آموزش کامل rsi به زبان ساده + ترفند سیگنال گیری پول ساز

آموزش کامل اندیکاتور RSI به همراه 3 استراتژی معروف معامله با آن

اندیکاتور RSI یک ابزار محبوب و معروف بین معامله گران تکنیکال هست. در این پست ، 3 استراتژی را خدمت شما معرفی می کنیم ، در دو روش اول از واگرایی RSI استفاده می کنیم. امیدوارم مفید باشد.

استراتژی اول واگرایی RSI و الگوی W

ترکیبی از سیگنال واگرایی اندیکاتور RSI و الگوی پرایس اکشن W

الگوی W چیست؟

این الگو هنگامی رخ می دهد که قیمت به یک سطح حمایت یا مقاومت می رسد و در اندیکاتور RSI واگرایی نشان داده می­شود.

واگرایی اندیکاتور RSI

بنابراین در چارت سطوح حمایت یا مقاومت را ترسیم کنید و اندیکاتور RSI را به چارت خود اضافه کنید.

سه تا از بهترین جفت ارزها EURUSD و GBPUSD و USDJPY را برای این استراتژی انتخاب کنید و نمودار را در تایم فریم 1 یا یک دقیقه ای مشاهده کنید. اکسپایر تایم مناسب برای معاملات دراین استراتژی 5 دقیقه میباشد.

برای بازکردن معامله بایستی کندل های ژاپنی به سمت پایین آمده در حمایت الگوی W تشکیل دهند و همزمان واگرایی RSI اتفاق بیفتد.

برای بازکردن معامله بایستی کندل ها به سمت بالا رفته در مقاومت الگوی W تشکیل دهند و همزمان در RSI واگرایی اتفاق بیافتد.

همانند دیگر استراتژی ها در این روش هم مدیریت سرمایه بایستی رعایت شود. یعنی حداکثر 3 درصد از سرمایه در هر معامله وارد شود. به جدول زیر دقت کنید.

یکی از تذکر هایی که در حوزه روانشاسی معامله گری معمولا داده می شود اینست که در صورتیکه در سه معامله پشت سرهم پیشبینی درستی صورت نگرفت و معامله با زیان به کار خود پایان داد، معامله گری متوقف شود و کمی فاصله ایجاد شود تا آرامش به تریدر بازگردد. این توصیه حتی برای سه معامله ی پشت سرهم که با سود هم بسته شده باشند نیز وارد شده است. بهتر است تریدر بعد از سه معامله موفق نیز کمی استراحت کند.

با توجه به نوع این استراتژی موقعیت های زیادی در طول شبانه روز ایجاد می شود. پیشنهاد می گردد که یک سقف برای تعداد معاملات خود تعیین کنید. مثلا 10 معامله در یک روز و پس از آن به دیگر امور زندگی خود بپردازید.

در تصاویر زیر مثالی دیگر از نحوه انجام معامله در این روش معامله گری نشان داده شده است.

استراتژی دوم با RSI و سطوح حمایت و مقاومت

واگرایی بین نمودار قیمت و اسیلاتور RSI و یا STOCHASTIC یکی از محتمل ترین پیشبینی ها را برای بازگشت روند در آینده نزدیک می دهد. در این مطلب یک نوع استراتژی معامله گری معرفی می گردد و نحوه اردر گذاری بر اساس ترکیب سطوح حمایت و مقاومت و واگرایی بین نمودار اصلی و RSI آموزش داده می شود.

اندیکاتور RSI یکی از اندیکاتورهای بسیار معتبر برای نشان دادن قدرت حرکت روند است.

واگرایی نشان دهنده اینست که در عین حال که قیمت به حرکت خود ادامه می دهد، قدرت حرکت آن درحال کاهش است و به زودی روند تغییر می کند.

در صورتیکه این واگرایی بر روی یک سطح حمایت مقاومت قوی اتفاق بیفتد تحلیل و پیشبینی بازگشت روند از اعتبار زیادی برخوردار خواهد بود.

برای شروع و تمرین این استراتژی پیشنهاد می شود از جفت ارز EURUSD استفاده گردد. با انتخاب این جفت ارز نمودار 5 دقیقه ای آن را بازکنید.

ضروریست که قبل از انجام ترید زمان های انتشار خبر را چک کنید تا در آن زمان ها از انجام ترید به علت نوسانات شدید بازار اجتناب شود.

شرایط ورود برای معامله Buy

هنگامیکه قیمت پایین می آید و به حمایت می رسد، و در همان زمان RSI بالا می رود و بهتر است که RSI زیر 30 باشد، موقعیت آماده برای معامله CALL می باشد.

شرایط ورود برای معامله Sell

هنگامیکه قیمت بالا می رود و به مقاومت می رسد، و در همان زمان RSI پایین می آید و بهتر است که RSI بالای 70 باشد، موقعیت آماده برای معامله PUT می باشد.

اکسپایر تایم برای این معامله 15 تا 30 دقیقه می باشد.

وقتی RSI خلاف حرکت نمودار اصلی پیش می رود و قله یا قعر هایی که می سازد در جهت مخالف با نمودار اصلیست (مانند شکل بالا) نشان دهنده اینست که قدرت حرکت قیمت در حال کاهش یافتن است.

استراتژی سوم ترکیب ایچیموکو و اندیکاتور RSI

همیشه معامله گران به دنبال یک سیستم قوی با حداکثر سود ممکن در کوتاه ترین زمان هستند. تحلیل تکنیکال برای پیشبینی کردن یک افزایش یا کاهش قیمت در یک دوره زمان بر است ولی نتیجه اش کسب سود بالا در طی یک روز می باشد.

چه کنیم اگر روند را از دست دادیم ؟

اما یک معامله گر باید چکار کند اگر این افزایش یا کاهش را از دست داد؟ باز کردن معامله با تاخیر ممکن است با تغییر روند بازار و ضرر همراه باشد. اشتباه معمول تریدرهای تازه کار ، انجام معامله در سقف و کف بازار است که ریسک معاملات را دوچندان می کند. اینجور مواقع توصیه می شود صبر کنید که بازار اصلاح خودش را انجام دهد و دوباره در جهت روند اصلی حرکت کند و شما سوار بر بازار شوید. طبیعت اینجور معامله کردن ، مثل موج سواری می ماند ، شناسایی روند اصلی و سوار شدن بر موج های اصلی و پیاده شدن در موج های فرعی. همانطور که بیان شد یکی از بهترین استراتژی های برای ورود به بازار زمانیست که روند در حال اصلاح است و با یافتن نشانهایی مبنی بر پایان یافتن اصلاح می­توان در جهت روند معامله کرد. یکی از معروفترین اصلاح روند ABC است که شماتیک آن در شکل زیر به نمایش درآمده است.

معمولا حرکت قیمت را به صورت صعودی یا نزولی ، به موج ABC تشبیه می کنند. موج A حرکت اصلی قیمت است. موج B اصلاح قیمت است که معمولا حرکت کوچکیست خلاف روند اصلی بازار. موج C در واقع حرکت موج A  را ادامه می دهد. معمولا گفته میشود که اصلاح یک روند نباید از 50 درصد روند بیشتر پیش رود. البته می دانیم که این نکته کلیت ندارد و در بازار ممکن است نقض شود. با توجه به این نکته می توان نتیجه گرفت که در بین درصدهای فیبوناچی 23.6 و 38.2 درصد که کمتر از 50 درصد هستند مهم به شمار می آیند.

چگونه می توان انتهای یک اصلاح را تشخیص داد؟

این سوال خیلی مهم هست و البته جواب آن مهمتر!!!

برای این سوال جوابهای مختلفی تا به حال مطرح شده است. یکی از این جوابها ترکیب ایچیموکو و اندیکاتور RSI میباشد که موضوع اصلی این مطلب است. در این مطلب یک استراتژی با ترکیب ایچیموکو و RSI معرفی میشود.

ایچیموکو اندیکاتوریست پیچیده با فرمول و روابط زیاد. اما سطوح مهم را در ظاهر به سادگی و واضح نشان میدهد. در ایچیموکو می توان صعودی و یا نزولی بودن روند و همچنین مهمترین سطوح حمایت و مقاومت را تشخیص داد.

