پاسپورت ترکیه چقدر معتبر است؟
کشورهای بدون ویزا با پاسپورت ترکیه؛ مزایای پاسپورت ترکیه
در پی اخذ پاسپورت هر کشوری، مزایایی نهفته است. اخذ پاسپورت در برخی از کشورها، امکانات بیشتر و در برخی دیگر امکانات و مزایای کمتری را در اختیار مهاجران قرار میدهند. در مقایسه با شرایط کشور ایران، با قطعیت میتوان گفت که مزایای پاسپورت ترکیه برای متقاضیان ایرانی بسیار زیاد است. کشور ترکیه در سطح بینالمللی، به جایگاه مناسبی رسیده است.
اعتبار و ارزش پاسپورت ترکیه با جای گرفتن در رده ۵۲ جهانی، متقاضیان بسیاری را خواهان مهاجرت و دریافت این پاسپورت کرده است. در همین راستا، این مقاله با هدف آشنایی با مزایای دریافت این پاسپورت، گردآوری شده است تا ضمن کسب اطلاعات کافی، کشورهای بدون ویزا با پاسپورت ترکیه را نیز بشناسید. بدون شک برای شما که عزم مهاجرت به این کشور را کردهاید و در نهایت تمایل به اخذ پاسپورت ترکیه دارید، مطالعه این متن خالی از لطف نخواهد بود.
ارزش پاسپورت ترکیه
مطمئنا با مواجهه با این حجم از متقاضیان خارجی برای دریافت پاسپورت ترکیه، این سوال برایتان پیش میآید که چرا آنها از این میان همه کشور، پاسپورت ترکیه را برگزیدهاند. اینجاست که هم بحث مزایا و هم اعتبار پاسپورت ترکیه به میان میآید. بسته به شرایط و مزایای هر پاسپورت برای دریافت کنندگان است که گذرنامهها مورد ردهبندی و یا رتبهبندی قرار میگیرند.
پاسپورت ترکیه نیز اعتبار خود را مدیون فراهم کردن امکان سفر به دیگر کشورهای خارجی بدون اخذ ویزا میداند. شاید فکر کنید امکان سفر به دیگر کشورهای جهان بدون اخذ ویزا، از محالات است؛ اما پاسپورت ترکیه این وضعیت و موقعیت را ممکن میسازد. این پاسپورت به دارندگان این مجوز را میدهد تا از ۱۱۱ کشور دنیا، آن هم بدون نیاز به طی کردن پروسه اخذ ویزا و یا ویزای فرودگاهی و الکترونیکی، سفر کنند. همین موضوع است که به خودی خود پاسپورت ترکیه را با ارزش و معتبر ساخته است.
با پاسپورت ترکیه به کدام کشورها می توان سفر کرد؟
همانطور که گفتیم از مزایای پاسپورت ترکیه این است که دارندگان براحتی بدون ویزا و یا با ویزای فرودگاهی یا ویزای الکترونیکی، مقدمات سفر خود را به حدود ۱۱۱ کشورها جهان آماده نمایند. اما به نظرتان با پاسپورت ترکیه کجا میشود رفت و یا کشورهای بدون ویزا با پاسپورت ترکیه مشمول چه اسامی میشود؟
اول از همه باید بگوییم که درست است که در سال ۲۰۲۱ شیوع ویروس کرونا در سرتاسر جهان، بسیاری از سفرها را به تعویق انداخته است، اما با این حال شناخت اسامی این کشورها برای شمایی که قصد دریافت پاسپورت این کشور را دارید، ضروری است.
بر این اساس اسامی تقریبا ۶۶ کشور در سطح جهان است که به دارندگان پاسپورت ترکیه بدون داشتن ویزای مسافرتی اجازه ورود میدهند.
علاوه بر این موارد، چیزی در حدود ۵۰ کشور نیز دارندگان پاسپورت ترکیهای را بهواسطه ویزای الکترونیکی و یا ویزای فرودگاهی میپذیرند. که از جمله این کشورها میتوان اسامی لبنان، بحرین، کویت و اکثر کشورهای آفریقایی را نام برد.
با همه این تفاسیر اصلا دور از انتظار نیست که تا چند سال آینده اخذ پاسپورت ترکیه امکان سفر بدون ویزا را در حوزه شینگن (۲۶ کشور) برای دارندگان فراهم آورد. چرا که از همین حالا دولت ترکیه در تلاش است تا طی مذاکراتی به لیست کشورهای اتحادیه اروپا بپیوندد. با این حال در حال حاضر، پاسپورت ترکیه در مقایسه با دیگر پاسپورتها، مقدمات سفری راحتتر را به ۲۶ کشور حوزه شینگن بوجود میآورد.
