پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی، فرصتی برای توسعه پایدار و ارتقای هویت فرهنگی اصفهان

دانا نیوز/اصفهان دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی ظرفیت های فرهنگی و محیط زیستی این شهر را مهم دانست و گفت: باید از همکاری های بین المللی به عنوان راهی برای رونق گردشگری در ایران بهره بریم.
حمیدرضا غلام زاده امروز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت در آیین اهدای تندیس یادبود انتخاب شهر اصفهان به عنوان پایتخت گردشگری شهرهای آسیایی در سال ۲۰۲۵ اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۱۲۰ شهر از این منطقه عضو مجمع آسیایی هستند که شامل شهرهای کوچک کلانشهرها پایتخت ها و حوزه های مختلف شهری می شود. شایستگی و درستی یکی از وجوه متمایز این مجمع است که بر اساس آن اولویت هایی برای توسعه شهری شکل می گیرد.
وی افزود: از سال ۲۰۲۳ تصمیم گرفتیم حوزه های اولویت را مطرح کنیم و بر اساس آن ها نام گذاری پایتخت ها را انجام دهیم. صحنه محیط زیست فرهنگ و گردشگری به عنوان اولویت های دبیرخانه مطرح و منتشر می شود. شهرها می توانند برای یکی یا چند مورد از این حوزه ها نامزد شوند و دبیرخانه پس از بررسی نام برگزیده را انتخاب می کند.
به گزارش دانا نیوز دبیرکل مجمع شهرداران آسیایی با بیان اینکه ما سه سطح از شهرها را متصور هستیم ادامه داد: شهرهایی که به تازگی وارد این حوزه شده اند و دغدغه های جدیدی دارند شهرهایی بوده که در میانه راه هستند و می خواهند تجربه های خود را به اشتراک بگذارند و شهرهایی که تجربه خوبی دارند و می خواهند آن را در اختیار دیگران قرار دهند. این شبکه شهری برای سال ۲۰۲۳ تشکیل و در ارزیابی های انجام شده انتخاب سختی داشتیم. اصفهان به عنوان یکی از شهرهای برگزیده در حوزه فرهنگ و گردشگری انتخاب شد.
غلام زاده گفت: اصفهان با برنامه های اولویت دار خود به عنوان یک شهر با ظرفیت های بالا در زمینه محیط زیست و گردشگری شناخته شده است. این نام گذاری نه تنها به اعتبار اصفهان می افزاید بلکه هویت فرهنگی آن را نیز تقویت می کند. اصفهان دارای پیشینه ای غنی است که باید به آن توجه ویژه ای شود.
وی با بیان اینکه امیدوارم این نام گذاری و فعالیت ها از ابتدای ۲۰۲۵ آغاز شود و به رونق گردشگری اصفهان و کل کشور کمک کند تصریح کرد: باید از ظرفیت های دبیرخانه و همکاری با سازمان های بین المللی بهره برداری کنیم تا بتوانیم گردشگری را در سطح ملی ارتقا دهیم. نشست های بین المللی مانند نشست گردشگری در روسیه فرصت خوبی برای معرفی ظرفیت های گردشگری اصفهان و ایران است. انتظار داریم که با همکاری های بین المللی بتوانیم به توسعه پایدار و ارتقا جایگاه گردشگری در کشور کمک کنیم.
اصفهان فرصتی برای رونق کسب وکار و برندسازی فرهنگی
مسعود نیک آیین دستیار ویژه گردشگری و امور بین المللی استاندار اصفهان نیز اظهار کرد: این عنوان و افتخار برای اصفهان می تواند زمینه ساز توسعه گردشگری رونق کسب وکارهای مرتبط با گردشگری و تقویت صنایع دستی باشد. امیدوارم با همکاری تیمی که انتخاب شده اند بتوانیم از این فرصت بی نظیر بهره برداری کنیم. این عنوان به عنوان قطب گردشگری و ویترین شایسته جمهوری اسلامی ایران در ابعاد مختلف گردشگری معرفی خواهد شد و اصفهان یک برند معتبر در این زمینه شناخته خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای دستیابی به این پیشرفت توجه ویژه ای به مفهوم برندسازی ضروری است افزود: باید هشت مفهوم اصلی را در ذهن مشتریان قرار دهیم تا وقتی نام اصفهان به میان می آید تصویر مثبت و ماندگاری در ذهنشان شکل بگیرد. وفاداری به برند و حمایت از آن نیز از جمله مفاهیم کلیدی در برندسازی است. باید تلاش کنیم تا تصویری شفاف و جذاب از اصفهان در ذهن مخاطبان ایجاد کنیم.
دستیار ویژه گردشگری و امور بین المللی استاندار اصفهان ادامه داد: استفاده از این فرصت می تواند به افزایش تعداد گردشگران بین المللی و ارتقاء سرمایه گذاری در حوزه گردشگری کمک کند. یکی از دغدغه های اصلی مدیریت استانی توسعه گردشگری در همه ابعاد آن است. در ماه گذشته اصفهان میزبان رویدادهای مهمی بود که با همکاری تمام ارکان شهر به شایستگی برگزار شدند. برگزاری هفته فرهنگی اصفهان و جام جهان پهلوان تختی نشان دهنده عزم جدی ما برای معرفی اصفهان به عنوان یک مقصد گردشگری معتبر است.
نیک آیین تصریح کرد: اعتقاد داریم که مکتب اصفهان در تمام ابعاد تاریخی فرهنگی و هنری می تواند مکان بسیار شایسته ای برای علاقه مندان به فرهنگ و تاریخ باشد. پیشنهاد مشخص ما این است که با همکاری شهردار مجموعه شهرهای آسیایی را در اصفهان گرد هم آوریم. حضور تورگردان ها در اصفهان می تواند فرصتی باشد تا آن ها با واقعیت های جمهوری اسلامی ایران آشنا شوند.
انتهای پیام