ابزار دومی که در این روش معاملاتی استفاده میشود، RSI است. در این سیستم برای باز کردن پوزیشن  buy مقدار RSI نباید از بالای 50 درصد به زیر آن بیاید و همچنین برای باز کردن پوزیشن sell از زیر به بالای 50 درصد رفته باشد.

واضح است که هنگامی که یک روند در حال اصلاح شدن است، بایستی مقدار RSI چک شود.

واگرایی RSI می تواند نشان از این باشد که دیگر نمی توان در یک جهت به معامله کردن ادامه داد و بایستی در انتظار برگشت روند باشیم.

تنظیمات اندیکاتور RSI و ایچیموکو

تنظیمات اندیکاتورها در این سیستم معاملاتی کمی با آنچه در پیش فرض اندیکاتور هست متفاوت است. البته بسته به تایم فریم و رویکرد معاملاتی تریدر می تواند تغییر کند اما آنچه مدنظر است بزرگتر کردن مقادیر میباشد. بدین جهت که از تعداد زیاد سیگنالها که برخی از آنها اشتباه است جلوگیری کند. به عنوان مثال تنظیمات ایچیموکو می تواند بدین نحو تغییر کند که از اعداد فیبونانچی به جای اعداد 9، 26 و 52 استفاده گردد. یعنی 13 به جای 9 و 34 به جای 26 و … . (البته این نحوه تنظیم اختیاریست و میتوانید اصلا تغییر ندهید.) و به همین ترتیب RSI هم که به صورت پیشفرض بر روی 14 تنظیم شده، به جای 14 از دوره 21 استفاده شود.

پوزیشن buy

هنگامی که قیمت درحال بالا رفتن است و چندین کندل به صورت صعودی بسته میشوند و کندلها بالای ابر ایچیموکو و دو خط کیجنسن و تنکنسن قرار دارد و همچنین دو خط تنکنسن و کیجنسن بالای ابر قرار دارد، در صورتیکه بازار کمی به سمت پایین بیاید وبه دو منحنی ذکر شده نزدیک شود و کندل بالای منحنی بسته شود و اسیلاتور RSI هم بالای 50 درصد باشد می توان پوزیشن buy باز نمود. این موقعیت می تواند باز هم در همین روند ایجاد شود و دوباره وارد بازار شد و در واقع چندین بار در یک روند ورود و خروج از بازار صورت گیرد. تا آنجا که RSI وارد منطقه اشباع خرید یعنی بالای 70 درصد شود یا قله های RSI حاکی از یک واگرایی با قله های قیمت باشند.

پوزیشن  sell

برعکس آنچه بیان شد را میتوان برای ایجاد آپشن sell ارائه نمود. هنگامی که قیمت با سرعت زیاد پایین بیاید و در زیر ابر و دو منحنی قرار گیرد و دو منحنی نیز در زیر ابر باشند، و حال قیمت کمی بالا رود و به منحنی پایین تر نزدیک شود و در زیر آن کندل بسته شود، اگر RSI در زیر 50 درصد باشد می توان با اردر sell وارد بازار شد. همانند قبل در این روند ممکن است چندین مرتبه موقعیت و شرایط sell ایجاد شود. رفتن RSI به زیر 30 درصد و یا واگرایی بین کفهای قیمت نشان از بازگشت روند است و برای معامله گر نشانه هشداری جهت جلوگیری از باز کردن پوزیشن put جدید است.

آموزش اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI

حال میخواهیم به سوال اندیکاتور rsi چیست پاسخ دهیم. درواقع اندیکاتور RSI که مخفف Relative Strength Index می باشد با روابط پیچیده ریاضی محاسبه می گردد که ذکر این روابط از حوصله این بحث خارج می باشد. در تنظیمات RSI نیز عموما از تنظیم ١۴ روزه استفاده می شود. این اندیکاتور همانند مکدی (MACD) در زمره اسیلاتورها طبقه بندی می شود چراکه همواره بین دو سطح ٠ و ١٠٠ در حال نوسان می باشد.

