استان هااجتماعیعمومی

استخدام وکیل در اراک، دغدغه مردم کلانشهر اراک

در زمان جستجوی وکیل باید به این نکته توجه کنید که وکیل حتماً باید امانت‌دار و رازدار موکل باشد و به حسن اخلاق و حسن شهرت وکیل هم توجه داشته باشید.

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های افراد در برخورد با مشکلات حقوقی، مساله انتخاب وکیل در اراک است. این امر بسیار حائز اهمیت است زیرا انتخاب وکیل می‌تواند به طور کامل مسیر پرونده را تغییر دهد. اگر شما وکیل خبره‌ای انتخاب نکنید احتمال ورود ضرر بسیار زیاد خواهد بود. در مقابل اگر هوشمندانه عمل کنید و با جستجوی وکیل خوب و مجرب، انتخاب درستی داشته باشید حتماً می‌توانید از ورود خسارت‌های جبران‌ناپذیر مادی و معنوی پیشگیری کنید.

وکیل در اراک و با تجربه کسی است که با موکل خود روراست و صادق باشد. وکیل باید پیش از ورود به پرونده تمام جوانب را بسنجد، تحقیق کند، به روند قانونی و رویه قضایی مسلط باشد و حتماً از صحت اظهارات افراد و به خصوص درستی اظهارات موکل خود اطمینان حاصل کند.

وکیل باید راستگو باشد، مسئولیت‌پذیر و متعهد باشد و تمام زوایای پرونده را با موکلش در میان بگذارد. اگر سختی یا گره یا مشکلی در روند رسیدگی وجود دارد حتماً باید آن را با موکل خود به اشتراک بگذارد. علاوه بر این یکی از خصوصیات وکیل حرفه‌ای این است که حتماً مسائل حقوقی و قواعد پیچیده‌ای که ممکن است درک آن‌ها برای موکل سخت باشد را به خوبی برای موکل خود روشن کند.

در زمان جستجوی وکیل باید به این نکته توجه کنید که وکیل حتماً باید امانت‌دار و رازدار موکل باشد و به حسن اخلاق و حسن شهرت وکیل هم توجه داشته باشید.

انواع وکیل را بشناسید

با توجه به این نکته که هر پرونده‌ای ویژگی‌های خاص خودش را دارد،‌ باید به یاد داشته باشید که هر وکیلی عموماً در یک یا دو زمینه بیشتر از سایر موارد تبحر دارد. لازم به ذکر است که برای هر حوزه‌ای و در هر حیطه‌ای وکیل متناسب با آن موضوع وجود دارد. برای مثال حتماً با عناوینی مانند وکیل کاری، وکیل دادگستری، وکیل اداری، وکیل قضایی، وکیل تسخیری و یا وکیل معاضدتی مواجه شده‌اید. در ادامه تعدادی از این عناوین را بررسی می‌کنیم.

وکیل اداری

وکیل اداری وکیلی است که به واسطه قرارداد وکالت اداری مسئول کار اداری موکل می‌شود. وکیل اداری موظف است که امور اداری فرد را در ادارات مختلف بسته به قرارداد پیگیری کند. نکته لازم به ذکر این است که وکیل اداری نیازمند علم و تحصیلات حقوقی نیست و هر شخصی می‌تواند برای امور اداری وکیل اداری یک نفر شود. این وکیل تنها وظیفه دارد که امور اداری را پیگری کند و درنتیجه حق وکالت یا حق تصمیم‌گیری از سوی موکل خود را ندارد.

وکیل قضایی

شخصی که پروانه وکالت دارد وکیل قضایی است. وکیل قضایی چهار سال در رشته حقوق در سطح کارشناسی تحصیل کرده و ممکن است تحصیلات تکمیلی هم داشته باشد. وکیل قضایی بعد از اتمام دوره کارشناسی در آزمون وکالت شرکت کرده و پس از اتمام کارآموزی پروانه وکالت گرفته است. رسیدن به این مرحله بسیار دشوار است و نیاز به تحصیل و مطالعه فراوان دارد. در نتیجه هرکسی نمی‌تواند وکیل قضایی باشد. وکیل پایه یک دادگستری اختیارات بیشتری نسبت به وکیل پایه دو دارد. علاوه بر این درکنار تحصیلات، یک وکیل موفق حتماً باید تجربه و مهارت کافی هم داشته باشد.

