جلسه هم اندیشی انجمن های صنفی حمل ونقل بین المللی در هرمزگان
به گزارش دانا نیوز، جوادهدایتی، مدیر کل دفتر ترانزیت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در این جلسه بیان داشت: برای تسهیل مناسبات حمل و نقلی اهداف بایستی، ابتدا یک کمیته کارشناسی جهت آسیب شناسی و ارائه پیشنهاد صحیح برای تحقق و جهش در ترانزیت کالا ایجاد شود.
هدایتی تاکید کرد: آسیب شناسی بایستی منطقه ای باشد. برای اینکه جهش ترانزیت را داشته باشیم این را حتما باید در اولویت قرار دهیم. در برنامه هفتم، هدف این است که ۴۰ میلیون تن کالا ترانزیت شود و یک خط سرویس به هندوستان ایجاد شود؛ زیرا در حال حاضر کالای هندوستان به هند می رود.
وی با اشاره به موقعیت راهبردی بنادر جنوبی ایران برای انتقال کالاهای کشورهای آسیای مرکزی و دسترسی به کشورهای حوزه خلیجفارس و اقیانوس هند، افزود: برای تجاریسازی این مسیر، آماده اجرای برنامه حمل آزمایشی ناوگان دو کشور در شرایط استاندارد قرار داریم تا قلمرو ایران بهویژه متعاقب رویدادهای منطقهای، بهترین مسیر ممکن برای تامین دسترسی ناوگان به کشورهای آسیای میانه باشد.
مدیر کل دفتر ترانزیت سازمان راهداری خواستار ایجاد یک شعبه ارزی برای خدمات ترانزیت خارجی بود و گفت: در دوماهه سال جاری بیش از ۱۲۵ هزار دستگاه ناوگان ایرانی و خارجی حامل ۹.۲ میلیون تن کالا از قلمرو کشور ترانزیت شده است که نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد ۷۸ درصدی دارد.
وی اظهار کرد: این در حالی است که سال گذشته ۷۵.۱۴ میلیون تن کالا از طریق حملونقل جادهای از کشور ترانزیت شد که با رشد ۵۸ درصدی، نصاب جدیدی برای ترانزیت جادهای از قلمرو کشور ثبت شده است.
هدایتی افزود: با نهادینهشدن گفتمان جهش ترانزیت در سطح ملّی، پیگیری رئیسجمهور فقید و همافزایی تمام دستگاههای تابعه دولت بهویژه در وزارت راه و شهرسازی بهعنوان دستگاه راهبر توسعه ترانزیت و اقدامات صورتگرفته از سوی سازمان راهداری و حملونقل، با رویکرد تسهیل و روانسازی ترددها از قلمرو کشور شاهد ادامه روند افزایشی ترانزیت جادهای از قلمرو کشور در دوماهه سال جاری نیز هستیم.
گفتنی است در این جلسه، شهرکی شهرکی معاونت حمل ونقل سازمان راهداری و حمل ونقل جاده ای، معاونان اداره کل راهداری هرمزگان و محمدرضا صفا، رئیس اتاق بازرگانی این استان حضور داشتند.
46