فعال سازی رومینگ تلفن همراه در اپراتور رایتل
سفر به کشورهای خارجی تجربه ای هیجان انگیز و فراموش نشدنی است اما یکی از دغدغه های اصلی در این سفرها حفظ ارتباط با خانواده دوستان یا همکاران است. استفاده از سیم کارت داخلی در خارج از کشور بدون فعال سازی سرویس ویژه ممکن نیست و خرید سیم کارت جدید در هر مقصد نیز همواره ساده یا به صرفه نیست. اینجاست که سرویس رومینگ اپراتورهای تلفن همراه اهمیت پیدا می کند. رایتل به عنوان یکی از اپراتورهای پیشرو در ایران امکان استفاده از خدمات ارتباطی سیم کارت شما را در بسیاری از کشورهای دنیا فراهم کرده است. با فعال سازی قابلیت رومینگ بین الملل رایتل می توانید در طول سفر خارجی خود همچنان از شماره خود برای برقراری تماس ارسال پیامک و استفاده از اینترنت بهره مند شوید. این قابلیت به شما امکان می دهد تا بدون نیاز به تغییر سیم کارت ارتباطات خود را حفظ کرده و از خدمات ارتباطی در شبکه اپراتورهای خارجی طرف قرارداد رایتل استفاده کنید. آشنایی با نحوه فعال سازی مدیریت تنظیمات و استفاده صحیح از این سرویس می تواند سفر شما را راحت تر و کم دغدغه تر کند و از تحمیل هزینه های ناخواسته جلوگیری نماید.

سرویس رومینگ رایتل چیست
سرویس رومینگ (Roaming) به شما امکان می دهد تا در هنگام سفر به خارج از کشور با استفاده از سیم کارت داخلی خود از خدمات شبکه موبایل مانند تماس پیامک و اینترنت استفاده کنید. اپراتور رایتل با عقد قرارداد با اپراتورهای تلفن همراه در کشورهای مختلف این امکان را برای مشترکین خود فراهم آورده است. به عبارت دیگر وقتی شما در خارج از مرزهای ایران قرار می گیرید و قابلیت رومینگ سیم کارت رایتل شما فعال است گوشی تلفن همراه شما به صورت خودکار یا دستی به شبکه یکی از اپراتورهای کشور مقصد که رایتل با آن تفاهم نامه دارد متصل می شود. در این شرایط شما می توانید با شماره رایتل خود تماس بگیرید تماس برقرار کنید پیامک ارسال یا دریافت نمایید و در صورت فعال بودن رومینگ داده از اینترنت همراه استفاده کنید. این خدمت به ویژه برای افرادی که سفرهای بین المللی مکرر دارند یا نیازمند حفظ شماره تلفن خود برای ارتباطات کاری یا شخصی هستند بسیار کاربردی است. استفاده از این سرویس هزینه های متفاوتی نسبت به استفاده از سیم کارت در داخل کشور دارد که بر اساس تعرفه های رومینگ محاسبه می شود و معمولاً گران تر از تعرفه های داخلی است.
روش های فعال و غیرفعال سازی رومینگ بین الملل سیم کارت رایتل
برای استفاده از خدمات ارتباطی رایتل در خارج از کشور لازم است ابتدا سرویس رومینگ بین الملل بر روی سیم کارت شما فعال باشد. این سرویس به صورت پیش فرض بر روی اکثر سیم کارت های رایتل فعال است اما اگر از فعال بودن آن اطمینان ندارید یا به هر دلیلی غیرفعال شده بود می توانید به راحتی آن را مجدداً فعال کنید. همچنین در صورتی که نیازی به این سرویس ندارید یا برای جلوگیری از هزینه های ناخواسته قصد غیرفعال کردن آن را دارید می توانید از روش های مشابه اقدام نمایید. رایتل دو روش اصلی برای مدیریت وضعیت سرویس رومینگ بین الملل برای مشترکین خود فراهم کرده است: استفاده از سامانه رایتل من و استفاده از کدهای دستوری.
روش اول از طریق رایتل من
سامانه رایتل من که هم به صورت وب سایت و هم اپلیکیشن موبایل در دسترس است یکی از ساده ترین و کاربرپسندترین راه ها برای مدیریت خدمات سیم کارت رایتل از جمله فعال سازی یا غیرفعال سازی سرویس رومینگ بین الملل است. برای استفاده از این روش کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:
1. ابتدا اپلیکیشن رایتل من را بر روی گوشی خود نصب کرده یا از طریق مرورگر وب وارد وب سایت رایتل من شوید.
2. با وارد کردن شماره سیم کارت و رمز عبور خود وارد حساب کاربری رایتل من شوید. اگر برای اولین بار است که از این سامانه استفاده می کنید ممکن است نیاز به ثبت نام یا دریافت رمز عبور جدید داشته باشید.
3. پس از ورود موفقیت آمیز به بخش «سرویس ها» یا «خدمات» در منوی اصلی بروید.
4. در لیست سرویس های موجود گزینه ی «رومینگ بین الملل» را پیدا کنید.
5. برای فعال سازی سرویس دکمه یا گزینه مربوط به «رومینگ بین الملل» را در وضعیت روشن (فعال) قرار دهید. برای غیرفعال سازی نیز همین گزینه را در وضعیت خاموش (غیرفعال) قرار دهید.
6. پس از انتخاب وضعیت مورد نظر (فعال یا غیرفعال) معمولاً نیاز است که درخواست خود را تأیید نهایی کنید. دکمه «تأیید» یا «ثبت درخواست» را انتخاب کنید.
7. سیستم وضعیت سرویس رومینگ شما را طبق درخواستتان تغییر خواهد داد و معمولاً یک پیامک تأییدیه برای شما ارسال می شود.
روش دوم از طریق کد دستوری
استفاده از کدهای دستوری (USSD) نیز یکی دیگر از روش های سریع و آسان برای فعال سازی یا غیرفعال سازی سرویس رومینگ بین الملل رایتل است که نیازی به اتصال اینترنت ندارد و در هر شرایطی قابل استفاده است. برای مدیریت سرویس رومینگ با استفاده از کد دستوری مراحل زیر را انجام دهید:
1. صفحه شماره گیر گوشی تلفن همراه خود را باز کنید.
2. کد دستوری #210* را شماره گیری کرده و دکمه تماس را بزنید.
3. پس از شماره گیری منویی برای شما نمایش داده می شود. از بین گزینه های موجود عددی که مربوط به «مدیریت رومینگ بین الملل» یا گزینه های مشابه است (معمولاً عدد 3) را وارد کرده و ارسال کنید.
4. در مرحله بعدی گزینه های مربوط به فعال سازی غیرفعال سازی یا دریافت راهنمای سرویس رومینگ نمایش داده می شود. برای فعال سازی عدد مربوط به «فعال سازی سرویس رومینگ» (معمولاً عدد 1) را وارد و ارسال کنید.
5. برای غیرفعال سازی سرویس رومینگ عدد مربوط به «غیرفعال سازی سرویس رومینگ» (معمولاً عدد 2) را وارد و ارسال کنید.
6. پس از انتخاب گزینه مورد نظر وضعیت سرویس رومینگ شما تغییر کرده و یک پیامک تأییدیه برای شما ارسال خواهد شد.
غیر فعال كردن رومینگ رایتل
غیرفعال کردن سرویس رومینگ رایتل می تواند برای جلوگیری از هزینه های ناخواسته در زمانی که نیازی به استفاده از سیم کارت در خارج از کشور ندارید یا حتی در مناطق مرزی که ممکن است گوشی به صورت خودکار به شبکه اپراتور کشور همسایه متصل شود مفید باشد. همانطور که در بخش های قبل توضیح داده شد شما می توانید از دو روش اصلی برای غیرفعال کردن رومینگ بین الملل رایتل استفاده کنید: سامانه رایتل من و کد دستوری. در هر دو روش پس از ورود به بخش مدیریت رومینگ گزینه مربوط به غیرفعال سازی سرویس را انتخاب کرده و درخواست خود را تأیید می کنید. این فرآیند ساده و سریع است و توصیه می شود در زمان عدم نیاز به رومینگ جهت مدیریت بهتر هزینه ها این سرویس را غیرفعال نگه دارید.