وکیل معاضدتی

هر فردی که در جریان دادرسی قرار می‌گیرد حق داشتن وکیل را دارد. در همه دادگاه‌ها هردو طرف دعوا می‌توانند وکیل داشته باشند. در برخی موارد ممکن است افراد توانایی مالی برای استخدام وکیل نداشته باشند. در اینصورت برای این افراد وکیل معاضدتی تعیین می‌شود تا حقوقشان تضییع نشود. به دلیل حفظ حقوق افراد و برقراری عدالت همه افرادی که در عسر و حرج هستند و توان برخورداری از وکیل را ندارند برایشان وکیل معاضدتی درنظر گرفته می‌شود تا دادرسی عادلانه باشد. برای داشتن وکیل معاضدتی فرد متقاضی باید از مقامات قضایی تقاضای وکیل کند.

وکیل تسخیری

وکیل تسخیری مانند وکیل معاضدتی است اما با آن تفاوت دارد. گاهی ممکن است یک پرونده در امور کیفری باشد. در چنین شرایطی هم شاکی هم متهم می‌توانند وکیل داشته باشند. اما اگر متهم توانایی و بظاعت مالی کافی برای استخدام وکیل نداشته باشدمی‌تواند از دادگاه درخواست وکیل کند. در اینصورت اگر دادگاه تشخیص دهد که او توان مالی ندارد با بودجه دادگستری برایش وکیل تسخیری می‌گیرد.

حق استفاده از وکیل تسخیری در جرائم سنگین که مجازات‌های جدی دارد درنظر گرفته شده است. لازم به ذکر است که اگر وکیل تسخیری تعیین شود و او به خوبی وظایفش را انجام ندهد و یا در دادگاه حاضر نشود، برایش مجازات تعیین می‌شود.

دلیل اینکه امکان تعیین وکیل تسخیری در قانون پیش‌بینی شده این است که عدم تمکن مالی افراد موجب تضییع حقوقشان نشود. زیرا در برابر قانون و درمقابل دادگاه همه افراد باهم برابر هستند و همه حقوقی دارند که باید مورد حمایت قرار بگیرند. در نتیجه شخص ناتوان می‌تواند با تصمیم دادگاه از کمک وکیل تسخیری بهره‌مند شود.

وکیل پایه یک دادگستری چه تفاوتی با وکیل پایه دو دارد؟

حتماً شما هم بارها شنیده‌اید که کسی وکیل پایه یک یا وکیل پایه دو باشد. وکلا برای انجام وکالت باید پروانه وکالت داشته باشند و در این رشته تحصیل کرده باشند. وکیل پایه یک و وکیل پایه دو هردو پروانه وکالت دارند اما پروانه وکالت آن‌ها با هم متفاوت است.

به عبارت دیگر هردو امکان وکالت دارند اما حیطه و قدرت آن‌ها یکسان نیست. برای مثال اگر یک وکیل، پروانه وکالت پایه یک داشته باشد می‌تواند بدون هیچ محدودیتی در همه محاکم کیفری و یا حقوقی در کل کشور فعالیت کند. در صورتیکه وکیلی که پروانه وکالت پایه دو دارد تنها می‌تواند در آن دسته از محاکم کیفری شرکت کند که به جرایمی با حبس تعزیری کمتر از ۱۰ سال و یا جزای نقدی می‌پردازند. علاوه بر این، وکلای پایه دو در خصوص پرونده‌های حقوقی تنها می‌توانند در محاکمی شرکت کنند که به پرونده‌های مالی کمتر از پنجاه میلیون تومان و یا خواسته‌های غیر مالی به جز نکاح، طلاق و یا اثبات و نفی نسب مربوط باشد

چگونه با جستجوی وکیل، وکیل در اراک پیدا کنید؟

برای جستجو و انتخاب بهترین وکیل می‌توانید به سایت کانون وکلا مراجعه کنید. علاوه براین خوب است با دیگران مشورت کنید و حتماً به سراغ وکلایی بروید که در حیطه مربوط به پرونده شما خبره و با تجربه باشند. فراموش نکنید که سن یا جنسیت وکیل تاثیری در میزان موفقیت و تبحر او ندارد. آن‌چه که مهم است دانش، تجربه، تسلط به قانون و رویه قضایی و حسن خلق و مسئولیت‌پذیری است.

