توان ساسون پشت را از بین برد زیرا برای زیبایی بخش گودی کمر بسیار بسیار مهم است و باز کردن آن به قیمت از بین رفتن زیبایی دامن تمام می شود.
- برای دوختن دامن باید از کمر شروع کرده و آن را تنظیم کنید زیرا در نهایت وجود ناهماهنگی دو سمت جلو و عقب دامن را می توان با بریدن از بین برد اما اگر از پایین شروع به دوخت کنیم نمی توان ناهماهنگی دو طرف را در بخش کمر رفع و رجوع کرد. پس ابتدا دو بخش دامن را روی هم قرار دهید و از بخش کمر شروع به چرخ کردن بکنید.
- برای دوخت کمر دامن اگر پارچه کم آوردید می توانید از پارچه هم شکل استفاده کنید. از سوی دیگر می توان تکه های پارچه را به هم بدوزید و شکل دلخواهتان را ایجاد کنید.
دوخت سرشانه به چه شکلی انجام می شود؟
سرشانه یکی از مهمترین بخش هایی است که شما میبایست در خیاطی به آن توجه کنید زیرا اگر به خوبی انجام نشود تمامی زحماتتان را زیر سوال خواهد برد. یکی از با اهمیت ترین مباحثی که هنگام دوخت سرشانه باید مورد توجه شما قرار بگیرد آن است که میبایست تنظیم را از لب یقه آغاز کرده و اضافه های حلقه آستین را قیچی کنید. نکته بسیار مهم دیگر توجه به شیب سرشانه است و باید آن را به شکلی پیش ببرید که به سمت شانه پایین برود. توجه کنید اگر تمام لباس به درستی دوخته شده باشد اما هنگام دوخت سرشانه به اصول اولیه اهمیت داده نشود، زیبایی لباس هرگز خود را نشان نخواهد داد.
چه زمانی اضافات پارچه را قیچی کنیم؟
توجه داشته باشید تنها زمانی شما می توانید اضافات پارچه را قیچی کنید که دوخت تمام قسمت ها انجام شده باشد زیرا این امر به شما کمک می کند تا اگر هنگام دوخت متوجه شدید در اندازه گیری هایتان اشتباه کرده اید، با پارچه هایی قیچی نشده آن را جبران کنید.
نسبت اندازه دور آستین به دور حلقه آستین چقدر است؟
باید بدانید که همیشه دور آستین از دور حلقه آستین بزرگتر است به همین دلیل اگر توجه داشته باشید همواره بالای آستین و درز بین آستین و حلقه آستین دارای چین های ریزی است. علت چنین امری آن است که دست به راحتی بتواند جا به جا شود و حرکت کند. پس حتما هنگام زدن اندازه توجه داشته باشید که دور حلقه آستین باید کوچکتر ای دور آستین باشد.
چرخ خیاطی خود را چگونه تمیز کنیم؟
یکی از اقداماتی که حتما باید انجام دهید آن است که همیشه چرخ خیاطی خود را تمیز نگه دارید زیرا این امر می تواند به افزایش طول عمر چرخ خیاطی شما کمک کند. توجه کنید حتما باید اطراف چرخ خیاطی با جارو برقی و با استفاده از فضار کم تمیز شود و فشار زیاد ممکن است چرخ خیاطی را دچار مشکل کند. از طرف دیگر می توانید از قلمو برای تمیز کردن داخل چرخ خیاطی کمک بگیرید و خورده نخ ها، پرزهای پارچه و مواردی از این دست را از چرخ خیاطی خود بزدایید.
آیا می توان سوزن کند شده خیاطی را تیز کرد؟
یکی از کارهایی که می توانید انجام دهید تا سوزن کمتری استفاده کنید آن است که اگر سوزن چرخ خیاطی شما پس از مدتی استفاده کند شد، با کمک ورق سمباده آن را مجددا تیز کنید و از آن استفاده نمایید. اما چگونه این کار انجام م شود؟ شما می توانید یک ورق سمباده را زیر چرخ بگذارید و چند سانتی بدون آن که از نخ استفاده کنید روی آن را بدوزید آن وقت است که می بینید سوزن شما همچون روز اول تیز شده است و نیازی نیز از سوزن نو استفاده کنید.
برای سفت ماندن و شل نشدن دکمه چه کاری انجام دهیم؟
کنده شدن و شل شدن دکمه یکی از مشکلات متداول لباس ها است. برای این که چنین اتفاقی برای لباس های شما نیز رخ ندهد، شما می توانید از نخ دندان برای دوخت دکمه استفاده کنید آن وقت است که خواهید دید نه تنها دکمه هایتان شل نمی شوند بلکه پس از سال ها استفاده از لباس همچنان بر قوت خود باقی هستند.
آیا می توان از قیچی های قدیمی استفاده کرد؟
باید بگوییم خیلی اهمیت ندارد که طول عمر قیچی چقدر است اما نکته مهم تیز بودن تیغه آنها است زیرا قیچی هایی که کند هستند قطعا پارچه شما را دچار مشکل کرده و به آنها صدمه وارد می کنند از همین رو می گوییم اگر از قیچی های قدیمی استفاده می کنید، حتما چند وقت یک بار با کمک سمباده و ورق های آلومینیوم تیغه های آن را تیز کنید. تیز کردن تیغه نیز به این نحو انجام می شود که شما باید چند ورق آلومینیوم یا سمباده را قیچی کنید آن وقت خواهید دید تیغه های قیچی شما تیز خواهند شد و نیازی نیست هزینه کنید و قیچی تازه ای برای خود بخرید.
اول مدل را انتخاب کنیم یا اول پارچه بخریم؟
یکی از مهمترین اشتباهات خیاطان تازه کار آن است که ابتدا پارچه میخرند سپس به دنبال مدل مناسب می گردند اما باید بگوییم این کار کاملا برعکس روش درست است به این نحو که شما باید پس از انتخاب الگو پارچه خود را بخرید زیرا هر مدل لباس الزامات و محدودیت هایی دارد که میبایست هنگام خرید پارچه مورد توجه فرد قرار بگیرد از همین رو است که شما باید پیش از هر اقدامی برای خرید لباس، مدل آن را در نظر گرفته و ویژگیهایی که پارچه آن نیاز دارد را مورد بررسی قرار دهید.