پودر جوانه گندم برای بارداری ضرر دارد؟
جوانه گندم یکی از خوشمزه ترین گیاهانی است که می تواند طعم منحصر به فردی به سالادهای شما ببخشد. شما می توانید به راحتی گندم را در شرایطی قرار دهید که جوانه بزند و سپس از آنها در تهیه انواع سالاد استفاده کنید. اما با توجه به محدودیت های غذایی در حاملگی، آیا خوردن جوانه گندم در بارداری بی خطر است؟ آیا مادران باردار می توانند به آرامش خیال جوانه گندم را به غذاها و سالادهای خود اضافه کنند؟ اگر جواب بله است، جوانه گندم در بارداری چه فوایدی برای مادر و جنین دارد؟ با ما تا پایان این مطلب همراه باشید تا به تمامی سوالات شما پاسخ دهیم.
آیا خوردن جوانه گندم در بارداری ایمن است؟
هنگامیکه بانویی باردار است میزان دریافت کالری، ویتامین و مواد معدنی از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. تغذیه مناسب برای سلامت مادر باردار و جنین در حال رشد امری حیاتی است. هرچند خوردن برخی مواد غذایی برای بانوانی که از رنج میبرند واقعا عذابآور است. در این مواقع غذاهای سالم و مقوی میتواند نیازهای بارداری او را برطرف کند. افزودن جوانه گندم به وعدههای غذایی هم به طعم غذا و هم فواید آن اضافه میکند.
جوانه گندم با ۲۰ درصد ، مقدار قابل توجهی روی و ۶ درصد کلسیم، نیاز روزانه بدن را تامین میکند. جوانه گندم حاوی مقادیر زیادی فیبر است. رژیم غذایی پر فیبر باعث میشود از ابتلا به مشکلاتی مانند یبوست و در دوران بارداری جلوگیری شود. همچنین میتواند باعث آزادسازی یکنواخت گلوکز در جریان خون شود و کمک میکند.
فواید جوانه گندم در بارداری
جوانه گندم ترکیبات مغذی زیر را برای مادر باردار و جنین در حال رشد فراهم میکند:
اسید فولیک
اسید فولیک برای رشد سالم جنین در دوران بارداری حیاتی است. همچنین از برخی مشکلات هنگام تولد مانند در ستون فقرات نوزاد جلوگیری میکند. از این جهت مصرف مقدار کافی فولیک اسید برای بانوان باردار بسیار حیاتی است. خوشبختانه جوانه گندم سرشار از فولیک اسید است. ۱۰۰ گرم جوانه گندم حاوی ۳۲۳ میکروگرم اسید فولیک است.
پروتئین
جوانه گندم منبع غنی از پروتئین به همراه تمام اسیدهای آمینه مورد نیاز برای رشد سلولهای بدن جنین در دوران بارداری مخصوصا سه ماهه دوم و سوم است.
کلسیم
مقدار قابل توجهی از برای تشکیل استخوانها، دندانهای جنین و همچنین مادر مورد نیاز است. جوانه گندم حاوی مقادیر زیادی کلسیم است.
منیزیم
منیزیم مهمترین ماده غذایی برای سیستم عصبی است. منیزیم از جلوگیری میکند. بعلاوه به بهبود خواب کمک میکند که بانوان باردار در روزهای پایانی بارداری بسیار به آن نیاز دارند. جوانه گندم حاوی مقادیر زیادی منیزیم است. هر وعده جوانه گندم حاوی ۴۱۹ میلیگرم منیزیم است. با اضافه کردن جوانه گندم به رژیم غذایی نیاز خود به منیزیم را به طور کامل برطرف خواهید کرد.
روی
مطالعات نشان داده است روی نقش مهمی در و همچنین رسیدن بارداری به هفته 40 ام دارد. روی باعث بالا رفتن سیستم ایمنی بدن مادر و جنین میشود و خطر عفونت را کاهش میدهد. منبع اصلی روی غذاهای دریایی است که میتوان آنها را در دوران بارداری مصرف کرد. برای گیاه خواران در دوران بارداری دریافت این ماده غذایی بسیار مشکل خواهد بود. بنابراین جوانه گندم بهترین راه حل است!
برای خوردن پودر جوانه گندم بین استار در بارداری، آن را به وعدههای غذایی خود مانند سوپ، انواع سالادها، اسموتیها اضافه و هنگام پختن نان، کیک، کلوچه و مافین آن را در مواد خود ترکیب کنید و از دوران بتغذیه در دوران بارداری نقش مهمی در رشد و نمو جنین و حفظ سلامتی مادر دارد. رژیمی سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و سایر مواد مغذی برای تقویت بدن مادر و جنین ضروری هستند.
جوانه گندم نیز از آن دسته مواد غذایی است که فواید زیادی برای بدن دارد و درباره خواص جوانه گندم در بارداری نیز صحبتهای زیادی میشود. در این مقاله نیز ما تصمیم گرفتیم درباره خواص جوانه گندم در بارداری صحبت کنیم، اما پیشنهاد میکنیم قبل از اینکه به خواندن ادامه دهید، سری به مقاله بزنید. این مقاله از ابتدا شما را با جوانه گندم آشنا میکند.
ارزش غذایی جوانه گندم
جوانههایی که از دل گندمهای سفتوسخت بیرون میزنند، تنها ۲/۵ درصد وزن گندم را به خود اختصاص دادهاند. بااینحال سرشار از مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند.
در زیر ارزش غذایی ۲۸ گرم جوانه گندم را میبینید:
- کربوهیدارت: ۱۴/۵ گرم
- پروتئین: ۶/۵ گرم
- چربی: ۲/۷ گرم
- فیبر: ۳/۷ گرم
- منگنز: ۳/۷ میلیگرم
- تیامین: ۰/۵ میلیگرم
- فسفر: ۲۳۶ میلیگرم
- روی: ۳/۴ میلیگرم
- فولات: ۷/۷۸ میلیگرم
- نیاسین: ۱/۹ میلیگرم
- منیزیم: ۶۶/۹ میلیگرم
- ویتامین ب۶: ۰/۴ میلیگرم
- مس: ۰/۲ میلیگرم
- آهن: ۱/۸ میلیگرم
- پتاسیم: ۲۵۰ میلیگرم
- ریبوفلاوین: ۰/۱ میلیگرم
- اسید پانتوتنیک: ۰/۶ میلیگرم
- سلنیوم: ۲۲/۲ میکروگرم
فواید جوانه گندم برای سلامتی
مواد مغذی و ارزش تغذیهای جوانه گندم باعث شده که این ماده غذایی فواید زیادی برای سلامتی داشته باشید. افزایش سیستم ایمنی و پیشگیری از سرطان مهمترین فایده جوانه گندم است. همانطور که میدانید تغذیه و سبک زندگی ارتباط مستقیمی با ابتلا به انواع سرطان دارد. به همین دلیل متخصصان تغذیه افراد را به پیروی از یک رژیم غذایی سالم تشویق میکنند. فواید جوانه گندم برای سلامتی به شرح زیر است:
- تقویت سیستم ایمنی بدن: آنتیاکسیدانهای موجود در جوانه گندم رادیکالهای آزاد را از بین میبرند و از این طریق از ابتلا به بسیاری از بیماریها جلوگیری میشود.
- تقویت سیستم قلب و عروق بدن: وجود جوانه گندم در رژیم غذایی، میزان فیبر غذا را افزایش میدهد که کاهش بیماریهای قلبی را با خود به همراه دارد. مطالعات نیز نشان دادهاند که مصرف منظم جوانه گندم، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را با خود به همراه دارد.
- خاصیت ضد پیری: جوانه گندم سرشار از مواد مغذی و ویتامینهای مورد نیاز بدن است. وجود این مواد در جوانه گندم تاثیرات مثبت زیادی بر جوانسازی پوست و تقویت ریشه مو دارد. استفاده از جوانه گندم بهعنوان مکمل غذایی این فواید را برای بدن شما دارد.
- بهبود متابولیسم سلولی: جوانه گندم سرشار از ویتامین ب است. نیاسین، تیامین و فولات موجود در جوانه گندم برای سوختوساز سلول ضروری هستند. این ترکیبات انرژی مورد نیاز سلولها را به آنها میرسانند.
- تقویت و حفظ ماهیچههای بدن: مصرف پروتئین برای حفظ ماهیچههای بدن، ترمیم بافتهای آسیبدیده و تنظیم سطح انرژی بدن بسیار مهم است. پروتئین همچنین به افزایش توده عضلانی بدن کمک میکند. وجود پروتئین موجود در جوانه گندم این مزایا را برای بدن دارد.
فواید مصرف جوانه گندم محدود به مزیتهای بالا نمیشود. بیماران دیابتی، ورزشکاران، افرادی که نگران چاقی هستند یا افرادی که میخواهند پوست سالمی داشته باشند، باید جوانه گندم را وارد رژیم غذایی خود کنند. این ماده غذایی برای کودکان نیز فواید زیادی دارد که مقاله به طور کامل به همین موضوع پرداخته است. همچنین تعدادی طرز تهیه غذای کودک با جوانه گندم نیز به شما آموزش داده میشود.
فواید جوانه گندم در بارداری
مصرف جوانه گندم در دوران بارداری و دوران بعد از زایمان برای مادر مفید است. ترکیبات و مواد مغذی موجود در جوانه گندم تا حد زیادی نیازهای تغذیهای مادر و جنین را پوشش میدهند. بااینحال، عمدهترین خواص جوانه گندم در بارداری را میتوان به ۲ ترکیب زیر مربوط دانست:
پروتئین
یکی از مهمترین ترکیبات مورد نیاز بدن مادر در دوران بارداری پروتئین است. این نیاز در سه ماه دوم و سوم که رشد جنین به حداکثر میرسد، بیشتر هم میشود. جنین در این دوران به تمام اسید آمینههای ضروری برای ساخت سلولها و اندامهای مختلف بدن نیاز دارد. جوانه گندم منبع غنی پروتئین است و یکی از مهمترین فواید مصرف جوانه گندم در بارداری نیز مربوط به همین موضوع است.
اسید فولیک
مصرف اسید فولیک ترکیب مهمی در دوران بارداری است و زنان باید غذاهای حاوی این ترکیب را بیشتر در برنامه غذایی داشته باشند. اسید فولیک در پیشگیری از ابتلا به نقایص مادرزادی مانند اسپینا بیفیدا بسیار مهم است. از آنجا که رشد جنین حتی قبل از اطلاع مادر از بارداری شروع میشود، مصرف پودر جوانه گندم در این دوران این نیاز به اسید فولیک را برطرف میکند.
تعادل هورمونها در دوران بارداری بهم میخورد و زنان خلقوخوهای متفاوتی را تجربه میکنند. جوانه گندم به دلیل ترکیباتی که دارد به بهبود خلق و کاهش اضطراب مادر کمک میکند. چه چیزی از این بهتر که تغذیه مادر روح و جسم او را بهبود دهد؟ قیمت محصولات دکتر بیز بستگی به ارزش غذایی و کیفیت آن متغییر است.
آیا خوردن جوانه گندم در بارداری بیخطر است؟
عوارض جانبی خوردن جوانه گندم محدود به دوران بارداری نمیشود، اما همانطور که میدانید حفظ سلامت مادر و جنین بسیار اهمیت دارد. در این دوران شما باید هر نوع واکنش بدن را در برابر مصرف مواد غذایی جدی بگیرید و با پزشک مشورت کنید. بهویژه اینکه عوارض جانبی جوانه گندم در بعضی از افراد به شکل حالت تهوع، اسهال، سوءهاضمه و خارش دیده میشود.
آیا به نظرتان افراد باردار بهاندازه کافی این علائم را تجربه نمیکنند؟ به همین دلیل است که نمیتوان با قاطعیت فقط درباره خواص گندم در بارداری صحبت کرد و باید حواستان به نشانههای عوارض مصرف آن نیز باشد. علاوه بر این، تعداد زیادی از افراد دیگر نمیتوانند گلوتن موجود در غلات را بخورند. گلوتن نیز جزو ترکیبات جوانه گندم است؛ بنابراین زنان بارداری که به گلوتن حساسیت دارند باید حواسشان بیشتر از قبل به این موضوع باشد!
اگر لاغر اندام هستید و میخواهید کمی چاق شوید تا به وزن مناسب خود برسید، خوردن جوانه گندم به شما در این زمینه کمک میکند. در مقاله ، در این باره صحبت کردیم.
مضرات جوانه گندم در بارداری ؛ عوارض خوردن جوانه گندم برای زن باردار همگی در .امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم سایت است مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
مضرات جوانه گندم در بارداری چیست
برخی از افراد به دلیل داشتن بیماریهای خاص مانند سلیاک نمیتوانند بهصورت عادی گلوتن مصرف کنند این افراد باید از مصرف پودر چند غله دکتر بیز اجتناب کنند.
افرادی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات دارند باید از میزان جوانه گندم آگاه باشند چون یک فنجان حاوی نزدیک به ۶۰ گرم کربوهیدرات است.
روغن جوانه غنی از تری گلیسرید، نوعی چربی است.
افراد مبتلا به بیماری های قلبی و نیز افراد در معرض خطر بالای بیماری قلبی، باید بر مصرف خود نظارت داشته باشند،
چرا که سطوح بالایی تری گلیسرید با اثرات مضر سلامتی مرتبط هستند.
جوانه گندم می تواند موجب عوارض جانبی کمی در برخی از مردم شود.