از چه طریق وکیل در اراک مناسب پیدا کنید؟

معمولاً هر کسی در بسیاری از مراحل زندگی خود، نیازمند یک وکیل حقوقی و یا مشاوره حقوقی خوب است که در بسیاری از موارد حقوقی شامل: مشکلات خانواده و طلاق، انجام امور حقوقی، پیگیری شکایات، امور ثبتی و ملکی، امور مالی و چک و … نیازمند راهنمایی و کمک از یک وکیل متخصص در آن زمینه است.

اگر در جستجوی وکیلی خوب برای انجام امور حقوقی خود هستید قبل از هر اقدامی باید در نظر داشته باشید که آن وکیل یکی از بهترین وکلا در شهر و یا منطقه شما باشد. اگر به دنبال وکیل خاصی هستید که اطلاعاتی از او دارید؛ با توجه به اینکه وکیل مورد نظر عضو کانون وکلای دادگستری و یا عضو مرکز وکلا و کارشناسان رسمی مشاوره حقوقی خانواده باشد، می‌توانید برای پیدا کردن آن وکیل از روش‌های مختلفی اقدام نمایید.

  • وكيل: كسي است كه به موجب عقد وكالت و از جانب موكل خود، نايب انجام امري می‌شود.
  • وكالت: معني لغوي وكالت، تفويض و واگذار نمودن است و در اصطلاح حقوقي، وكالت عقدي است كه به موجب آن يكي از طرفين، طرف ديگر را براي انجام امري نايب (وکیل) خود می‌نماید.
  • موكل: شخصی است كه به دیگری وكالت انجام امري را می‌دهد. موکل می‌تواند شخص حقیقی و یا حقوقی باشد.
  • مورد وكالت: امر و يا اموراتي است كه وكيل به موجب عقد (قرارداد) وكالت و به نيابت (نمايندگي) از طرف موكل خود می‌بایست انجام دهد، مورد وكالت بايد از اموراتي باشد كه خود موكل بتواند آنرا انجام دهد و مانع قانوني در اين زمينه وجود نداشته باشد، و وكيل هم براي انجام آن امر اهليت قانوني داشته باشد.

تعهدات وكيل: هرگاه از تقصير وكيل خساراتي به موكل متوجه شود كه وكيل مسبب آن باشد، مسئول خواهد بود، وكيل می‌بایست در تصرفات و اقدامات خود مصلحت موكل را مراعات نموده و از اختيارات داده شده تجاوز نكند، آنچه را به جاي موكل خود دريافت می‌کند به او رد كند، در صورتيكه براي انجام امري دو يا چند وكيل معين شده باشد هيچ نمی‌تواند بدون ديگري و يا ديگران در امري دخالت نمايد و اگرر وكيل وكالت در توكيل نداشته باشد نمی‌تواند انجام امري را به ديگري واگذار كند.

  1. تعهدات موكل: موكل بايد تمام تعهداتي را كه وكيل در حدود وكالت خود كرده است انجام دهد، موكل بايد تمام مخارجي كه وكيل براي انجام وكالت نموده است را بدهد، موكل بايد اجرت وكيل را بدهد مگر اينكه در عقد وكالت طور ديگري مقرر شده باشد.
  2. وکیل در توکیل: وکیلی است که از طرف موکل خود اختیار تعیین وکیل دیگر را برای او داشته باشد.
  3. وکالت بلاعزل: وکالتی است که وکالت وکیل یا عدم عزل وکیل ضمن عقد لازمی شرط شده باشد.
  4. طرق انقضاي وكالت: با عزل موكل، با استعفاي وكيل، با فوت يا جنون موكل و يا وكيل.
  5. طرق منفسخ شدن وكالت: با از بين رفتن متعلق وكالت، با انجام مورد وكالت توسط خود موكل و با انجام عملي از سوي موكل كه منافي با وكالت وكيل باشد.

وكالت در دادگاهها: با توجه به اينكه اقامه دعوي حقوقي و يا كيفري نسبت به هر موضوعي معمولاً يكبار قابليت طرح را دارد مگر موضوعات و يا مواردي كه از اين قاعده مستثني هستند لذا كسب اطلاعات لازم از طريق مشاوره حقوقي و يا انتخاب وكيل دادگستري در اقامه دعوي و يا دفاع در قبال دعوي مطروحه می‌تواند در حل مشكلات بوجود آمده مفيد باشد، البته مشاوره با وكيل فقط مختص بروز مشكلات حقوقي نبوده و حتي قبل از اقدام به امري و پيش آمدن مشكلات، می‌توان با وكيل دادگستری مشاوره داشته و علاج واقعه را قبل از وقوع نمود.

وکیل و وکالت در دادگاهها: وکالت در دادگاهها و دادسراها توسط وکیل دادگستری انجام می‌شود، وكيل دادگستری در کلیه مراحل رسیدگی به پرونده‌های حقوقی و کیفری می‌تواند حضور داشته باشد و هر شخص می‌تواند با مراجعه به وكيل دادگستری در هر یک از مراحل اعم از شورای حل اختلاف، دادسرا، دادگاه کیفری، دادگاه حقوقی، دادگاه خانواده، اجرای احکام حقوقی، اجرای احکام کیفری، دادگاه تجدید نظر استان و دیوان عالی کشور، به وکیل دادگستری وکالت اعطا نماید. با توجه به اينكه اقامه دعوي حقوقي و يا كيفري نسبت به هر موضوعي معمولاً يكبار قابليت طرح را دارد مگر موضوعات و يا مواردي كه از اين قاعده مستثني هستند لذا كسب اطلاعات لازم از طريق مشاوره حقوقي و يا اعطای وکالت به وكيل دادگستري در اقامه دعوي و يا دفاع در قبال دعوي مطروحه می‌تواند در حل مشكلات بوجود آمده مفيد و یا مؤثر باشد.

محاکم و دادسراها مکلفند حق دفاع متهمان و مشتکی عنهم را رعایت نموده و فرصت استفاده از وکیل دادگستری و کارشناس را برای آنان فراهم نمایند و کلیه دادگاهها و دادسراها مکلف به پذیرش وکیل دادگستری می‌باشند و وکیل دادگستری در موضع دفاع از احترام و تأمینات شغل قضا بر خوردار می‌باشند.

حق الوکاله وکیل: چنانچه خواهان در پرونده حقوقی دارای وکیل باشد، حق الوکاله وکیل طبق تعرفه و به موجب مواد 515 و 519 قانون آیین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب در امور مدنی از خوانده قابل مطالبه بوده و در صورت صدور حکم قطعی به نفع خواهان، محکوم به و خسارات دادرسی اعم از هزینه دادرسی و حق الوکاله وکیل از محکوم علیه قابل وصول خواهد بود.

وکیل حقوقی، وکیل کیفری و وکیل خانواده: منظور از وکیل حقوقی، وکیل کیفری و یا وکیل خانواده وکیلی است که بر اساس تجربه و علاقه، حسب مورد بیشتر تمایل به وکالت و مشاوره در مورد پرونده‌های حقوقی یا کیفری و یا خانواده را دارد اگرچه وکیل می‌تواند در هر سه موضوع حقوقی، کیفری و یا خانواده قبول وکالت نموده و یا مشاوره ارائه نماید.

وکیل ملکی: منظور از وکیل ملکی و یا وکیل پرونده ملکی، وکیلی است که بر حسب تجربه و علاقه به پرونده‌های ملکی، وکالت و یا مشاروه در خصوص پرونده‌های ملکی و املاک را بر عهده می‌گیرد.

درجه بندی وکلا: وکلای دادگستری به وکیل پایه یک دادگستری و وکیل پایه دو تقسیم می‌شوند، کارآموزان وکالت نیز می‌توانند با توجه به مقررات کارآموزی و تحت نظارت وکیل سرپرست در برخی پرونده‌ها اعلام وکالت نمایند.

وکیل در اراک: منظور از وکیل تهران و یا وکیل در تهران وکیلی است که محل فعالیت و دفتر وکالت او بر اساس پروانه وکالت تهران بوده و در تهران مشغول به وکالت و مشاور حقوقی می‌باشد و تمرکز او در تهران می‌باشد اگرچه می‌تواند در سایر شهرها نیز انجام وکالت نموده و مشاوره حقوقی ارائه نماید.

تحریریه دانا نیوز

مشی رسانه‌ای این سایت، تحلیلی - خبری و اقتصادی است و اعضای تحریریه این مجموعه می‌کوشند از قالب ظاهری خبرها فراتر رفته و به زوایای پنهان و آشکار حوادث سرک بکشند و با کندوکاو بیشتر، ناگفته‌ها و وجوه نامکشوف وقایع و حوادث را بیابند.
دکمه بازگشت به بالا