روش نورپردازی نمای ساختمان
نورپردازی نمای بیرونی ساختمان:
قیمت سنگ عباس آباد اصفهان: یک ساختمان اولین عامل ایجاد جذابیت بصری و به بیان دیگر اولین عامل معرفی نوع و کیفیت ساختمان میباشد. بنابراین طراحی نورپردازی نمای خارجی ساختمانهای مختلف علاوه بر حائز اهمیت بودن از جهت قابل دید بودن ساختمانها به هنگام تاریکی در شب، موجب افزایش جذابیت نمای کلی ساختمان و ایجاد فضایی زیبا در شهر نیز میگردد. در طول روز به سبب وجود نور کافی و روشن بودن محیط اطراف ساختمان، نمای خارجی ساختمانها قابل رویت هستند اما در شب دیگر قادر به دیدن نمای ساختمانها نیستیم به همین سبب نورپردازی نمای ساختمان به روش صحیح بسیار حائز اهمیت بوده و موجب زیبایی و جذابیت بیشتر ساختمان نیز میگردد. در زمانهای گذشته نورپردازی نمای ساختمان فقط در مغازهها، نماهای بزرگ تجاری، فرهنگی و ساختمانهای معروف مانند موزهها و مساجد خاص بکار میرفت اما امروزه در دنیای مدرن و در دورهای که هدف نورپردازی بجز قابل مشاهده بودن ساختمان در تاریکی شب، به جهت بخشیدن جلوه و ابهتی خاص به نما و ایجاد جذابیت بصری نیز اعمال میگردد از اهمیت بیشتر برخوردار است و توجه اکثر آحاد جامعه را به خود اختصاص داده است. از این رو امروزه نورپردازی نماهایی مانند تالارها، رستورانها، پارکها و ساختمانهای بلند و مرتفع به مراتب بیشتر از گذشته به چشم میخورد. با توجه به هدف و خواستهی کارفرما نورپردازی نمای خارجی ساختمان به روشهای متفاوتی میتواند انجام شود برای مثال ممکن است تمام فضای خارجی ساختمان نورپردازی شود یا هدف فقط برجسته کردن بخشی از نما و متمایز کردن آن از سایر قسمتهای ساختمان باشد. شما کاربران گرامی نفیس نور اگر قصد آشنایی بیشتر با نورپردازی نمای بیرونی ساختمان را دارید در ادامه همراه ما باشید.
شما کاربران گرامی اگر برای نورپردازی نمای ساختمانتان نیاز به خرید چراغ خطی ال ای دی دارید کلیک کنید.
نکات قابل توجه در طراحی و انجام نورپردازی نمای خارجی ساختمان:
1_ شدت و رنگ نور:
خرید اینترنتی سنگ عباس آباد: اولین نکته حائز اهمیت در نورپردازی نمای خارجی ساختمان توجه به نوع رنگ و شدت نوری است که در طراحی این فضا به کار میرود هر دوی این موارد در مورد نورپردازی نمای ساختمان باید زیبا، مناسب و چشم نواز بوده و هماهنگ با طراحی فانتزی چشم انسان باشد نکته بسیار مهم در این امر این است که نورپردازی نما به هیچ عنوان نباید برای چشم انسان آزاردهنده باشد و باعث خودداری فرد از نگاه کردن به نمای ساختمان شود مثلاً رنگهایی مانند آبی یا سفید به دلیل ملایم بودنشان جلوه ای زیبا، جذاب و چشم نواز به نمای ساختمان میدهند و از پرطرفدارترین رنگهای استفاده شده در طراحی نمای خارجی ساختمان محسوب میشوند.
2_ نحوه قرارگیری منبع نور:
گاهی بنا به شرایط و در مواردی خاص ممکن است منبع نوری استفاده شده در طراحی نمای خارجی ساختمان برای عموم مردم معلوم باشد اما در اکثر موارد به دلیل زیبایی ساختمان و همچنین عدم بهم ریختگی نمای آن بهتر است که این منبع نور پنهان بوده و محل قرار گیری آن برای بقیه افراد قابل تشخیص نباشد.
3_ هماهنگی متریال ساختمان با نور:
نورهایی که در طراحی نمای خارجی ساختمان استفاده میشوند لازم است که با نوع مصالح و متریال ساختمان هماهنگ باشند. برای مثال نورپردازی نمای ساختمانهای مرتفع و بلند باید توسط لامپهای انجام شود که قدرت پرتاب نور بالایی دارند و به بیان دیگر نور را به صورت خطی تولید میکنند.