راهنمای فعال سازی تنظیمات رومینگِ رایتل
علاوه بر فعال سازی سرویس رومینگ بین الملل از طریق اپراتور (رایتل من یا کد دستوری) لازم است تنظیمات مربوط به رومینگ نیز در گوشی تلفن همراه شما به درستی انجام شده باشد تا دستگاه شما بتواند به شبکه های خارجی متصل شود و از خدمات رومینگ استفاده کند. این تنظیمات معمولاً شامل فعال کردن گزینه «رومینگ داده» (Data Roaming) برای استفاده از اینترنت و همچنین تنظیمات مربوط به انتخاب شبکه است. نحوه انجام این تنظیمات بسته به سیستم عامل گوشی شما اندروید یا iOS (آیفون) متفاوت است.
فعالسازی تنظیمات رومینگِ رایتل در گوشی های اندرویدی
برای اطمینان از فعال بودن تنظیمات لازم برای رومینگ در گوشی های اندرویدی مراحل زیر را دنبال کنید. توجه داشته باشید که ممکن است نام دقیق گزینه ها بسته به نسخه اندروید و سازنده گوشی شما کمی متفاوت باشد:
1. وارد بخش «تنظیمات» (Settings) گوشی خود شوید.
2. به دنبال گزینه های مربوط به «اتصالات» (Connections) «شبکه های بی سیم و شبکه» (Wireless & networks) یا مشابه آن بگردید و آن را انتخاب کنید.
3. در این بخش گزینه «شبکه های تلفن همراه» (Mobile networks) یا «شبکه های سیم کارت و موبایل» (SIM cards & mobile networks) را پیدا کرده و لمس کنید.
4. سیم کارت رایتل خود را انتخاب کنید (اگر از دو سیم کارت استفاده می کنید).
5. گزینه «رومینگ داده» (Data roaming) را پیدا کنید و آن را فعال (ON) کنید. معمولاً یک هشدار در مورد هزینه های بالای رومینگ داده نمایش داده می شود که باید آن را تأیید کنید.
6. برای اطمینان از اتصال به شبکه مناسب می توانید به بخش «اپراتورهای شبکه» (Network operators) یا «انتخاب شبکه» (Network selection) بروید و گزینه «انتخاب خودکار شبکه» (Automatically select network) را فعال نگه دارید. در صورت نیاز به انتخاب دستی می توانید این گزینه را غیرفعال کرده و پس از جستجو یکی از شبکه های طرف قرارداد رایتل در کشور مقصد را انتخاب کنید. نام شبکه های رایتل در گوشی های خارجی ممکن است به صورت RighTel IRN20 یا 43220 نمایش داده شود.
فعالسازی تنظیمات رومینگ رایتل در گوشی های آیفون
در گوشی های آیفون با سیستم عامل iOS تنظیمات مربوط به رومینگ داده به سادگی قابل دسترسی و مدیریت است. برای فعال سازی این تنظیمات مراحل زیر را دنبال کنید:
1. وارد بخش «Settings» (تنظیمات) گوشی آیفون خود شوید.
2. گزینه «Cellular» (سلولار) یا «Mobile Data» (داده موبایل) را انتخاب کنید.
3. در صفحه Cellular گزینه «Cellular Data Options» (گزینه های داده سلولار) را لمس کنید.
4. در این بخش گزینه «Data Roaming» (رومینگ داده) را پیدا کرده و کلید کنار آن را در وضعیت روشن (ON) قرار دهید. ممکن است هشداری در مورد هزینه ها نمایش داده شود که باید آن را بپذیرید.
5. برای مدیریت انتخاب شبکه به عقب بازگشته و در صفحه Cellular گزینه «Network Selection» (انتخاب شبکه) را انتخاب کنید.