مزایای پاسپورت ترکیه
ارزش پاسپورت ترکیه خود به نوعی از محاسب و مزایای اخذ پاسپورت این کشور بشمار میرود. با این حال، مزایای پاسپورت ترکیه فقط به این مورد ختم نمیشود و امتیازات متعدد دیگری را در اختیار دارندگان قرار میدهد. در زیر به بخشی از مزیتها اشاره کردهایم:
- گذرنامه ترکیه جز ۵۰ پاسپورت معتبر جهان میباشد.
- طبق جدیدترین قوانین گذرنامهای کشور ترکیه، در بازه زمانی بسیار کوتاهی (حداکثر ۳۰ روز کاری)، به درخواست کنندگان پاسپورت ترکیه تعلق میگیرد و آنها میتوانند در پی آن برای شهروندی ترکیه نیز اقدام نمایند.
- اقدام برای دریافت گذرنامه ترکیه و در نهایت حق شهروندی بدون محدودیت در زمان اقامتی میسر میشود.
- گذرنامه ترکیه، مجوز سفر بدون ویزا به ۱۱۱ کشور دنیا و امکان دسترسی و سفر راحتتری را به ۲۶ کشور حوزه شینگن بوجود میآورد.
- با داشتن پاسپورت ترکیه، امکاناتی نظیر تحصیلات رایگان و یا امکان بازپرداخت هزنیههای تحصیل در مراکز دانشگاهی شامل حال دارندگان این پاسپورت میشود.
- برای متقاضیان دارای سن بالا، اخذ پاسپورت ترکیه به منزله یک شهروند، آنها را از مزایای بازنشستگی برخوردار میکند.
- اخذ پاسپورت ترکیه، امکان شرکت در انتخابات را به دارندگان میدهد.
- با دریافت این پاسپورت، تمامی امکانات پزشکی و درمانی بطور کامل در اختیار متقاضیان قرار میگیرد.
- عموما پاسپورت ترکیه دارای مدت اعتبار ۱۰ ساله میباشد. این خود مزیتی است که افراد را وادار نمیکند تا دائما به مراکز گذرنامه ترکیه مراجعه نمایید.
- متقاضیان خارجی قادر خواهند بود تا با گذرنامه ترکیه، ضمن حفظ تابعیت قبلی خود، تابعیت دوگانه بگیرند.
آنچه بیان شد مزایای پاسپورت ترکیه برای دارندگان آن میباشد. کشور ترکیه شرایطی را بوجود آورده تا شما متقاضیان ایرانی از طریق سرمایه گذاری در این کشور، خرید ملک در ترکیه، ثبت شرکت، سپرده گذاری در بانک و سایر روشها، هم مقدمات مهاجرتی خود را آماده نمایید و هم بتوانید با سرعت عمل بیشتری گذرنامه این کشور را بگیرید.
تنها با شناخت اسامی کشورهای بدون ویزا با پاسپورت ترکیه، بهراحتی به اعتبار و ارزش پاسپورت ترکیه پی خواهید برد. پس همین حالا اقدام کنید. گروه مهاجرتی ما، موقعیتی مطلوب را برای شما متقاضیان ایرانی فراهم مینماید تا به آسانترین شکل ممکن و در کوتاهترین زمان، امکان اخذ پاسپورت ترکیه را برای خود مهیا سازید.
همه چیز درباره پاسپورت ترکیه 2022
در این مقاله قصد داریم به بررسی شرایط پاسپورت ترکیه، ارزش و اعتبار پاسپورت این کشور، هزینه اخذ پاسپورت، شرایط و قوانین جدید اخذ پاسپورت، مراحل اخذ پاسپورت، مدارک مورد نیاز، مزایای شهروندی، انواع پاسپورت، روشهای اخذ پاسپورت، مقایسه پاسپورت ایران و ترکیه و … بپردازدیم. با ما همراه باشید.
شرایط و مدارک پاسپورت ترکیه
با توجه به محدودیت های مسافرتی موقتی که در برخی کشورها به دلیل شیوع ویروس کرونا (covid-19) اعمال گشته است؛ مطمئنا در حال حاضر نمی توان این محدودیت را از ضعف پاسپورت دانست. با صرف نظر از شرایط فعلی با توجه به اطلاعات اخیر ویکی پدیا، میتوان با پاسپورت ترکیه، بدون داشتن ویزا و یا با اخذ ویزای فرودگاهی و الکترونیکی، به 115 کشور دنیا سفر نمود.
