رونمایی از دست نوشته ها و تصاویر خانوادگی نیما یوشیج در جشن تولدش

محفل شعری در جشن تولد صد و بیست و هفت سالگی نیما یوشیج در حالی برگزار شد که تصاویر دست نوشته های منتشر نشده از این شاعر هم رونمایی شد.

رونمایی از دست‌نوشته‌ها و تصاویر خانوادگی نیما یوشیج در جشن تولدش

به گزارش دانا نیوز به نقل از اداره ارتباطات و امور بین الملل سازمان زیباسازی شهر تهران در این محفل شعری که صبح امروز(دوشنبه ۲۱ آبان) با حضور علاقمندان و دوستداران نیما در خانه موزه نیما یوشیج برگزار شدکیک تولد به مناسبت ۲۱ آبان سالروز تولد شاعر با حضور شاعران و علاقه مندان نیما یوشیج بریده شد و برای نخستین بار برخی از عکس های خانوادگی و دست نوشته های این شاعر رونمایی شد.

رضا باقری مسئول خانه موزه نیما در این مراسم گفت: امروز ۲۱ آبان سالروز تولد پدر شعر نو پارسی است. در تولد ۱۲۷ سالگی این شاعر گرد هم آمده ایم تا تولد نیما را جشن بگیریم.

او ادامه داد: خانه موزه نیما یوشیج در سال ۱۳۲۷ توسط نیما البته با پیشنهاد جلال و سیمین خریداری شد اما با توجه به تنگناهای مالی نیما تنها بخشی از این خانه ساخته شد و او خانواده اش در این خانه ساکن شدند.

مسئول خانه موزه نیما یوشیج ضمن اشاره به سکونت یازده ساله این شاعر در این خانه و سرودن اصلی ترین شعرهایش در آن سال ها یادآور شد: پس از مرگ نیما و همسرش شراگیم فرزند نیما با توجه به تنگناهای مالی این خانه را ۹۵ هزار تومان به یک سرهنگ بازنشسته می فروشد. خانه در سال ۱۳۸۰ ثبت ملی شد در پی شکایت وراث به دلیل اینکه خانه به نام همسر نیما بود از فهرست آثار ملی خارج شد اما در سال ۹۸ خانه توسط سازمان زیباسازی خریداری و تبدیل به موزه شد. ترمیم این خانه دو سال طول کشید و سه سالی است که ما از دوستداران نیما در این خانه پذیرایی می کنیم.

او افزود: بسیاری از علاقه مندان سوال می کنند که چرا در خانه نیما وسیله های زندگی او نیست ولی در خانه سیمین و جلال هست؟ زیرا نیما در سال ۱۳۳۸ فوت می کند ولی مرحوم دانشور تا سال نود در قید حیات بود. از این رو خانه نیما وسایل شخصی کمتری دارد.

 نیما فراتر از یک شاعر است

میثم زندی نیماپژوه و مدیرعامل موسسه مردم نهاد فرهنگی هنری نیما در بخش دیگری از این مراسم گفت: نیما فراتر از یک شاعر برای ماست. او معمار اندیشه نوین است شاید در وانفسایی که فیلسوف نداشتیم نیما به مثابه فیلسوف در قالب شعر افکار خود را بیان می کرد ورود ما از یک فضای کلاسیک به نو و پدیدارشناسانه است و امروز بیش از هر زمان به شناخت نیما نیاز دارد.
او با اشاره به اینکه کم کاری هایی در این سال ها برای شناخت نیما انجام شده و این محل می تواند پاتوقی برای اهالی فرهنگ و هنر باشد گفت: جای بسیاری از نیمادوستان و نیماپژوهان امروز خالی است و امید است این خانه مملو از دوستداران او باشد. نیما محل وفاق مازندانی ها و ایرانی هاست. متأسفانه پس از صد سال نیما و اندیشه هایش همچنان مغفول مانده است. سیاست گذران فرهنگی در کشور باید اندیشه های نیما را تقویت کنند.

نباید نیما را مصادره کرد

مدیرعامل موسسه مردم نهاد فرهنگی هنری نیما افزود: این خانه یک ورودی ندارد بلکه هر اتاق یک ورود و خروجی دارد این مربوط به نگاه نیماست. معماری این خانه نیز دویست سال از معماری ما جلوتر است. همه پدیده های ما می تواند تحت اندیشه نیما باشد نباید جریانی نیما را مصادره کرد زیرا نیما محل وفاق است. متأسفانه نیما را مصادره کرده و به شکل مختلف در حال ارائه اش هستیم. نیما مختصات فکری مشخص دارد.
او تأکید کرد: اگر قرار است اتفاقی را برای نیما رقم بزنیم نباید با تفکرات سنتی به او رنگ و لعاب ببخشیم. او نحو زبان بومی خود را وارد شعر کرده است. او پایبند به نحو زبان است. موضوع نیما خیلی قابل بحث است و در کارگروه های تخصصی باید در این مورد صحبت کرد.

نیما در یک قالب نمی گنجد

در بخشی دیگر عیسی کاکویی پژوهشگر و مؤلف گفت: نیما اهل تقابل نبود او خود یک موضوع و مسیر و شیوه است. در مناظرات و جریان های فکری تلاش کردند او را در یک قالب قرار دهند اما تفکر نیما در قالب نمی گنجد.
او با اشاره به آغاز مسیری جدید توسط نیما خاطرنشان کرد: نیما به سبک و سیاق خود که مورد پذیرش خیلی ها نبود موارد را مطرح می کرد. هر راهی را که انسان بتواند استعدادها را در مسیر قرار دهد و دیگران را جلب کند ممکن است به طریق قدیم نباشد ابزارها تکنیک ها و شیوه ها متفاوت است.

رونمایی از دست نوشته ها و تصاویر خانوادگی نیما یوشیج در جشن تولدش

 انتهای پیام 

دکمه بازگشت به بالا