4_ برجسته کردن عناصر مختلف نمای خارجی ساختمان:
یکی از مهمترین و اصلیترین اهداف نورپردازی نمای خارجی ساختمان، برجسته کردن عناصر یک نما نسبت به سایر بخشهای آن است به همین جهت شناخت و ارزیابی عناصر مهم انمای ساختمان بسیار حائز اهمیت است بنابراین لازم است طراح به جنبههای معماری ساختمان توجه داشته باشند و در صورت وجود پیش آمدگیهایی نظیر ستون و ایوان و… با دقت بیشتری درباره نحوه طراحی نورپردازی نما اقدام کند.
5_ سازگار بودن نورپردازی نمای ساختمان با محیط اطراف آن:
سازگاری نورپردازی نمای خارجی ساختمان با محیطی که در آن قرار دارد بسیار مهم است و عدم توجه به این موضوع موجب اغتشاش دید یا آلودگی نوری می گردد بنابراین طراح باید به دقت و توجه لازم در طراحی نما و سازگاری آن با ساختمان های مجاور داشته باشد.
6_ارتفاع مناسب برای نصب تجهیزات نور پردازی:
ارتفاع مناسب برای نصب تجهیزات نورپردازی در ساختمانهای مختلف متفاوت است و به ارتفاع ساختمانی که در آن استفاده میشوند و بستگی دارد. این ارتفاع باید به نوعی محاسبه شود که دقیقا المانهایی که از اهمیت بیشتری برخوردارند در شب روشن و نمایان شوند.
7_فاصله قرار گرفتن تجهیزات نور پردازی نسبت به هم:
فاصله مناسب برای قرار گرفتن تجهیزات نورپردازی بسته به نوع آنها باید تعیین شود. رعایت این فاصله به شکل صحیح و اصولی خود باعث میشود که چراغهای مختلف محدوده روشنایی یکدیگر را تحت پوشش قرار دهند و در نتیجه به تعداد تجهیزات کمتری برای نورپردازی نما نیاز داشته باشیم.
در زمان اجرای نورپردازی نمای بیرونی ساختمان توجه به شدت و رنگ نور، نحوه قرار گیری منبع نور و هماهنگی متریال ساختمان با نور از همیت بسیار بالایی برخوردار است.
روشهای مختلف نورپردازی نمای خارجی ساختمان:
1_ نورپردازی خشن:
این روش مناسبترین روش نورپردازی برای نشان دادن بافتهای کوچک و سطوح ریز معماری در نمای ساختمان است در صورت استفاده از این روش نمیتوان سطح گسترده و زیادی از نمای ساختمان را نشان داد و وسایل و ابزارهای نورپردازی مناسب این روش دقیقا روی همان قسمتهای حائز اهمیتی که قرار است بیشتر مورد توجه باشند نصب میشوند.
2_ نورپردازی از داخل و خارج:
در این روش طراحی نورپردازی روی پنجرهها نرده بالکن و عناصر دیگری که روی نمای خارجی ساختمان قرار دارند انجام میشود این روش نور پردازی ظاهر بیرونی ساختمان را شیک جذاب و چشمگیر میکند بنابراین طراحی و شیوه انجام آن بسیار مهم است نکته مهم دیگر در این روش عدم استفاده از منابع نورپردازی در زیر پنجرهها است زیرا موجب جلب توجه بیش از حد آنها میگردد.
3_ نور پردازی یک دست:
به طور معمول نور پردازی نرم و یکدست از ایک نقطه در مجاورت نمای ساختمان مورد نظر انجام میشود در این روش میتوان نمای ساختمان را به صورت یکدست و در سطح وسیعی روشن کرد.
4_ نورپردازی تاکیدی یا منطقهای:
با انتخاب این روش نورپردازی نقش ماندگاری در ذهن بیننده به جا میگذارید. ستونها پنجرهها و بالکنها از جمله مناطقی است که با تاکید بیشتر روی آنها یک هارمونی کلی ازنمای ساختمان به نمایش در میآید.
روشهای نوین نورپردازی نمای بیرونی ساختمان به چهار دسته نورپردازی خشن، نورپردازی از داخل و خارج، نورپردازی یک دست و نورپردازی تاکیدی تقسیم میشود.
انواع لامپ جهت استفاده در نورپردازی نمای بیرونی ساختمان:
1_ لامپ زمینی یا دفنی:
از جمله پرکاربردترین لامپها برای نورپردازی نمای خارجی یا بیرونی ساختمانها لامپ دفنی یا زمینی را میتوان نام برد. این لامپها درون زمین قرار میگیرند و برای برجسته کردن المانهای مختلف محیط به کار میروند. نور این چراغ به صورت هاله به اجسام میتابد و موجب ایجاد سایه روشنهای بسیار زیبایی میشود. از این مدل لامپ جز برای نورپردازی نمای ساختمان برای حیاط منازل و فضاهای عمومی و حتی فضاهای داخلی نیز استفاده میشود. از انواع مختلف لامپ زمینی یا دفنی میتوان لامپهای LED با نورهای رنگی را نام برد از این لامپها در زوایای بخش نور متفاوت استفاده میشود و زاویههای ۱۲۰ تا ۱۵۰ درجه را پوشش میدهند. همچنین میتوان آنها را با سیستمهای کنترل از راه دور و سیستمهای کنترلی دیجیتال DMX مدیریت کرده و طیف وسیع و متنوعی از نورها را تولید کرد. مزیت دیگر لامپهای دفنی یا زمینی طول عمر بالای آنهاست به همین دلیل اجرا تعمیر و نگهداری آنها مقرون به صرفه میباشد و با توجه به مکان و موقعیتی که در آن قرار میگیرند در برابر نفوذ آب خمیدگی و ایجاد خش مقاوم هستند. شما کاربران گرامی برای خرید انواع چراغ دفنی میتوانید به صفحه فروشگاه اینترنتی نفیس نور مراجعه کنید.
2_ لامپهای وال واشر:
نوع دیگری از پرکاربردترین انواع لامپها در زمان نورپردازی نمای ساختمان، لامپهای وال واشر میباشد که در نورپردازی دیوارهای صاف به کار میروند. این مدل لامپ را میتوان از کنار هم قرار دادن مجموعهای از لامپهای کوچک به وجود آورد. این لامپها نور یکنواخت تولیدی ایجاد میکند که در نورپردازی ساختمانهای با ارتفاع زیاد بسیار کاربرد دارد. البته مقدار نور آنها و میزان پرتاب آن در انواع مختلف این لامپها متفاوت است و بسته به نیاز پروژه توسط طراح تعیین میشود جهت و زاویه تابش نور در این نوع لامپها قابل کنترل میباشد و به دلیل توان مصرفی یا تلف شده پایین آنها در مصرف برق نیز صرفه جویی میشود. از ویژگیهای دیگر این لامپها مقاومت در برابر شرایط جوی، رطوبت و ضربه را میتوان ذکر کرد. برای به صفحه دسته بندی چراغهای وال واشر خطی مراجعه کنید.
3_ جت لایت:
استفاده از در نورپردازی نمای ساختمان میتواند به روشنی و زیبایی هر چه بیشتر نمای ساختمان شما بیفزاید. در واقع جت لابیت نوعی نورافکن پایه دار محسوب میشود که قابل نصب روی زمین یا هر سطح دیگری میباشد و نور را به صورت خطی با شتاب بالا به سمت بالای ساختمان میتاباند. جنس و طراحی بدنه جت لایتها کاملاً مقاوم در برابر بارش شدید برف و باران، نور آفتاب، سرما و گرما و همچین خوردگی میباشد. بنابراین اگر برای نورپردازی نمای ساختمان خود نیاز به نور ستونی با برد زیاد دارید بدون هیچ نگرانی میتوانید از جات لایت برای این امر استفاده کنید.
4_ لامپهای نور افکن یا پروژکتورها:
امروزه در پروژکتورها از لامپهای ال ای دی استفاده شده است به همین دلیل این لامپها میتوانند نوردهی بیشتری نسبت به نمونههای قدیمی خود داشته باشند. پروژکتورها به طور معمول در فضاهای وسیع و باز که نیاز به نور زیادی دارند استفاده میشوند مانند نورپردازی نمای یک کاخ یا یک استادیوم ورزشی البته این پروژکتورها باید متناسب با فضایی که در آن مورد استفاده قرار میگیرند طراحی و استفاده شوند برای مثال در شرایطی که هدف ما تنها مورد توجه قرار دادن یک بنر تبلیغاتی است باید سراغ لامپهایی به مراتب با توان بسیار کمتری نسبت به لامپهای استفاده شده در یک استادیوم ورزشی برویم.
5_ ریسههای خطی:
از اصلیترین روشهای نورپردازی نمای خارجی ساختمان استفاده از ریسههای ال ای دی نوری را میتوان نام برد که در آنها از لامپهای ال ای دی استفاده شده است. این ریسهها دور تا دور پنجره، نرده و بخشهایی دیگر ساختمان تعبیه میشوند. ریسههای نوری به دلیل تنوع زیادی که در طرح و رنگ دارند مناسب هر نوع سلیقهای بوده و میتوانند جلوهای بسیار خاص و چشم نواز به نمای شما ببخشند. البته نکته مهم در استفاده از این ریسهها این است که به گونهای استفاده نشود که نور آنها به داخل خانه بتابد و موجب آزار ساکنین خانه شود. شما کاربران عزیز اگر قصد را دارید کافیست به صفحه دسته بندی ریسه نور مخفی فروشگاه اینترنتی نفیس نور مراجعه کنید.
منبع : صنایع سنگ ایران