جهت اخذ پاسپورت باید سن بالای 18 سال را داشته باشید. زمانی که شخصی پاسپورت ترکیه را دریافت می نماید، دیگر نیازی به حضور و زندگی در ترکیه نمی باشد. حتی در حالت اخذ اقامت 1 ساله نیز، تنها حضور 2 هفته ای شما در خاک ترکیه، کافی خواهد بود. اما لازم است بدانید که برای اخذ پاسپورت ترکیه، حضور شما در 5 سال متوالی به مدت حداقل 11 ماه در این کشور لازم و اجباری خواهد بود.
شرایط جدید پاسپورت ترکیه
در روش سرمایه گذاری و خرید خانه (به ارزش 250.000 دلار)، صدور پاسپورت و شهروندی ترکیه در عرض چند ماه میسر میشود اما در مسیرهای دیگر اخذ پاسپورت ترکیه اکثرا 5-3 سال طول خواهد کشید. با یکی از شرایط زیر می توان اقامت موقت خود، همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را به شهروندی تبدیل نمود:
- سپرده بانکی با حداقل سرمایه 500 هزار دلار(این مبلغ قبلا 3 میلیون دلار بوده است)
- با سرمایه گذاری و خرید ملک به مبلغ 250 هزار دلار (این مبلغ قبلا 1 میلیون دلار بوده است)
- در حالتی که شما فرزند بالای 18 سال داشته و از همین طریق قصد اخذ شهروندی ترکیه برای وی را دارید، باید مبلغ سرمایه گذاری خود را افزایش دهید تا به این امر نائل شوید. مثلا یک ملک به ارزش 500.000 دلار و یا 2 ملک به ارزش 250.000 دلار خریداری نمایید.
- حداقل 35.000 دلار آمریکا سرمایه برای کارآفرینی و ثبت شرکت در نظر گرفته شده است. کسب و کار راه اندازی شده برای 5 نفر از شهروندان ترکیه، اشتغال ایجاد نماید و این پروسه حداقل 3 سال ادامه داشته باشد. همینطور در طول این 3 سال کارآفرین باید حقوق، بیمه و مالیات ها را پرداخت نموده باشد.
- به عنوان کارآفرین بتوانید برای 50 نفر از شهروندان اشتغال ایجاد کند، پروسه دریافت پاسپورت کمتر از 3 سال خواهد بود.
- روند مدیریت شرکت و یا کسب و کاری که راه اندازی نموده اید در طول 5 سال متوالی به طور موفق پیش رود.
مدارک مورد نیاز
شما باید مدارک ذکر شده در زیر را به اداره مهاجرت ترکیه تحویل دهید تا موفق به اخذ پاسپورت شوید.
- ارائه اسناد ازدواج یا طلاق متقاضی پاسپورت (در صورت وجود)
- ارائه اصل گذرنامه متقاضی پاسپورت ترکیه و همراهان (دارای اعتبار حداقل 1 سال)
- اصل شناسنامه و مدارک هویتی متقاضی
- ارائه گواهی سلامت
- عدم سو سابقه و ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
- داشتن گواهی تمکن مالی (تایید درآمد و حسابهای بانکی)
- 4 قطعه عکس رنگی
- تسلط کافی به زبان ترکی
- ارائه کارت اقامت (در صورت وجود)
- کپی از مهر ورود و خروج
اعتبار پاسپورت ترکیه
به طور عموم اعتبار پاسپورت ترکیه تا 10 سال می باشد. این مورد را می توان از مزایای این پاسپورت دانست. چرا که این به معنای عدم نیاز برای مراجعه به ادارات گذرنامه ترکیه می باشد. بر اساس آخرین آمار منتشر شده در سال 2021، از نظر ارزش و اعتبار، پاسپورت ترکیه جزو پاسپورتهای قوی دنیا محسوب شده و در این لیست رتبه 57 را از بین 226 کشور، به خود اختصاص داده است.
پاسپورت ترکیه جزو 30 پاسپورت برتر جهان است. این آمار که بر اساس وبسایت معتبر Henlyglobalمنتشر شده ، و حاکی از آن است که دارندگان پاسپورت ترکیه، بدون انجام پروسه اخذ ویزا، می توانند به 110 کشور دنیا سفر نمایند. همینطور مزایای زیاد شهروندی این کشور و امکاناتی که داشتن این پاسپورت به همراه دارد، حاکی از ارزشمندی این گذرنامه است.
هزینه پاسپورت ترکیه و تمدید پاسپورت
افراد برای برآورد هزینه های اخذ پاسپورت ترکیه، باید در نظر داشته باشند که دقیقا قصدشان اخذ اقامت ترکیه است و یا اخذ پاسپورت چرا که برای اخذ اقامت در ترکیه، خرید ملک با مبلغ 160.000 لیر نیز ممکن است. اما برای اخذ پاسپورت باید مبلغ سرمایه گذاری شده در ملک، حداقل 250.000 الی 500,000 دلار باشد.این عمل در واقع خرید پاسپورت ترکیه محسوب میشود.
