لزوم توسعه ایستگاه های هواشناسی در رود دره های منتهی به تهران

لزوم توسعه ایستگاه‌های هواشناسی در رود دره‌های منتهی به تهران

مدیرکل هواشناسی استان تهران گفت: توسعه شبکه ایستگاه های هواشناسی در رود دره های منتهی به تهران و توسعه رادارهای هواشناسی برای پایتخت از اهمیت زیادی برخوردار است.

به گزارش دانا نیوز پایتخت پهناور و شلوغ تهران شش ایستگاه هواشناسی دارد که در نقاط مختلف آن ایجاد شده اند. در ماه های اخیر ایستگاه هواشناسی ژئوفیزیک که وضعیت جوی مرکز تهران را پیش بینی می کند خبرساز شد چرا که دانشگاه تهران تصمیم گرفته بود که سه بلوک ۲۵ طبقه ای را در حریم آن احداث کند که البته به این پروژه به علت فقدان پروانه ساخت متوقف شده است.

مازیار غلامی در گفت وگو با دانا نیوز با اشاره به استانداردهای احداث انواع ایستگاه های هواشناسی اظهارکرد: یک سری استانداردهایی از جنبه های مختلف مانند کاربرد آن ها (باران سنجی اقلیم شناسی سینوپتیک کشاورزی جاده ای و . . . ) و یا استانداردهایی از نظر فواصل در شبکه هواشناسی داریم و طبق آن ها و برنامه عملیاتی می توانیم شبکه ایستگاهی را گسترش دهیم علاوه بر آن ممکن است با توجه به اولویت ها و نیازهای شهرستانی استانی و ملی و یا نیازها و اولویتهای دستگاه های اجرایی نظیر مدیریت بحران همچنین موضوعات کشاورزی حمل و نقل و . . . ایستگاه هواشناسی احداث کنیم.

وی در ادامه گفت: برای مناطق مرکزی شهر تهران به علت ساخت و ساز گسترده و بلندمرتبه سازی نمی توان به راحتی مکان مناسب و با رعایت دقیق استانداردها به منظور ساخت ایستگاه هواشناسی پیدا کرد حتی ایستگاه ژئوفیزیک هم ممکن بود با تداوم ساخت و ساز غیرفعال شود البته این امکان وجود دارد که در صورت نیاز در آن مناطق نیز متناسب با شرایط موجود ایستگاه هایی با اهداف خاص تعریف کرد. در حال حاضر در دنیا نیز موضوع هواشناسی شهری (urban meteorology) در حال گسترش است.

مدیر کل هواشناسی استان تهران اضافه کرد: در حال حاضر تقریبا پوشش خوبی از نظر استانداردهای هواشناسی در سطح شهر تهران داریم. به عنوان نمونه ایستگاه هواشناسی چیتگر می تواند معرف وضعیت جوی غرب تهران باشد و ایستگاه ژئوفیریک مرکز تهران مهرآباد جنوب تهران و اقدسیه شمال تهران را پوشش می دهد. ایستگاه شرق تهران(مدیریت بحران) که در اتوبان شهید بابایی است را نیز سال ۱۴۰۰ راه اندازی کردیم چون به این نتیجه رسیدیم که آن منطقه نیز نیازمند سنجش و پایش کمیت های هواشناسی است و باید تحت پوشش شبکه ایستگاهی ما قرار گیرد. علاوه بر این ها ایستگاه هواشناسی جو بالا (تنها ایستگاه جو بالا استان تهران) در مهرآباد قرار دارد که کار اندازه گیری کمیت های هواشناسی در سطوح فوقانی جو را بر عهده دارد.

وی درباره امکان احداث ایستگاه در مناطق پرجمعیتی مانند شهر ری گفت: شهر ری از سمت غرب به ایستگاه های مهرآباد و شهریار و از سمت جنوب به ایستگاه فرودگاه امام (ره) نزدیک است. با این حال شهرستان ری نیز از جمله مناطقی است که در صورت اعلام نیاز می توان برای آن موضوع احداث ایستگاه هواشناسی را پیگیری کرد. یکی از موضوعاتی که برای شهر تهران اهمیت دارد توسعه شبکه ایستگاه های هواشناسی در رود دره های منتهی به تهران و توسعه رادارهای هواشناسی برای پایتخت است.

غلامی در پایان اظهارکرد: در حال حاضر در نواحی غربی تهران ایستگاه های هواشناسی شهرستان قدس شهریار و فرودگاه حضرت امام (ره) قرار دارد. در سال جاری نیز مراحل نصب و راه اندازی ایستگاه هواشناسی شهرستان ملارد واقع در صفادشت انجام می شود.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا