مزیت های استفاده از سختي گير رزینی FRP
عملکرد سختی گیر رزینی
قیمت شیر سختی گیر: مهم ترین عملکرد و بخش در ساختار به ماده شیمیایی آن و در واقع رزین بستگی دارد. به این صورت است که بعد از جریان آب سخت در بین رزین ها، یون هایی مثل کلیسم و منیزیم که عامل سختی آب هستند با سدیم جایگزین می شوند. البته خوب است به این نکته هم اشاره شود که رزین ها می توانند انواع مختلفی داشته باشند و مهم ترین عامل تاثیر گذار در ن به نوع رزین در آنها بستگی دارد.
برای افزایش راندمان و بهبود می توان از سیلیس هم در بستر مخزن استفاده کرد. در این صورت آب از قسمت بالایی به ساختار آن وارد شده و با عبور از رزین ها، املاح آن کاهش پیدا می کند، در نهایت ذرات معلق آب هم با عبور از سیلیس ها حذف می شود.
مزایای استفاده از سختی گیرهای رزینی
استفاده از برای کاهش سختی آب به عنوان یکی از موثر ترین روش ها برای کاهش سختی آب دارای مزیت هایی است که در ادامه به بررسی برخی از آنها می پردازیم:
1- وجود کلسیم و منیزیم در آب یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند به خرابی تاسیسات و سیستم های لوله کشی منجر شود، به همین دلیل استفاده از که می توانند تاثیر مطلوبی را برای کاهش سختی آب داشته باشند از بروز این مشکل جلوگیری می کند.
2- همان طور که می دانید سختی بالای آب می تواند از عوامل تاثیر گذار در طعم و مزه آب آشامیدنی باشد، با وجود این تعبیه سختی گیرهای رزینی برای کاهش سختی آب و بهبود طعم و مزه آب می تواند راهکار مناسبی باشد.
3- یکی از مهم ترین مشکلاتی که بالا بودن سختی آب در تاسیسات ایجاد می کند، کاهش راندمان و بروز ایرادات فنی در مواردی مثل دیگ های بخار می باشد. در کنار این سختی بالای آب می تواند باعث افزایش دمای کاری دیگ بخار شود، که برای جبران انتقال حرارت نیاز به افزایش مصرف سوخت می باشد. و تاثیر بسیار مطلوبی که برای کاهش سختی آب دارند، یکی از تاثیر گذار ترین مواردی است که می تواند باعث جلوگیری از بروز مشکلات در دیگ های بخار شود.
4- هزینه کمتری را هم نسبت به سایر روش های کاهش سختی آب دارند، با توجه به این دارای کاربرد گسترده ای برای تعبیه در سیستم های مختلف می باشند.
کاربردهای سختی گیرهای رزینی
عملکرد مطلوب برای کاهش املاح آب باعث شده تا کاربرد بالایی را هم در صنایع مختلف داشته باشد. مهم ترین شامل موارد زیر می شوند:
- در مواردی که سختی آب در مصارف خانگی بسیار بالاست، می توان از برای جلوگیری از وارد شدن آسیب به سیستم های لوله کشی ساختمان استفاده کرد. • دیگ های بخار و مبدل های حرارتی • برج های خنک کننده و سیستم های سرمایشی • کاهش سختی آب چاه و آب های سطحی • صنایع رنگسازی و رنگرزی • موتورخانه ها و سیستم های حرارتی ساختمان ها استفاده از سختی گیرهای رزینی در تمام مواردی که گفته شد، باعث بالا رفتن طول عمر سیستم و بهبود عملکرد و راندمان کلی آن می شود.
انواع سختی گیرهای رزینی کدام اند؟
بر اساس پارامترهای مختلف، متفاوت هستند و بر همین اساس هم کاربردهای متنوعی را در صنایع مختلف دارند. دانستن عملکرد و ویژگی های انواع سختی گیرهای رزینی به ما در زمینه مناسب با توجه به کاربرد، به میزان قابل توجهی کمک می کند، موارد زیر بر اساس پارامترهای مختلف هستند:
انواع دستگاه های سختی گیر رزینی بر اساس جنس بدنه
بر اساس جنس بدنه می توانند شامل موارد زیر شوند:
سختی گیر رزینی FRP: جنس بدنه سختی گیرهای FRP از فایبرگلاس روی پلی اتیلن تولید شده و در روند ساخت، کاملا مقاوم سازی می شوند. فشار کاری در سختی گیرهای FRP می تواند به اندازه 6 بار باشد و بر همین اساس هم دارای کاربردهای مشخصی در صنایع مختلف هستند.
سختی گیر رزینی فلزی: سختی گیرهای رزینی فلزی با فلز گالوانیزه و استیل طراحی و تولید می شوند و سفشار کاری در آنها بین 4 تا 7 بار گزارش شده است.
***توجه کنید که استفاده از سختی گیرهای فلزی در مواردی که به ظرفیت بسیار بالایی نیاز است، کاربردی تر می باشد.
انواع دستگاه های سختی گیر رزینی بر اساس عملکرد
بر اساس عملکرد می توانند شامل موارد زیر باشند:
سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک: ساختار تمام اتوماتیک به صورتی است که امکان تنظیم عملکرد و برنامه احیای رزین در آنها وجود دارد. این موضوع باعث شده تا برای استفاده از تمام اتوماتیک نیاز به اپراتور نباشد و کار کردن با آنها بسیار ساده است. تمام اتوماتیک به صورتی است که از نظر راندمان و هدر رفت آب دارای صرف اقتصادی می باشند.
سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک: در نیمه اتوماتیک، امکان برنامه ریزی برای کارکرد و احیای رزین ها وجود ندارد. به همین دلیل اپراتور باید اقدامات لازم را برای احیای رزین ها در محدوده زمانی مشخص شده انجام دهد و تمام مراحل بک واش و احیای رزین ها به صورت دستی است.
اجزای سختی گیرهای رزینی
به صورت کلی، می تواند بر اساس نوع طراحی و کاربرد متفاوت باشد، اما معمولا ساختار و می تواند شامل موارد زیر باشد:
1- مخزن: در می توان از مخزن های فلزی یا FRP استفاده کرد، که این موضوع به کاربرد آنها بستگی دارد. مواد شیمیایی مورد نیاز دردر مخزن تعبیه می شوند. ظرفیت اصلی با مخزن مشخص شده و این موضوع تعیین کننده اصلی هستند.
2- رزین: مهم ترین عامل برای تصفیه آب در ، مواد شیمیایی آن یعنی رزین ها می باشد. رزین ها توانایی جایگزین کردن یون هایی را که باعث سختی آب می شوند، با یون هایی مثل سدیم دارند. یکی از مهم ترین مزیت های رزین ها این است که قابل احیا برای استفاده مجدد در سیستم هستند.
3- شیر چند راهه: یکی از قطعاتی که در ساختار استفاده از آنها کاربرد بالایی دارد، شیرهای چند راهه هستند که می توانند به صورت اتوماتیک یا دستی تعبیه شوند.
4- مخزن نمک: برای احیای رزین ها در از مخزن نمک استفاده می شود، که معمولا از جنس FRP می باشد.
5- نازل های پخش کننده و جمع کننده آب: استفاده از آنها برای وارد کردن آب سخت و در نهایت خروجی آب کاربرد دارد.
مواردی که گفته اجزای اصلی هستند، اما تمام قطعاتی که در ساختار آنها استفاده می شود شامل شیر تخلیه، فشار سنج، شیرهای چند راهه، رزین ها، پخش کننده آب، شیر آب نمک، صفحه آب پخش کن، لوله شستشوی معکوس، پایه ها، مخزن نمک، مخزن های اصلی و دریچه های بازدید می شوند.
«توجه کنید همان طور که گفته شد می توانند تنوع بسیار بالایی را بر اساس طراحی و ساختار داشته باشند، به همین دلیل توجه به کاربرد و میزان سختی آب و استفاده از مناسب بر این اساس توصیه می شود.»
قیمت و خرید سختی گیرهای رزینی
را می توان بر اساس پارامترهای مختلف تعیین کرد که برخی از آنها را در ادامه بررسی می کنیم:
1- اولین پارامتر تاثیر گذار در، ظرفیت آن می باشد، هر چقدر ظرفیت دستگاه بالاتر باشد نیاز بیشتری را به تجهیزات داشته و در نهایت قیمت بالاتری دارد. برای کاهش املاح با ظرفیت بسیار بالا، از فلزی استفاده می شود که دارای قیمت بالاتری هم می باشند.
2- جنس و سطح کیفی قطعات: در کنار مخزن جنس سایر قطعاتی هم که دراستفاده می شود، متفاوت است و این موضوع می تواند در تعیین قیمت آنها تاثیر گذار باشد. جنس مخازن در می تواند به صورت فلزی یا FRP باشد، که قیمت متفاوتی هم دارند.
3- نحوه عملکرد: همان طور که مشاهده کردید می توانند به صورت اتوماتیک یا دستی باشند، دستگاه های سختی گیر رزینی اتوماتیک قیمت بالاتری داشته و با این حال با توجه به راندمان و عملکرد دارای صرفه اقتصادی می باشند.
4- سطح کیفی رزین: سطح کیفی رزین ها در به میزان قابل توجهی تاثیر گذار می باشد و در این زمینه استفاده از رزین هایی با برند معتبر و سطح کیفی بالا توصیه می شود.
از فروشگاه معتبر، ضمن تضمین سطح کیفی این اطمینان را به شما می دهد که سیستم ارائه دهنده آنها با کمترین قیمت می باشند.
بررسی ساختار سختی گیر آب آشامیدنی
تفاوت برای آب آشامیدنی با سایر سختی گیرها در نوع رزین استفاده شده در ساختار آن می باشد. سختی بالای آب یکی از مهم ترین عواملی است که می تواند باعث بروز مشکلاتی در سلامت پوست شود، به همین دلیل در مواردی که سختی آب بسیار بالاست استفاده از برای آب آشامیدنی و کاهش سختی آب با استفاده ازتوصیه می شود.
در این زمینه خوب است توجه کنید که در پیش تصفیه ورودی ساختمان می توان از سختی گیرهای رزینی برای کاهش سختی آب استفاده کرد. استفاده از برای کاهش سختی آب در پیش تصفیه ورودی ساختمان می تواند روش مناسب و به نسبت کم هزینه ای برای رهایی از مشکلاتی که سختی بالای آب آشامیدنی می تواند ایجاد کند باشد.
برای تعبیه در پیش تصفیه ورودی ساختمان، بهتر است به استفاده از کمک افراد متخصص در این زمینه به صورت ویژه ای توجه کنید.
استفاده از در پیش تصفیه ورودی ساختمان می تواند مزیت هایی را مثل کاهش مصرف انرژی، عدم بروز مشکل در سیستم های لوله کشی و… به دنبال داشته باشد.