6. گزینه «Automatic» (خودکار) را در وضعیت روشن (ON) قرار دهید تا گوشی به صورت خودکار بهترین شبکه طرف قرارداد رایتل را پیدا و به آن متصل شود. اگر نیاز به انتخاب دستی شبکه دارید می توانید این گزینه را خاموش کرده و پس از جستجو از بین شبکه های نمایش داده شده شبکه مورد نظر خود (مانند RighTel IRN20 یا 43220) را انتخاب کنید.
نحوه استفاده از سرویس رومینگ رایتل
پس از اطمینان از فعال بودن سرویس رومینگ بین الملل بر روی سیم کارت رایتل و همچنین فعال بودن تنظیمات مربوط به رومینگ در گوشی تلفن همراه شما می توانید در کشور مقصد از خدمات ارتباطی استفاده کنید. نحوه استفاده از این خدمات به خصوص در مورد برقراری تماس کمی متفاوت از حالت عادی در داخل کشور است.
تماس با موبایل در زمان فعال بودن سرویس رومینگ رایتل
برای تماس با شماره های موبایل (چه داخلی کشور مقصد چه بین المللی و چه شماره های ایران) در حالی که سیم کارت رایتل شما در حالت رومینگ است باید از فرمت شماره گیری بین المللی استفاده کنید. این فرمت شامل کد کشور مقصد کد شهر (در صورت نیاز) و شماره تلفن مورد نظر است. برای تماس با شماره های ایرانی نیز حتی اگر فرد مورد نظر در همان کشور مقصد شما باشد باید شماره را با کد بین المللی ایران شماره گیری کنید.
فرمت کلی شماره گیری:+ [کد کشور مقصد] [کد شهر (بدون صفر اول)] [شماره تلفن]
یا00 [کد کشور مقصد] [کد شهر (بدون صفر اول)] [شماره تلفن]
مثال: برای تماس با یک شماره در ایران (کد کشور 98) مانند 09121234567 باید شماره را به صورت +989121234567 یا 00989121234567 شماره گیری کنید حتی اگر خود شما در خارج از کشور باشید.
برای تماس با شماره های موبایل در کشور مقصد یا سایر کشورها نیز باید از کد بین المللی همان کشور استفاده کنید. دریافت تماس در حالت رومینگ نیز هزینه دارد و معمولاً هم برای تماس گیرنده (در ایران) و هم برای دریافت کننده (شما در حالت رومینگ) هزینه محاسبه می شود.
برقراری تماس با تلفن ثابت در زمان سرویس رومینگ رایتل
برای تماس با شماره های تلفن ثابت در زمان استفاده از سرویس رومینگ رایتل نیز باید از فرمت شماره گیری بین المللی استفاده کنید. این فرمت مشابه تماس با شماره های موبایل است با این تفاوت که باید کد منطقه ای یا کد شهر مربوط به تلفن ثابت را نیز وارد کنید.
فرمت کلی شماره گیری:+ [کد کشور مقصد] [کد منطقه یا شهر (بدون صفر اول)] [شماره تلفن ثابت]
یا00 [کد کشور مقصد] [کد منطقه یا شهر (بدون صفر اول)] [شماره تلفن ثابت]
مثال: برای تماس با یک شماره تلفن ثابت در تهران (کد کشور 98 کد شهر 21) مانند 02188888888 باید شماره را به صورت +982188888888 یا 00982188888888 شماره گیری کنید.
توجه داشته باشید که هزینه های تماس با تلفن ثابت در رومینگ نیز بر اساس تعرفه های رومینگ رایتل در کشور مقصد محاسبه می شود و ممکن است متفاوت از تعرفه تماس با شماره های موبایل باشد.
رومینگ داده اینترنت
یکی از پرکاربردترین جنبه های سرویس رومینگ دسترسی به اینترنت همراه (داده) در خارج از کشور است. با فعال بودن سرویس رومینگ بین الملل و تنظیمات رومینگ داده در گوشی شما می توانید از اینترنت سیم کارت رایتل خود برای وب گردی استفاده از اپلیکیشن ها شبکه های اجتماعی و سایر خدمات آنلاین استفاده کنید. رایتل خدمات رومینگ داده را در بسیاری از کشورهای طرف قرارداد خود ارائه می دهد و در برخی کشورها امکان استفاده از اینترنت پرسرعت 3G و 4G نیز فراهم است.
با این حال مهم است بدانید که هزینه های رومینگ داده معمولاً بسیار بالاتر از تعرفه های اینترنت در داخل کشور است و مصرف حجم بالای اینترنت در رومینگ می تواند منجر به هزینه های سنگین شود. به همین دلیل توصیه می شود قبل از استفاده از رومینگ داده از تعرفه ها در کشور مقصد اطلاع پیدا کنید و در صورت لزوم از بسته های اینترنت رومینگ (اگر رایتل ارائه می دهد) استفاده کنید یا مصرف داده خود را مدیریت نمایید (مثلاً با استفاده از Wi-Fi در مکان های عمومی). برای فعال سازی یا غیرفعال سازی رومینگ داده علاوه بر فعال بودن سرویس کلی رومینگ باید گزینه Data Roaming را در تنظیمات شبکه تلفن همراه گوشی خود نیز فعال یا غیرفعال کنید.
نحوه جستجوی شبکه رومینگ
معمولاً وقتی وارد کشور خارجی می شوید و رومینگ شما فعال است گوشی به صورت خودکار به یکی از شبکه های اپراتورهای طرف قرارداد رایتل متصل می شود. با این حال ممکن است در برخی مواقع اتصال به صورت خودکار برقرار نشود یا بخواهید به شبکه اپراتور خاصی متصل شوید (مثلاً اپراتوری که تعرفه بهتری دارد یا پوشش دهی قوی تری در منطقه شما دارد). در این شرایط می توانید به صورت دستی شبکه رومینگ را جستجو و انتخاب کنید. نحوه جستجوی دستی شبکه بسته به سیستم عامل گوشی شما متفاوت است.
روش جستجوی شبکه رومینگ در دستگاه های اندروید
برای جستجو و انتخاب دستی شبکه رومینگ در گوشی های اندرویدی مراحل زیر را دنبال کنید:
1. وارد بخش «تنظیمات» (Settings) گوشی خود شوید.
2. به بخش «اتصالات» (Connections) یا «شبکه های بی سیم و شبکه» (Wireless & networks) بروید.
3. گزینه «شبکه های تلفن همراه» (Mobile networks) را انتخاب کنید.
4. سیم کارت رایتل خود را انتخاب کنید.
5. گزینه «اپراتورهای شبکه» (Network operators) یا «انتخاب شبکه» (Network selection) را پیدا کرده و انتخاب کنید.
6. گزینه «انتخاب خودکار شبکه» (Automatically select network) را غیرفعال (OFF) کنید.
7. گوشی شروع به جستجوی شبکه های موجود در منطقه شما می کند. این فرآیند ممکن است چند دقیقه طول بکشد.
8. پس از پایان جستجو لیستی از شبکه های موجود نمایش داده می شود. شبکه هایی که رایتل با آن ها قرارداد رومینگ دارد ممکن است با نام هایی مانند RighTel IRN20 یا 43220 یا نام اپراتور محلی طرف قرارداد نمایش داده شوند. یکی از این شبکه ها را انتخاب کنید.
9. گوشی سعی می کند به شبکه انتخابی متصل شود. در صورت موفقیت نام شبکه در بالای صفحه نمایش داده می شود.
10. پس از اتصال موفقیت آمیز توصیه می شود برای استفاده های بعدی دوباره گزینه «انتخاب خودکار شبکه» را فعال کنید مگر اینکه دلیل خاصی برای اتصال به یک شبکه مشخص داشته باشید.
روش جستجوی شبکه رومینگ در دستگاه های آیفون (iOS)
برای جستجو و انتخاب دستی شبکه رومینگ در گوشی های آیفون مراحل زیر را انجام دهید:
1. وارد بخش «Settings» (تنظیمات) گوشی آیفون خود شوید.
2. گزینه «Cellular» (سلولار) را انتخاب کنید.
