امید برای احیای گونه های حیات وحش در خطر انقراض

در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی جهاددانشگاهی رخ داد؛

امید برای احیای گونه های حیات وحش در خطر انقراض

متخصصان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی جهاددانشگاهی موفق شدند نمونه‌های سلولی پیروز، یوزپلنگ ایرانی پس از نمونه برداری از بافت‌های مختلف مانند پوست و بافت‌های جنسی و انتقال به بانک سلو‌های این مرکز بلافاصله کشت و تکثیر نمایند که خوشبختانه این نمونه‌ها با موفقیت شناسنامه دار و ذخیره شده است.

به گزارش گروه دانش و فناوری خبرگزاری آنا، متخصصان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی جهاد دانشگاهی موفق شدند نمونه‌های سلولی پیروز، یوزپلنگ ایرانی را که در نهم اسفند ۱۴۰۱ تلف شده بود، پس از نمونه برداری از بافت‌های مختلف مانند پوست و بافت‌های جنسی و انتقال به بانک سلو‌های این مرکز بلافاصله کشت و تکثیر نمایند که خوشبختانه این نمونه‌ها با موفقیت شناسنامه دار و ذخیره شده است.

به دنبال عقد تفاهمنامه همکاری مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و این مرکز برای ایجاد بانک نمونه سلولی حیات وحش که حدود شش ماه پیش انجام شد، مقررگردید به‌عنوان اولین گام تهیه و ذخیره‌سازی ۲۰ گونه حیات وحش در معرض تهدید و بحرانی پوشش داده شود.

ایجاد بانک سلولی نمونه‌های حیات وحش با ذخیره نمونه یوزپلنگ آسیایی آغاز شد و در این مدت، علاوه بر یوز پلنگ آسیایی، نمونه‌های خرس نادر مازندرانی، یوزپلنگ کوشکی و پیروز با موفقیت در این کلکسیون پس از نمونه برداری تکثیر، شناسنامه دار و ذخیره شده است.

همچنین نمونه‌های یوز پلنگ ماجراد که در فروردین سال جاری در جاده سمنان بدلیل تصادف، تلف شد به بانک سلولی مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران منتقل شد و عملیات کشت و تکثیر آن انجام شده است و امیدواریم نتیجه آن نیز موفقیت آمیز باشد.

گفتنی است، از بافت جنسی گونه‌های منتقل شده به بانک سلولی این مرکز، سلول‌های بنیادی که توانایی تمایز سلول جنسی بالغ را دارند استخراج می‌شودکه تکثیر و فریز این سلول‌ها می‌تواند امیدی برای احیای این گونه‌های در معرض خطر انقراض باشد.

انتهای پیام/

دکمه بازگشت به بالا