خطیب زاده در نمایشگاه کتاب از «کتاب و دیپلماسی» گفت

خطیب‌زاده در نمایشگاه کتاب از «کتاب و دیپلماسی» گفت

معاون وزیر خارجه ایران در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران درباره کتاب و دیپلماسی سخنانی را بیان کرد.

به گزارش دانا نیوز نشست «کتاب و دیپلماسی» در سومین روز از سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با حضور «سعید خطیب زاده» معاون وزیر امور خارجه ایران برگزار شد.

خطیب زاده درباره چگونگی آشنایی اش با کتاب گفت: نویسندگانی که می نویسند و ناشرانی که نوشته ها را چاپ می کنند باید حمایت شوند؛ چراکه کار جامعه فرهنگی بسیار دشوار است.

وی به شخصیت دیپلمات اشاره کرد و افزود: دیپلمات باید از آگاهی خوبی به آنچه مربوط به شغل اوست برخوردار باشد و هماهنگ با زمان بر معلومات خود اضافه کند. دیپلمات باید با زبان خارجی آشنایی کافی داشته باشد. تسلط بر اطلاعات احاطه نظر و رازداری اعتدال در کلام وقار در رفتار و متانت در گفتار برای هر دیپلماتی پسندیده است.

خطیب زاده دیپلمات را شخصی که برای انجام مذاکرات رسمی و حفظ روابط سیاسی اقتصادی و اجتماعی برای یک کشور منصوب شده عنوان کرد و گفت: دیپلمات ها به طورکلی اعضای حرفه ای منحصربه فرد و معتبر قلمداد می شوند. به رغم نبود آموزش های تخصصی دیپلمات از جایگاه حرفه ای والایی برخوردار است شاید به دلیل درجه ای از رازورمزهایی که متخصصان آن خودآگاهانه کسب می کنند.

به گفته وی دیپلمات های شغلی دارای مدرک دانشگاهی در روابط بین الملل علوم سیاسی اقتصاد و حقوق هستند. هوش هیجانی به بسیاری از برنامه های آموزش خدمات خارجی تبدیل شده است.

معاون وزیر امور خارجه بخشی از فعالیت های خود را در حوزه دیپلماسی عمومی و و سخنرانی های مختلفی در مجامع بین المللی برشمرد و گفت: بنده به نوشتن کتب متعددی همچون «دیپلماسی اقتصادی ایران شامل ارزیابی همکاری اقتصادی و تجاری ایران با ژاپن چین و کره جنوبی» به زبان انگلیسی پرداختم.

خطیب زاده در ادامه به خاطرات کودکی خود در مورد مطالعه کتاب اشاره کرد: ما فرزندان دهه ۵۰ هستیم و فرزندان دهه ۵۰ و ۶۰ کتاب خوان و به نوعی کتاب باز بودند. به نظرم هیچ دوره ای مثل این دهه ها کتاب خوان و کتاب باز نبودند. این در حالی است که وقتی از دیگران کتاب به عنوان هدیه می گرفتیم عشق می کردیم. من اولین کتابی که به عنوان هدیه دریافت کردم از سوی خواهرم بود. کتابی با عنوان «نقش خرگوش و شیر». این کتاب آغازی برای مطالعه سایر کتاب ها برایم بوده است.

وی ادامه داد: در نوجوانی کتاب های فصلی نوجوانی را مطالعه می کردم؛ چراکه آن کتاب ها همیشه به من نزدیک بود و با شخصیت های اصلی داستان ارتباط برقرار می کردم و همیشه علاقه مند به کتاب‎داری در مدرسه بودم. 

خطیب زاده مطالعه کتاب «پدران و پسران» نوشته «ایوان تورگنیف» را به افرادی که این کتاب را مطالعه نکرده اند توصیه کرد و این کتاب را بی نظیر و خواندنی دانست. 

وی در ادامه به وضعیت نویسندگان و ناشران کشور اشاره کرد و افزود: انتشار تولید و بازتولید در کشور بسیار سخت شده است که امیدواریم با کمک نهادهای مربوطه همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بتوانیم از این اقشار جامعه به شدت حمایت کنیم و شعار «بخوانیم برای ایران» را محقق کنیم.

سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) برپا خواهد بود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا