آمریکا پیشرفته ترین ناو جنگی جهان با برد ۱۸۵۰ کیلومتر و ظرفیت بار ۴۴ تنی را رونمایی کرد
تینا مزدکی_یک شرکت دفاعی مستقر در ایالت دلاور آمریکا با همکاری یک شرکت متخصص استرالیایی در این زمینه از ناوی رونمایی کردند که آن را «پیشرفته ترین شناور تهاجمی خودران طراحی شده در جهان» توصیف می کنند. این ناو که AIRCAT Bengal MC (مخفف ناو حمل کننده ی ماژول) نام دارد یک کشتی چندمنظوره به طول ۳۶ متر (Surface Effect Ship) و محصول شرکت Eureka Naval Craft است. این شناور که توسط شرکت های Eureka و ESNA Naval Architects و Greenroom در حال توسعه است می تواند در عملیات های تهاجمی به خوبی عمل کند.

تقویت عملیات های تهاجمی
شرکت دفاعی مذکور همچنین ادعا می کند که این کشتی نخستین ناو خودران در جهان است که می تواند بار ۴۴ تنی (طراحی شده در دو ماژول با قالب استاندارد ۴۰ فوتی) را با سرعتی بیش از ۹۲.۶ کیلومتر بر ساعت حمل کند البته این سرعت به بار بستگی دارد و برد آن نیز به حدود ۱۸۵۰ کیلومتر می رسد.
انتظار می رود که خرید این شناور به نیروی دریایی ایالات متحده نیروی تفنگداران دریایی آمریکا و همچنین ناوگان های متحد آمریکا شامل کشورهای عضو آکوس (AUKUS) ناتو و کشورهای سنگاپور ژاپن کره جنوبی ویتنام تایلند و فیلیپین پیشنهاد داده شود. همچنین ادعا شده که این ناو پیشرفته می تواند هم به صورت با خدمه و هم بدون خدمه عملیات انجام دهد. این کشتی مملو از سامانه های تهاجمی است و توانایی شلیک موشک های کروز تاماهاوک و موشک های ضدکشتی NSM را دارد.
قابلیت شلیک موشک های کروز تاماهاوک
توانمندی های این کشتی با قابلیت شلیک موشک های کروز تاماهاوک و موشک های ضدکشتی Naval Strike Missile (NSM) وابستگی به ناوهای بسیار بزرگ تر گران تر و دارای خدمه برای انجام عملیات موشکی را کاهش می دهد. بو جاردین مدیرعامل شرکت Eureka Naval Craft گفت: «از معرفی AIRCAT Bengal MC بسیار هیجان زده ایم. واقعیت این است که بازار دریایی در این رده ی وزنی نیاز به تحول دارد. امروزه بسیاری از شناورها قدیمی کند و گران هستند. Bengal MC جایگزینی بسیار سریع و مجهز به تسلیحات سنگین است که می تواند خودران باشد و در عین حال توانایی حمل بارهای بسیار سنگین تر با سرعت بیشتر دارد.»
بهره وری سوخت بالاتر
با بهره وری سوخت بالاتر و هزینه ی عملیاتی پایین تر گفته می شود این ناو گزینه ای جذاب برای کشورهایی است که قصد دارند در عین حفظ قابلیت های پیشرفته بودجه ی خود را بهینه مصرف کنند. این شرکت همچنین تاکید می کند که از این شناور می توان به عنوان ناو ترابری نیرو کشتی پشتیبانی برای عملیات پیاده سازی پلتفرم جنگ الکترونیک کشتی مادر برای پهپادها و نیز برای مین ریزی و جنگ افزار ضد مین استفاده کرد.
انتظار می رود Bengal MC به پیشرفته ترین سامانه ی ناوبری خودران دریایی جهان و ابزارهای نرم افزاری مجهز باشد که در تمام مراحل عملیات نیروی انسانی را توانمندتر می کنند. این ویژگی ها توسط Greenroom Robotics شرکت استرالیایی متخصص در حوزه ی خودران سازی دریایی اعلام شده اند.
AIRCAT Bengal MC از سیستم نرم افزاری پیشرفته ی خودران دریایی Greenroom موسوم به GAMA بهره مند خواهد شد؛ سیستمی که Greenroom طی سال ها توسعه داده و آن را روی یک ناو گشتی ۵۷ متری از رده خارج شده از کلاس Armidale موسوم به Sentinel در قالب پروژه ی آزمایشی خودران سازی ناو گشتی (PBAT) با موفقیت آزمایش کرده است.
منبع: interestingengineering
۳۲۳