کاربردهای RSI:

– همانطور که گفته شد این اندیکاتور بین دو سطح ٠ و ١٠٠ در نوسان می باشد. در این بین، دو سطح کلیدی ٣٠ و ٧٠ را به ترتیب به عنوان سطوح اشباع فروش و اشباع خرید می نامند. به این معنی که هر گاه مقدار RSI از عدد ٣٠ کمتر شود به این معنی است که شاهد فروش های افراطی در بازار هستیم و لذا امکان کاهش فشار فروش و صعود قیمت وجود دارد. بر عکس، عبور RSI از سطح ٧٠ به سمت بالا به معنی انجام خریدهای افراطی در بازار می باشد که در نهایت این خریدها ممکن است هر لحظه به پایان رسیده و شاهد نزول قیمت باشیم.

برای مثال به شکل زیر که نمودار قیمتی سهام مس باهنر را نشان می دهد توجه کنید. همانطور که مشاهده می کنیم در نقاطی که با خطوط عمودی نمایش داده شده اند شاهد وارد شدن RSI به مناطق اشباع خرید یا اشباع فروش بوده ایم که همین خرید و فروشهای افراطی به معنی علامتی برای تغییر جهت قیمت به شمار می آمده اند.

برای مثال در نقطه ای که با فلش قرمز رنگ مشخص شده است مقدار RSI به کمتر از ٣٠ کاهش پیدا کرده که به معنی فروش افراطی بوده است و پس از مدتی شاهد کاهش فشار فروش و رشد قیمت سهم بوده ایم. و در نقطه بعدی که با فلش سبز رنگ نمایش داده شده است شاهد افزایش RSI به بیش از ٧٠ بوده ایم که به معنی خرید افراطی بوده و پس از مدتی شاهد کاهش فشار خرید و نزول قیمت بوده ایم.

نکته ای که در مورد RSI باید به آن توجه نمود این است که ممکن است خروج RSI از مناطق اشباع، بدون افت یا صعود قیمت و فقط با نوسان قیمتی صورت بگیرد. برای روشن شدن موضوع اگر مجددا به نمودار قیمتی فباهنر توجه کنیم می بینیم که در محلی که با خط قرمز رنگ مشخص شده است RSI وارد منطقه اشباع خرید شده است، اما پس از مدتی بدون اینکه قیمت نزول چندانی داشته باشد، تنها با نوسان قیمت RSI از منطقه اشباع خرید خارج شده است.

 پس این موضوع را همیشه به یاد داشته باشید که استفاده از اندیکاتور به تنهایی می تواند در برخی موارد باعث ایجاد خطا در تصمیم گیری شود و حتما باید در کنار سایر ابزار به کاربرده شوند. یکی دیگر از کاربردهای جالب در استفاده از RSI به کاربردن خطوط روند همراه با این اندیکاتور می باشد. به عبارتی به همان شکل که خطوط روند را در مورد قیمت استفاده می کنیم به طریق مشابه می توان همان خطوط را در مورد RSI نیز استفاده کرد. برای مثال به نمودار زیر که مربوط به سهم فباهنر می باشد توجه کنید:

همانطور که در این شکل دیده می شود می توانیم یک خط روند صعودی را برای اندیکاتور RSI رسم نماییم.مشاهده می کنیم چگونه پس از اینکه این خط روند به سمت پایین شکسته شد ، همزمان شاهد نزول قیمت بعد از خط عمودی بوده ایم. به شکل زیر که مربوط به نمودار سهم خپارس می باشد توجه کنید:

مشاهده می کنید که چگونه بعد از شکسته شدن یک خط روند نزولی بر روی اندیکاتور RSI شاهد صعود قیمت سهم شروع شده است. نکته ای دیگری که در مورد هر اندیکاتور وجود دارد و در بالا به آن اشاره کرده ایم استفاده از ابزاری دیگر در کنار یک اندیکاتور برای کاستن از میزان خطاهاست. برای مثال می توان به جای استفاده از هر یک از اندیکاتورهای RSI یا MACD به تنهایی، همزمان از این دو اندیکاتور در کنار هم استفاده کرد تا این ابزار بتوانند خطاهای یکدیگر را پوشش دهند.

دکمه بازگشت به بالا