مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات الانجی از روسیه
در حالی که اتحادیه اروپا برای ممنوعیت واردات الانجی روسیه آماده میشود اما تحریمهای پیشنهادی احتمالا با مقاومت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بهویژه کشورهایی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، مواجه خواهد شد.
به گزارش دانا نیوز، در اقدامی که میتواند چشمانداز انرژی اروپا را تغییر دهد، کمیسیون اروپا آماده است تحریمهای جدیدی را علیه واردات گاز طبیعی مایع (الانجی) روسیه پیشنهاد کند. اقدامات پیشنهادی شامل ممنوعیت صادرات مجدد در داخل اتحادیه اروپا و تحریم سه پروژه الانجی روسیه است. تصمیم کمیسیون اروپا در بحبوحه نگرانیهای فزاینده نسبت به وابستگی اروپا به انرژی روسیه، به خصوص در پی نبرد جاری در اوکراین اتخاذ میشود.
اتحادیه اروپا در اوایل سال میلادی جاری، ممنوعیت واردات نفت روسیه از طریق دریا را اعمال کرد، اما تاکنون از انجام اقدامات مشابه علیه واردات الانجی خودداری کرده بود. با این حال، با افزایش واردات الانجی روسیه از آغاز جنگ اوکراین که حدود ۱۵ درصد از عرضه گاز اتحادیه اروپا را تشکیل میدهد، فشار بر بروکسل برای اقدام در این زمینه، افزایش یافته است.
هدف از ممنوعیت پیشنهادی حمل در داخل اتحادیه اروپا، جلوگیری از انتقال محموله های الانجی روسیه به مقاصد دیگر است. در حال حاضر بلژیک، فرانسه و اسپانیا، بزرگترین واردکنندگان الانجی روسیه هستند که بسیاری از این واردات مجددا به کشورهای دیگر از جمله چین صادر میشود. اتحادیه اروپا امیدوار است با اعمال محدودیتهایی بر حمل، اطمینان حاصل کند که الانجی روسیه به بازارهای خارج از اروپا راه پیدا نمیکند.
علاوه بر ممنوعیت انتقال الانجی روسیه، کمیسیون اروپا همچنین سرگرم بررسی تحریمهایی علیه سه پروژه روسیه آرکتیک الانجی ۲، اوسک لوگا و مورمانسک است. در حالی که جزئیات این تحریمها، هنوز مورد بحث قرار نگرفته است، انتظار می رود پروژه هایی را هدف قرار دهند که هنوز عملیاتی نشده اند و تلاشهای روسیه برای گسترش صادرات الانجی را پیچیده تر میکند.
اقدام کمیسیون اروپا، منعکس کننده نگرانی فزاینده در اتحادیه اروپا از وابستگی این بلوک به انرژی روسیه است. در شرایطی که تنشها بین روسیه و غرب هیچ نشانه ای از کاهش نشان نمی دهد، سیاست گذاران اروپایی به طور فزاینده، به دنبال راههایی برای کاهش وابستگی اروپا به منابع انرژی روسیه هستند. اتحادیه اروپا امیدوار است با هدف قرار دادن واردات الانجی روسیه، پیامی روشن به مسکو ارسال کند که اقداماتش در اوکراین بدون مجازات نخواهد ماند.
بر اساس گزارش اویل پرایس، با این حال، تحریمهای پیشنهادی احتمالا با مقاومت شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بهویژه کشورهایی که به شدت به انرژی روسیه وابسته هستند، مواجه خواهد شد. اما با افزایش فشار بر بروکسل برای اقدام، احتمال زیادی دارد که چشم انداز انرژی اروپا در ماههای آینده، دچار تغییرات قابل توجهی شود.
انتهای پیام