هیچ کشور دیگری وجود ندارد که با شرایط نزدیکی فرهنگی و مسافتی به ایران و با این هزینه پایین، اعطای شهروندی نماید. قیمت پاسپورت ترکیه فقط شامل مبلغ سرمایه گذاری و هزینه های جانبی امور قانونی و حقوقی خواهد بود و شامل هزینه های دیگری نمی باشد.
حال شاید این سوال برای شما عزیزان پیش آید که “هزینه تمدید پاسپورت در ترکیه” چقدر است؟ با توجه به قوانین و متغیر بودن هزینه ها نمیتوان هزینه دقیقی بابت هزینه تمدید پاسپورت در ترکیه بیان کرد؛ اما بهتر است بدانید هنگام تمدید پاسپورت باید مبلغی ناچیزی بپردازید.
مزایای شهروندی ترکیه
- داشتن پاسپورت ترکیه برابر است با اخذ تابعیت ترکیه به همراه همسر و فرزندان زیر 18 سال
- فردی که دارای پاسپورت ترکیه است، می تواند به 148 کشور مانند: آفریقای جنوبی، آمریکای مرکزی و لاتین، شرق اروپا و حوزه های شینگن، بخش هایی از آسیا و… همچنین جزایر کارائیب بدون ویزا سفر کند.
- این پاسپورت جزء 30 گذرنامه برتر جهان بوده و در اتحادیه اروپا و سایر کشورها از ارزش زیادی برخوردار است.
- دارندگان پاسپورت ترکیه، در 148 کشور به آسانی می توانند سرمایه گذاری نمایند.
- به راحتی می توانید در ترکیه به خرید و فروش، تحصیل و کار بپردازید.
- برخورداری از حق رای و قرار گرفتن تحت حمایت دولت
- بهره مندی از خدمات وسیع درمانی رایگان
- تحصیل رایگان در بهترین دانشگاههای ترکیه
- بهره مندی از حقوق و مزایای بازنشستگی و اخذ وام بانکی و دولتی اقساط بلند و بهره کم(4-0 درصد)
- بهره مندی از تمام حق و حقوق شهروندی و امکانات شهری بهره مند خواهد بود.
- شهروند ترکیه میتواند جهت دریافت ویزای سرمایهگذاری E-2 در آمریکا اقدام نمایید.
- ترکیه جزو بهترین کشورها برای مهاجرت ایرانیان میباشد و با اخذ تابعیت ترکیه، نیازی به باطل کردن تابعیت سابق خود ندارید زیرا دوتابعیتی بودن در ترکیه با صدور Turquoise Card امکان پذیر خواهد بود.
انواع پاسپورت ترکیه
بسیاری از افراد از این موضوع بی اطلاع هستند که، کشور ترکیه دارای 4 نوع پاسپورت میباشد. هریک از این پاسپورتها برای گروهی خاص و مشخص تعیین گردیده است که عبارتند از:
- پاسپورت معمولی ترکیه: این گذرنامه، همان پاسپورت عمومی است که برای تمام شهروندان ترکیه صادر میگردد. همینطور، اتباع خارجی نیز از طریق روشهای مختلف میتوانید گذرنامه معتبر را اخذ نمایند.
- پاسپورت رنگ سبز ترکیه: برای مامورین رتبه دار و رده بالای دولتی ترکیه صادر می شود.
- رنگ خاکستری : مختص کارمندان دولتی، روزنامه نگاران و سمت های این چنین صادر می گردد.
- پاسپورت مشکی ترکیه: مخصوص دیپلمات های مشغول به کار در خارج از کشور و مامورین مجاز دولتی صدور می یابد.
از چه راه هایی می توان پاسپورت ترکیه گرفت؟
روشهای مختلفی برای اخذ پاسپورت ترکیه وجود دارد که، هر کدام بر اساس نتایجی که داشته است از میزان توجه خاصی برخوردارند. میدانیم که داشتن تابعیت و اقامت دو مقوله جدا از هم هستند. بدین ترتیب که برخی از حقوقی که در تابعیت وجود دارد در اقامت وجود ندارد. مثلا تابعیت یک کشور شامل حق رای دادن و حقوق بازنشستگی می شوند اما مقیمان یک کشور از این حقوق بهره مند نخواهند بود.