3. گزینه «Network Selection» (انتخاب شبکه) را لمس کنید.
4. گزینه «Automatic» (خودکار) را در وضعیت خاموش (OFF) قرار دهید.
5. گوشی شروع به جستجوی شبکه های موجود در منطقه شما می کند.
6. پس از اتمام جستجو لیستی از شبکه های موجود نمایش داده می شود. از بین شبکه های نمایش داده شده شبکه مورد نظر خود که طرف قرارداد رایتل است (مانند RighTel IRN20 43220 یا نام اپراتور محلی) را انتخاب کنید.
7. گوشی تلاش می کند به شبکه انتخابی متصل شود. پس از اتصال موفقیت آمیز نام شبکه در نوار وضعیت گوشی نمایش داده می شود.
8. مانند دستگاه های اندرویدی پس از اتصال می توانید در صورت تمایل دوباره گزینه «Automatic» را فعال کنید.
تعرفه سرویس رومینگ در کشورهای مختلف
یکی از مهم ترین نکات در استفاده از سرویس رومینگ رایتل آگاهی از تعرفه های آن است. هزینه استفاده از خدمات تماس پیامک و اینترنت در حالت رومینگ بسته به کشور مقصد و اپراتور خارجی که به آن متصل شده اید متفاوت است. این تعرفه ها معمولاً به صورت جداگانه برای تماس های ورودی تماس های خروجی (به شماره های همان کشور به ایران یا به سایر کشورها) ارسال پیامک و مصرف هر مگابایت اینترنت محاسبه می شوند.
تعرفه های رومینگ معمولاً به صورت دوره ای توسط رایتل به روزرسانی می شوند و به دلیل تنوع بالای کشورها و اپراتورهای طرف قرارداد ارائه یک لیست جامع از تمامی تعرفه ها در این مقاله امکان پذیر نیست. توصیه اکید می شود قبل از سفر و ورود به کشور مقصد با مراجعه به وب سایت رسمی رایتل در بخش رومینگ بین الملل یا از طریق اپلیکیشن رایتل من از آخرین و دقیق ترین تعرفه های رومینگ در کشور مورد نظر خود مطلع شوید. اطلاع قبلی از تعرفه ها به شما کمک می کند تا مصرف خود را مدیریت کرده و از مواجهه با صورت حساب های غیرمنتظره با مبالغ بالا جلوگیری کنید.
کشورهای ارائه دهنده خدمات رومینگ رایتل
رایتل برای ارائه خدمات رومینگ بین الملل به مشترکین خود با اپراتورهای تلفن همراه در تعداد زیادی از کشورهای جهان قرارداد همکاری منعقد کرده است. این قراردادها امکان اتصال سیم کارت رایتل شما به شبکه این اپراتورها و استفاده از خدمات ارتباطی را در طول سفر فراهم می آورند. تعداد کشورهای طرف قرارداد رایتل قابل توجه است و تلاش شده تا مقاصد پرتردد مسافران ایرانی تحت پوشش قرار گیرند.
لیست دقیق و به روز کشورهای طرف قرارداد رایتل و همچنین اپراتورهای همکار در هر کشور ممکن است در طول زمان تغییر کند. بنابراین بهترین و مطمئن ترین راه برای اطلاع از اینکه آیا در کشور مقصد شما امکان استفاده از سرویس رومینگ رایتل وجود دارد و با کدام اپراتورها می توانید رومینگ کنید مراجعه به وب سایت رسمی رایتل یا استفاده از اپلیکیشن رایتل من است. در این منابع لیست کامل کشورها و جزئیات مربوط به پوشش دهی (مانند پشتیبانی از 3G یا 4G) معمولاً در دسترس قرار داده می شود. قبل از سفر حتماً این لیست را بررسی کنید تا از امکان استفاده از رومینگ در مقصد خود اطمینان حاصل کنید.
سرویس رومینگ در پرواز
امروزه برخی از خطوط هوایی و شرکت های ارائه دهنده خدمات ارتباطی سرویس رومینگ در پرواز را ارائه می دهند که به مسافران اجازه می دهد در حین پرواز و در ارتفاع بالا نیز از خدمات تماس پیامک و اینترنت استفاده کنند. این سرویس معمولاً از طریق اتصال به شبکه های ماهواره ای یا سیستم های ارتباطی ویژه در هواپیما ارائه می شود و با رومینگ بین المللی عادی که بر روی شبکه های زمینی اپراتورهای خارجی کار می کند متفاوت است.
فعال سازی و استفاده از سرویس رومینگ در پرواز (که گاهی با نام OnAir Mobile یا مشابه آن شناخته می شود) مستلزم فعال بودن این قابلیت هم توسط اپراتور شما (رایتل) و هم توسط شرکت هواپیمایی و سرویس دهنده داخل هواپیما است. هزینه های استفاده از این سرویس به طور معمول بسیار بالا است و بر اساس تعرفه های ویژه رومینگ در پرواز محاسبه می شود. برای اطلاع از اینکه آیا رایتل سرویس رومینگ در پرواز را ارائه می دهد و جزئیات مربوط به فعال سازی و تعرفه های آن لازم است به وب سایت رسمی رایتل یا با پشتیبانی این اپراتور تماس بگیرید. در صورت ارائه این سرویس معمولاً راهنمای فعال سازی و استفاده از آن در وب سایت رایتل موجود خواهد بود.
جلوگیری از رومینگ رایتل در شهرهای مرزی
یکی از مشکلاتی که ممکن است برای ساکنین یا مسافران شهرهای مرزی پیش بیاید اتصال ناخواسته گوشی به شبکه اپراتور کشور همسایه و قرار گرفتن در وضعیت رومینگ است. این اتفاق حتی زمانی که شما قصد خروج از کشور را ندارید ممکن است رخ دهد و منجر به تحمیل هزینه های رومینگ برای تماس ها پیامک ها یا حتی مصرف ناچیز اینترنت پس زمینه شود. برای جلوگیری از این مشکل می توانید اقدامات زیر را انجام دهید:
1. **غیرفعال کردن سرویس رومینگ بین الملل:** ساده ترین راه حل این است که سرویس رومینگ بین الملل را از طریق رایتل من یا کد دستوری کاملاً غیرفعال کنید. در این صورت گوشی شما به هیچ عنوان به شبکه های خارجی متصل نخواهد شد.
2. **انتخاب دستی شبکه:** اگر نیاز دارید که رومینگ شما در سفرهای خارجی فعال باشد اما می خواهید در مناطق مرزی از اتصال ناخواسته جلوگیری کنید می توانید تنظیمات انتخاب شبکه گوشی خود را از حالت «خودکار» به «دستی» تغییر دهید. سپس از لیست شبکه های موجود شبکه «رایتل» (IRN20 یا 43220) را به صورت دستی انتخاب کنید. در این حالت گوشی شما فقط به شبکه رایتل متصل می ماند و به صورت خودکار به شبکه اپراتور کشور همسایه تغییر وضعیت نمی دهد.
3. **غیرفعال کردن رومینگ داده:** اگر نگرانی اصلی شما بابت هزینه های اینترنت است می توانید فقط گزینه «رومینگ داده» (Data Roaming) را در تنظیمات گوشی خود غیرفعال کنید. در این صورت حتی اگر گوشی به شبکه خارجی متصل شود اینترنت شما فعال نخواهد شد هرچند ممکن است هزینه های تماس و پیامک همچنان اعمال شود.
با انجام یکی از این روش ها می توانید از اتصال ناخواسته به شبکه های خارجی و تحمیل هزینه های رومینگ در مناطق مرزی جلوگیری کنید.
مزایای استفاده از سرویس رومینگ
استفاده از سرویس رومینگ رایتل در سفرهای خارجی مزایای متعددی دارد که باعث می شود بسیاری از مسافران این گزینه را به خرید سیم کارت محلی در هر کشور ترجیح دهند:
1. **حفظ شماره تلفن:** مهم ترین مزیت حفظ شماره تلفن رایتل خود است. این به این معنی است که دوستان خانواده و همکاران شما در ایران می توانند با همان شماره قبلی با شما تماس بگیرند و نیازی به اطلاع رسانی شماره جدید به آن ها نیست. همچنین برای ارتباطات کاری و شخصی که به شماره شما وابسته هستند این قابلیت بسیار حیاتی است.
