مدارس سمپاد در مناطق عشایری راهاندازی میشود
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش گفت: ما با همكاری سازمان پرورش استعدادهای درخشان یا سمپاد شرایطی را فراهم كردیم كه برای مناطق عشایری بتوانیم برنامهریزی كنیم.
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش در یک گفتوگوی تلفنی با موضوع راهاندازی مدارس سمپاد در مناطق عشایری گفت: یكی از مهمترین حوزههای تمركز وزارت آموزشوپرورش موضوع توسعه عدالت تربیتی و کیفیتبخشی به برنامههای آموزشی و پرورشی در مدارس است.
وی افزود: بهخصوص در مدارس سمپاد كه بخشی از مدارس دولتی ما را تشكیل میدهند موضوع بسط عدالت تربیتی اهمیت دارد. توجه به همه دانشآموزان اهمیت دارد و دسترسی به مدارس با كیفیت برای همه دانشآموزان باید فراهم شود.
حسینی اظهار كرد: سازمانی به نام سازمان سمپاد داریم كه برای دانشآموزان تیزهوش كار برنامهریزی درسی را به صورت اختصاصی انجام میدهد. ما با همكاری سازمان پرورش استعدادهای درخشان یا سمپاد شرایطی را فراهم كردیم كه برای مناطق عشایری بهویژه بتوانیم تلاش كنیم.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش اظهار كرد: راهاندازی مدارس سمپاد به این شكل است كه حداقل باید سه هزار دانشآموز در پایش وجود داشته باشد كه برای راهاندازی مدرسه سمپاد مجوز داده شود.
او افزود: ما در بیستوشش استان دانشآموزان عشایری داریم كه در دوازده استان ادارات مستقلی هستند كه حوزه عشایر را پیگیری میکنند. در بقیه استانها نیز واحدی موضوع مربوط به دانشآموزان عشایری را پیگیری میکند.
معاون آموزش ابتدایی خاطر نشان کرد: آذربایجان غربی بیشترین جمعیت دانشآموزان در حوزه عشایر را دارد. سه استان بیشترین جمعیت دانشآموزان عشایری را دارند كه استان خوزستان و استان گلستان در رتبههای بعدی قرار میگیرند. معمولاً از هر هزار نفر بیستوسه نفر از دانشآموزان تیزهوش هستند.
حسینی گفت: ما باید جمعیت دانشآموزی حداقلی داشته باشیم تا شرایط را برای آنها فراهم كنیم. ما نیاز به واحد شبانهروزی آموزشی داریم. استان آذربایجان غربی امسال توانست این شرایط را فراهم كند. دو استان دیگر برای سال بعد میتوانند آماده شده و از تجربه استان آذربایجان غربی استفاده كنند. هدف ما این است كه ظرفیت را برای رشد استعدادها فراهم كنیم.