۳۰۰۰ هکتار زمین زیر چتر آبیاری نوین در لرستان

۳۰۰۰ هکتار زمین زیر چتر آبیاری نوین در لرستان

به گزارش خبرگزاری دانا نیوز از لرستان سید عماد شاهرخی در این رابطه گفت : بر اساس آمار بلند مدت سازمان هواشناسی لرستان از استان های پرباران کشور بوده که میانگین ۱۱ درصد آب های سطحی کشور در آن جاری است.

وی افزود : در راستای تحقق چشم انداز آبی کشور و استفاده بهینه از منابع آبی موجود جمع آوری و مدیریت آب های سطحی و رواناب های ناشی از بارندگی و استفاده در بخش کشاورزی در شرایطی که امروزه با منابع آبی محدود مواجه هستیم احداث و تکمیل ایستگاه های پمپاژ یک راهکار مناسب است.

شاهرخی با اشاره به اهمیت تکمیل ایستگاه های پمپاژ در بخش کشاورزی عنوان کرد:یکی از مزیت های این امر این است که با وجود منابع محدود آبی موجب کاهش چشمگیر مصرف آب افزایش راندمان و همچنین آبی شدن اراضی دیم می شود.

رئیس سازمان  جهاد کشاورزی لرستان با بیان این که بخش زیادی از آب مورد نیاز در شبکه های آبیاری و زهکشی با پمپاژ آب از رودخانه تامین می شود تصریح کرد: ایستگاه های پمپاژ در بخش کشاورزی در نقش تسهیل تامین آب مورد نیاز از طریق منابع آبی در دسترس ظاهر می شوند.

شاهرخی گفت: تاکنون ۸ ایستگاه پمپاژ در سطح استان به بهره برداری رسیده که ۳ هزار هکتار از اراضی استان را تحت پوشش قرار می دهند و طبق برآورد سازمان موجب افزایش ۱۵ هزار تُن به ظرفیت تولیدات استان است.

وی ادامه داد: ایستگاه های پمپاژ تکمیل نشده ای در استان وجود دارد که زمان بر شدن اتمام و بهره برداری از این پروژه ها به دلایلی چون سیل کمبود اعتبار مباحث حقوقی و قانونی تامین برق مشکلات محلی و اجتماعی و … بازمی گردد.

وی با بیان این که برای تکمیل و بهره برداری از ۱۵ ایستگاه پمپاژ به حدود ۸۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است افزود: این در حالیست که کل اعتبار مصوب سازمان جهاد کشاورزی برای تمام زیرمجموعه ی حوزه ی بخش عمرانی کشاورزی استان اعم از قنوات ایستگاه های پمپاژ کانال ها و… در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۵۰۰ میلیارد ریال بوده است.

شاهرخی تصریح کرد: بالغ بر ۸۰ درصد اعتبارات ایستگاه های پمپاژ از محل اعتبارات طرح های تملک دارایی سرمایه ای استانی تامین می شود؛ ضمنا برای دریافت اعتبار از محل ردیف دیگر اعتبارات مکاتبات و رایزنی لازم با مقام عالی وزارت انجام شده است.

وی تاکید کرد: از راهکارهای برون رفت از این چالش استفاده از ظرفیت بخش خصوصی برای تکمیل ایستگاه ها و تامین اعتبارات کافی می باشد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به پروژه های در اولویت اجرا گفت:۳ ایستگاه پمپاژ در برنامه اجرایی این سازمان قرار دارند که ایستگاه پمپاژ دیلاوند به بسیج واگذار گردیده و مراحل واگذاری دو ایستگاه پمپاژ دیگر در حال بررسی است.

شاهرخی عنوان کرد: از دیگر اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای تحقق تدابیر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و گسترش عدالت اجتماعی محرومیت زدایی دستیابی به امنیت غذایی افزایش بهره وری و حفظ منابع آبی در بخش کشاورزی توافق نامه ی منعقد شده فیمابین سازمان جهاد کشاورزی و قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) است.

وی افزود:بر اساس قرارداد مذکور ۱۶.۶۵۷ هزار میلیارد ریال برای انجام طرح های کوچک تامین آب اعم از ایستگاه های پمپاژ استخرهایی تنظیم آب آب بندان و… در نظر گرفته شده است؛ چنانچه مبلغ مذکور تامین گردد قطعا ایستگاه های پمپاژ متعددی به بهره برداری خواهند رسید.

رییس سازمان جهاد کشاورزی لرستان خاطرنشان کرد:فرمانداران در کمیته های برنامه ریزی شهرستان به این موضوع عنایت ویژه داشته باشند و ضمن اولویت بندی در سال ۱۴۰۴ برای ایستگاه های پمپاژ تامین اعتبار خوبی در نظر گیرند.

دکمه بازگشت به بالا