رویکرد تکریم هویت ملی و دینی شاهنامه مورد توجه جدی بوده است – خبرگزاری آنلاین | اخبار ایران و جهان
به گزارش خبرگزاری آنلاین، فرزاد قائمی در دیدار با آیت الله علم الهدی به تشریح ابعاد فعالیت و جزئیات برگزاری جشنواره بین المللی فردوسی پرداخت و اظهار کرد: موضوع بزرگداشت فردوسی فقط منحصر در تکریم یک شاعر نیست زیرا محصول ادبی فردوسی، سند هویت یک ملت شده و حکمتی که فردوسی بر پایه هویت ایرانی و شیعی قرار داده، در هزار سال گذشته در ادبیات ایران مشهود و ملموس بوده است.
دبیر علمی جشنواره بین المللی فردوسی تأکید کرد: فردوسی نخستین مداح و مرثیهسرای اهل بیت (ع) است و بهدلیل این دلبستگی حتی از دفن پیکر او در قبرستان مسلمانان جلوگیری شد. فردوسی پس از ستایش خداوند و تجلیل مقام خرد، به حدیث افتراق میپردازد، از تمثیل دریا برای جهان اسلام استفاده میکند و سکان دین را در دستان ولی و وصی میداند. همین هم حکم قتل او را در زندگیاش در پی دارد و به این دلیل در قرون پنج و شش هجری، هیچ نشانی از شاهنامه و نام فردوسی نمیتوان یافت که البته بعدها با گسترش قدرت تشیع، عمق ارزشهای شاهنامه و فردوسی کشف شد.
وی با بیان اینکه شاهنامه پایه مقاومت، عزت و غرور ملی است، گفت: مستشرقین غربی در دهههای گذشته تمرکز زیادی بر پیوندزدن حکمت شاهنامه به منطق پهلوی و اوستا داشتهاند تا پلی برای گذر از هویت مذهبی، شرعی و اسلامی آن باشد. همین امروز هم میبینیم که رئیسجمهور آمریکا در سفره هفت سین، قرآن را برمیدارد و شاهنامه میگذارد.
قائمی بیان کرد: سفر رهبر معظم انقلاب به توس در سال ۱۳۷۵، نقطه عطفی در تاریخ بزرگداشت فردوسی و تجلیل از مقام شاهنامه بود و همچنان دستاوردهای بزرگ آن ملموس است اما بازهم میتوان از این دریای بیپایان، معارف و حکمتهایی استخراج کرد که حتی در زمانه کنونی هم سر منشأ الهام و هویت بخشی به جامعه باشد.
به گفته دبیر علمی جشنواره بین المللی فردوسی، امسال بیش از ۲۵۰ مقاله و ۴۰ سخنرانی از سراسر دنیا به دبیرخانه جشنواره بین المللی فردوسی ارسال شده و با حمایت مستقیم رهبر معظم انقلاب و نماینده ولی فقیه در استان، رویکرد تکریم هویت ملی و دینی شاهنامه موردتوجه جدی بوده است.