2. **سهولت و راحتی:** فعال سازی رومینگ معمولاً قبل از سفر و به سادگی انجام می شود و پس از ورود به کشور مقصد گوشی شما به صورت خودکار به شبکه یکی از اپراتورهای همکار متصل می شود. این فرآیند بسیار ساده تر و سریع تر از پیدا کردن فروشگاه سیم کارت در کشور خارجی خرید سیم کارت جدید فعال سازی و تنظیمات آن است.
3. **دسترسی به خدمات پایه:** حتی اگر از رومینگ داده استفاده نکنید با فعال بودن رومینگ می توانید تماس های ضروری برقرار کرده یا پیامک ارسال کنید. این قابلیت در مواقع اضطراری یا برای هماهنگی های ساده بسیار کاربردی است.
4. **استفاده از اینترنت در مواقع نیاز:** با فعال بودن رومینگ داده در هر زمان و مکانی (که پوشش شبکه وجود داشته باشد) به اینترنت دسترسی دارید حتی اگر به شبکه Wi-Fi دسترسی نداشته باشید. این امکان برای استفاده از نقشه ها اپلیکیشن های مسیریابی مترجم ها و ارتباطات آنلاین ضروری است.
5. **مدیریت متمرکز:** هزینه ها و مصرف شما از طریق اپراتور خودتان (رایتل) محاسبه و مدیریت می شود که ممکن است برای برخی افراد ساده تر از مدیریت سیم کارت های مختلف در سفرهای متعدد باشد.
در مجموع رومینگ رایتل راه حلی مناسب برای حفظ ارتباطات در سفرهای خارجی است که با کمی برنامه ریزی و مدیریت مصرف می تواند تجربه سفر شما را بهبود بخشد.
چگونه رومینگ رایتل را در پرواز فعال کنیم؟
برای فعال سازی رومینگ در پرواز باید بررسی کنید که آیا رایتل این سرویس را ارائه می دهد یا خیر. اطلاعات مربوط به فعال سازی و تعرفه های این سرویس ویژه در وب سایت رسمی رایتل یا از طریق تماس با پشتیبانی قابل دسترسی است.
نحوه جلوگیری از رومینگ رایتل در مناطق مرزی چگونه است؟
برای جلوگیری از رومینگ ناخواسته در مناطق مرزی می توانید سرویس رومینگ بین الملل را کاملاً غیرفعال کنید یا در تنظیمات گوشی انتخاب شبکه را از حالت خودکار به دستی تغییر داده و شبکه رایتل را انتخاب نمایید.
هزینه رومینگ رایتل چقدر است؟
هزینه سرویس رومینگ رایتل بسته به کشور مقصد و نوع سرویس (تماس پیامک اینترنت) متفاوت است و معمولاً بالاتر از تعرفه های داخلی است. برای اطلاع دقیق از تعرفه ها به وب سایت رسمی رایتل مراجعه کنید.
آیا فعال بودن سروینگ رومینگ برای اینترنت وای فای هم هزینه دارد؟
خیر فعال بودن سرویس رومینگ بر روی هزینه استفاده از اینترنت وای فای تأثیری ندارد. هزینه های رومینگ فقط مربوط به استفاده از شبکه تلفن همراه اپراتورهای خارجی است.
آیا با روشن کردن تلفن همراه در زمان سرویس رومینگ اعتبار شما کم می شود ؟
صرف روشن کردن گوشی یا اتصال به شبکه خارجی معمولاً هزینه ای ندارد اما دریافت پیامک یا تماس های ورودی در حالت رومینگ ممکن است هزینه داشته باشد. همچنین اگر رومینگ داده فعال باشد مصرف خودکار داده توسط برنامه ها می تواند منجر به هزینه شود.