اخذ پاسپورت ترکیه از طریق تولد
از راه های اخذ شهروندی و تابعیت و پاسپورت کشورهای مختلف در دنیا، روش تولد فرزند است. تولد فرزند در ترکیه در صورتی منجر به اخذ شهروندی میگردد که یکی از شرایط زیر برقرار باشد:
- در صورتی که یکی از والدین فرزند به دنیا آمده شهروند ترکیه باشد، ولی ازدواج رسمی دراین بین صورت نگرفته باشد، با اقدامات و درخواست قانونی و انجام آزمایش خون و اثبات موارد مورد نظر، فرزند شهروند ترکیه محسوب میشود.
- چنانچه فرزندی در ترکیه پیدا شود و مدرکی مبنی بر غیر ترک بودن او یافت نشود، این کودک نیز شهروند ترکیه محسوب خواهد شد.
- اگر فرزند از پدر و مادر غیر ترک باشد، والدین می توانند 6 ماه در ترکیه اقامت داشته و بعد از آن باید این کشور را ترک نمایند. در این حالت، ماندن کودک تا 18 سالگی و از این طریق اقدام به اخذ شهروندی کردن بسیار با درصد موفقیت پایینی روبرو است.
اخذ پاسپورت ترکیه از طریق کار
یکی از راه های اخذ گذرنامه و شهروندی ترکیه، کار در ترکیه است. به این حالت که فرد با اخذ مجوز کار یا همان چالیشما ایزنی توانسته از کارفرمای رسمی در ترکیه، کار و قرارداد بگیرد و برایش بیمه رد شود. این شخص با 5 سال متوالی کار کردن در ترکیه و پرداخت مالیات و بیمه میتواند جهت اخذ شهروندی ترکیه اقدام نماید.
اخذ پاسپورت ترکیه از طریق خرید ملک
معروفترین و پر متقاضی ترین روش دریافت پاسپورت، خرید ملک در ترکیه است. فرد با خرید ملک در ترکیه به ارزش 250.000 دلار آمریکا به راحتی میتواند شهروندی این کشور را برای خود، همسر و فرزندان زیر 18 سال اخذ نماید.
البته خانه خریداری شده باید دارای شرایط زیر باشد تا اخذ شهروندی میسر شود:
- خرید اقساطی خانه در ترکیه منجر به دریافت پاسپورت این کشور نمی شود.
- ملک به صورت نقدی خریداری شده باشد.
- تا 3 نفر از مالکین و صاحبین سابق خانه خارجی(یابانجی) نبوده باشند.
- این ارزش(250 هزار دلار) میتواند بین چند خانه تقسیم شود و برای اخذ گذرنامه اقدام شود
- در هنگام خرید به کارشناسی درست و عدم بدهی داشتن خانه حتما توجه نمایید.
صدور پاسپورت از این طریق 3-2 سال به طول خواهد انجامید. اما اگر فرد دارای املاک و مستغلاتی با کاربری صنعتی یا فناوری به ارزش 500,000 دلار که معادل آن لیر و یا سهام است و این موضوع به تایید وزارت صنعت و فناوری ترکیه رسیده باشد، طی فقط 3 ماه، پاسپورت و شهروندی ترکیه را دریافت مینماید.
حالت دیگری از خرید املاک و مستغلات وجود دارد که که در این مورد، بر اساس ماده 8/e از قانون حمایت گردشگری ترکیه، افرادی که با تایید شورای وزیران ترکیه، قصد سرمایه گذاری در صنعت توریسم و خرید املاک و مستغلات در مناطق و مراکز توریستی دارند، میتوانند در مدت 3 ماه پاسپورت و شهروندی ترکیه را دریافت نمایند.
نکات مهم جهت خرید ملک
- چنانچه با ملک خریداری شده، پاسپورت ترکیه را دریافت کرده اید. تا 3 سال حق فروش خانه را نخواهید داشت. البته می توانید در این مدت ملک خود را اجاره داده و درآمد دلاری داشته باشید.
- اشخاص خارجی اجازه و حق خرید بیش از 30 هکتار و یا اراضی و اماکن نظامی ترکیه را ندارند.
- دریافت پاسپورت از طریق خرید ملک نیازی به داشتن وکیل ندارد.
اخذ پاسپورت ترکیه با سرمایه گذاری
این مسیر از راه های جدید گرفتن پاسپورت ترکیه محسوب میشود. در این صورت فرد با سرمایه گذاری و سپرده گذاری به مبلغ 500,000 دلار آمریکا به مدت 3 سال در بانکهای ترکیه میتواند برای اخذ شهروندی ترکیه اقدام نماید و ظرف گذشت 3 ماه، گذرنامه ترکیه را دریافت نماید.
در این مسیر در طول مدت این 3 سال به فرد سرمایه گذار سود بانکی نیز تعلق میگیرد که باید به معادل 500,000 دلار، پول رایج ترکیه، یعنی لیر در بانک سپرده گذاری شود. باز کردن حساب در بانکهای ترکیه با پاسپورت ایرانی نیز مقدور است و این روند با دریافت کد مالیاتی اکثرا فقط یک روز به طول می انجامد.
خرید اوراق قرضه دولتی ترکیه: بر اساس تصویب وزارت خزانهداری و دارایی ترکیه، اگر شخصی به ارزش 500 هزار دلار، اوراق قرضه دولتی ترکیه را خریداری نموده و 3 سال آنها را نفروشد، می تواند در عرض 3 ماه شهروندی و پاسپورت ترکیه را اخذ نماید.
اخذ پاسپورت ترکیه با ثبت شرکت
ثبت شرکت را از کم هزینه و بهترین روش مهاجرت جهت اخذ گذرنامه ترکیه می نامند. شما میتوانید از 3 طریق زیر ثبت شرکت نموده و موفق به اخذ پاسپورت شوید:
- شخص با ثبت شرکت و گرفتن مجوز کار (چالیشما ایزنی) و انجام فعالیت میتواند بعد از 5 سال پاسپورت ترکیه را دریافت نماید. در این حالت فرد حتما باید برای خود بیمه رد کرده و مالیات خود را پرداخت نموده باشد.
- شخصی که بتواند در ترکیه، حداقل برای 50 نفر (بیشتر افراد ترک) اشتغالزایی نماید، ظرف مدت 3 ماه میتواند شهروندی ترکیه را بدست آورد.
- فرد با اشتغال زایی برای 5 تبعه از افراد ترک، امکان دریافت پاسپورت ترکیه را بعد از 3 سال خواهد داشت.
انواع شرکت در ترکیه بر طبق تعداد شرکا و موسسین به شرح زیر می باشد:
- مسئولیت محدود
- شرکت تعاونی
- شرکت جمعی یا مختلط
- سهامی
در صورتی که هنوز نسبت به هدف اقتصادی و نوع کسب و کاری میخواهید در ترکیه افتتاح نمایید مطمئن نیستید، بهتر است که اقامت کوتاه مدتی در این کشور داشته باشید. شما به راحتی میتوانید برای 90 تا 150 روز بدون ویزا در ترکیه بمانید.
در صورتی که به زمان بیشتری نیاز داشتید میتوانید نسبت به اخذ ویزای اقامت کوتاه مدت اقدام نمایید تا بتوانید شرایط کار (شاخصهای اقتصادی) و زندگی در ترکیه را به خوبی مورد بررسی قرار دهید.
مدارک ثبت شرکت در ترکیه
مدارک مورد نیاز جهت ثبت شرکت در ترکیه و اخذ پاسپورت، به شرح زیر است:
- انتخاب و ارائه نوع، نام و نشان تجاری شرکت (از طریق سیستم مرسیس)
- ارائه و تحویل مدارک هویتی اعضای اصلی به کنسولگری ترکیه در ایران
- ارائه اساسنامه شرکت و تعیین حوزه فعالیت
- دریافت شماره مالیاتی از اداره دارایی
- اثبات تمکن مالی (در ترکیه)
- معرفی مدیر شرکت و ارائه آدرس پستی
- معرفی حسابدار (مشاور) با اعلام حقوق ماهیانه
اخذ پاسپورت ترکیه با ازدواج
ازدواج نیز از روشهای بسیار ساده و بدون پیچیدگی دریافت پاسپورت و شهروندی ترکیه است. در صورتی که فرد متقاضی با یک شهروند ترک ازدواج واقعی و رسمی کرده باشد( سریعا دارای کارت اقامت ID Card شده) و مدت 3 سال نیز از این ازدواج بگذرد، می تواند برای اخذ شهروندی این کشور اقدام نماید.
پس از ثبت درخواست ازدواج، از سمت اداره شهروندی و نفوس ترکیه، تحقیقاتی از گذشته و واقعی بودن یا نبودن رابطه و ازدواج، به عمل خواهد آمد. ضمنا نداشتن سو سابقه نیز از شروط این مسیر جهت دریافت پاسپورت است.
مراحل اخذ پاسپورت
مراحل اخذ پاسپورت و شهروندی ترکیه به ترتیب زیر می باشد:
- در ابتدا باید هزینه مورد نظر و مسیر مد نظر شما با توجه به شرایط موجود و اهداف شما، تعیین گردد.
- به طور حضوری در ترکیه آماده گشته و حساب بانکی افتتاح نمایید.
- در یک سفر عادی به ترکیه بین 150-90 روز حق اقامت همراه با تمدید دارید. در این حالت باید کارت اقامت ترکیه یا همان کیملیک (ID Card) را تهیه نمایید (کیملیک در کشورهایی مانند اوکراین، گرجستان، آذربایجان، قبرس شمالی و مولداوی به عنوان مدرک جای پاسپورت، مورد قبول است.)
- سپس در مرحله آخر باید اقامت موقت خود را با سرمایه گذاری و یا یکی از روشها به شهروندی ترکیه تبدیل نمایید.
اخذ کیملیک با اینکه به معنای اقامت دائم و پاسپورت نیست اما برای آنان که به دنبال گذرنامه ترکیه هستند بسیار کمک کننده است.داشتن کیملیک داشتن اجازه کار نیست اما میتوان با آن افتتاح حساب بانکی، خرید ملک، ارزیابی بازارهای کار، یادگیری زبان و … انجام داد.
چه کشورهایی با پاسپورت ترکیه نیاز به ویزا ندارند؟
از مزایای پاسپورت ترکیه، رفت و آمد به راحتی و بدون ویزا و یا با ویزاهای فرودگاهی و الکترونیکی به حدود 111 کشور دنیاست. کشورهایی که میتوان با پاسپورت ترکیه، بدون ویزا به آنها رفت و آمد و سفر داشت را به شرح زیر است:
اسامی کشورهای بدون نیاز به ویزای مسافرتی ترکیه
- آلبانی _ 90 روز
- آنتیگوا و باربودا _ 30 روز الی 6 ماه
- آرژانتین _ 90 روز
- باهاماس _ 8 ماه
- باربادوس 6 ماه
- روسیه سفید (بلاروس)_ 30 روز
- بوسنی و هرزگوین _ 6 ماه
- بوتسوانا _ 90 روز
- برزیل 90 روز
- جزایر ویرجین بریتانیا 1 ماه
- شیلی_ 90 روز
- کلمبیا _ 180 روز
- جزایر کوک 31 روز
- کاستاریکا _30 روز و تا 90 روز قابل تمدید است.
- دومینیکا 6 ماه
- اکوادور _ 90 روز
- السالوادور_ 90 روز
- فیجی _ تا 4 ماه
- گرجستان _ 1 سال
- گواتمالا 90 روز
- هائیتی _ 3 ماه
- هندوراس_ تا 90 روز
- هنگ کنگ _ 90 روز
- اندونزی 30 روز
- ایران 14 الی 90 روز
- عراق _ 15 روز
- جمیکا 3 ماه
- ژاپن تا 90 روز
- اردن _ تا 3 ماه
- قزاقستان _ 14 الی 90 روز
- کوزوو 90 روز
- قرقیزستان _ 30 روز
- لیبی 1 الی 3 ماه
- ماکائو _ 30 روز
- مقدونیه _ 90 روز
- مالزی _ 90 روز
- مالدیو _ 30 روز با امکان تمدید
- میکرونزی _ 30 روز
- مولداوی – 90 روز
- مغولستان _ 30 روز
- مونتنگرو _ 90 روز
- مراکش _ 90 روز
- نپال _ تا 150 روز
- نیووی _ 30 روز
- پاناما _ 180 روز
- پاراگوئه _ 90 روز
- پرو _ تا 183 روز
- فیلیپین _ 30 روز
- روسیه _ 30 روز
- سنت لوسیا _ 30 روز
- ساموآ _ 60 روز
- سنت وینسنت و گرنادین – 1 الی 6 ماه
- سنگال 90 روز
- سنت کیتس و نویس _ 30 روز
- صربستان 90 روز
- سی شل_ 3 ماه
- سنگاپور 30 روز
- آفریقای جنوبی _ 30 روز
- کره جنوبی _ 90 روز
- سوازیلند _ 30 روز
- ترینیداد و توباگو _ 30 الی 90 روز
- تونس _ 90 روز
- اوکراین _ تا 90 روز
- اروگوئه _90 روز
- وانوآتا 30 روز
- ونزوئلا _ 90 روز
لیست کشورهای با ویزای فرودگاهی
- ارمنستان _ حداکثر تا 120 روز
- آذربایجان _ 30 روز
- بحرین _ 14 روزه (ویزای الکترونیکی نیز پذیرفته است)
- کامبوج- اخذ ویزای الکترونیکی نیز مقدور است.
- کیپ ورد _ 90 روز
- لبنان _ 1 ماه
- کویت – اخذ ویزای الکترونیکی نیز مقدور است.
- ماداگاسکار _ 90 روز
- عمان _ 3 روز
- سورینام _ 2 ماه
- تایوان _ 30 روز
- تاجیکستان _ 45 روز
- تیمور شرقی _ 30 روز
- تیگو – 7 روز و تا 90 روز قابل تمدید
- تووالو_ 1 ماه
- اوگاندا _ 3 ماه – اخذ ویزای الکترونیکی نیز مقدور است
- زامبیا _ 90 روز
- پالائو _ 30 روز
- موزامبیک – 30 روز
- زیمباوه _ 3 ماه
- تونگا _ تا 31 روز
لیست کشورهای با ویزای الکترونیکی
لیست کشورهایی که از طریق مهاجرت به ترکیه و شهروندی آن میتوان با داشتن یک ویزای الکترونیکی به آنها سفر کرد در لیست زیر آورده شده است:
- میانمار: اعتبار ویزای الکترونیکی 28 روز
- کنیا : فعال شدن ویزا 7 روز قبل از ورود به کشور
- گابن : ویزای الکترونیکی 72 ساعت قبل از ورود به کشور فعال می گردد.
- مکزیک : 30 روز اعتبار
- سریلانکا : ویزای الکترونیکی دارای 30 روز اعتبار
مقایسه پاسپورت ایران و ترکیه
طبق اطلاعات ارائه شده در سایت Henley Passport، در سال 2021 ترکیه در بین 226 کشور دنیا، رتبه 56 را برای اعتبار پاسپورت خود دریافت کرده است. با این پاسپورت به 110 کشور بدون نیاز به ویزا برای باقی کشورها نیز دریافت ویزا به راحتی مقدور است.
از سمتی طبق جدیدترین اطلاعات ارائه شده ایران دارای 75 امین رتبه پاسپورت است و با آن میتوان به 37 کشور دنیا بدون ویزا سفر نمود.
این رتبه ها در سایتهای معتبر دیگر متفاوت بوده و هم از نظر رتبه و هم کشورهای مجاز برای ورود بدون ویزا رقم های خوبی به چشم نمی خورد.
کشورهایی که با پاسپورت ایرانی نیازی به اخذ ویزا ندارند، عبارتند از:
- اقیانوسیه: جزایر پالائو، جزایر کوک، میکرونزی، نیووی، سامائو، تووالو
- آمریکا: اکوادور، بولیوی، ونزوئلا
- آسیا: مالزی، کامبوج، ماکائو، سریلانکا، مالدیو، نپال، تیمور شرقی
- خاورمیانه: لبنان، ارمنستان، ترکیه، آذربایجان، گرجستان، سوریه، عمان
- آفریقا: کیپ ورد، جزایر قمر، اوگاندا، گینه بیسائو، کنیا، موریتانی، رواندا، سیشل، سیرالئون،ماداگاسکار، موزامبیک،سومالی، توگو، زیمباوه
- کارائیب: دومینیکا، هائیتی
ویزای ترکیه برای کشورهای اروپایی
چندین سال است که کشور ترکیه برای پیوستن به منطقه شنگن و اتحادیه اروپا تلاش های بسیاری انجام داده است. چه بسا در سالهای آینده این درخواست از سمت اتحادیه اروپا نیز پذیرفته شده و تحقق یابد. با وجود این حالت اعتبار این پاسپورت بیشتر گشته و 26 کشور اتحادیه اروپا نیز به جمع 110 کشور بدون نیاز به ویزا اضافه خواهد شد.
چنانچه اعتبار این گذرنامه افزایش یابد و ترکیه نیز عضو حوزه شینگن شناسایی شود، درخواست ها بسیار بیشتر شده و این روند آسان و نسبتا کم هزینه، به روندی پیچیده و پرهزینه تبدیل خواهد شد.
در حال حاضر با داشتن پاسپورت ترکیه، بسیار راحت میتوان برای رفت و آمد به کشورهای حوزه شینگن اقدام نمود. لذا توصیه میگردد قبل از پیوستن ترکیه به این حوزه، اقدامات لازم جهت اخذ پاسپورت این کشور را به انجام رسانید.
سخن پایانی
دولت ترکیه با در اختیار قرار دادن مسیرهایی همچون خرید ملک، سرمایه گذاری در ترکیه، سپرده گذاری در بانک، ثبت شرکت برای افراد موجب شد تا در مدت زمان کمتری بتوانید گذرنامه ترکیه را اخذ نمایید.
کافیست به لیست کشورهایی که با داشتن پاسپورت ترکیه، برای ورود به آنها نیازی به اخذ ویزا نمی باشد مراجعه نمایید تا میزان اعتبار و ارزش این پاسپورت را دریابید. داشتن پاسپورت ترکیه، می تواند تسهیل کننده بسیاری از امور برای متقاضیان، به خصوص هموطنان عزیزمان باشد.