نقش نخبگان بلوچ در اقتصاد با تمرکز بر کارآفرینی و نوآوری
در کتاب «جامعه بلوچ ایران و توسعه؛ آن سوی مسئله» بررسی شد؛
عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی زاهدان با اشاره به محتوای کتاب «جامعه بلوچ ایران و توسعه؛ آن سوی مسئله» گفت: نقش نخبگان بلوچ در اقتصاد با تمرکز بر کارآفرینی و نوآوری این کتاب مورد بررسی قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار آنا کتاب «جامعه بلوچ ایران و توسعه؛ آن سوی مسئله» به قلم احمدرضا طاهری عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان از سوی انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی در پاییز ۱۴۰۳ به چاپ رسید.
این کتاب با رویکرد انتقادی به نقش نخبگان محلی (بلوچ) در توسعه جامعه بلوچ ایران پس از انقلاب اسلامی می پردازد.
عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و نویسنده کتاب «جامعه بلوچ ایران و توسعه؛ آن سوی مسئله» در گفتگو با خبرنگار آنا با نقد و بررسی سه مسئله اصلی در این کتاب اظهار کرد: نخستین مسئله این است که نخبگان بلوچ در ارتقای امور فرهنگی جامعه تا چه حد موفق عمل کرده اند دومین مسئله اینکه نقش نخبگان بلوچ در اقتصاد با تمرکز بر کارآفرینی و نوآوری چقدر تأثیرگذار بوده است و سوم اینکه مشارکت سیاسی بلوچ تا چه اتدازه باعث ارتقای فرهنگ سیاسی جامعه شده است؟
طاهری اضافه کرد: کتاب «جامعه بلوچ ایران و توسعه؛ آن سوی مسئله» با روش توصیفی تحلیلی به موانع توسعه در جامعه بلوچ می پردازد و در پایان راهکار هایی را در زمینه های فرهنگی اقتصادی و سیاسی توصیه می کند.
وی متذکر شد: کتاب «جامعه بلوچ ایران و توسعه؛ آن سوی مسئله» توسط هیئت اندیشه ورز دانشگاه آزاد اسلامی تأیید و برای استفاده در رشته علوم سیاسی در دروس مربوطه چون مسائل جهان سوم یا موانع توسعه جهان سوم می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
عضو هیئت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان و نویسنده کتاب «جامعه بلوچ ایران و توسعه؛ آن سوی مسئله» افزود: کتاب حاضر از هشت فصل تشکیل شده فصل اول به کلیات می پردازد فصل دوم نگاهی گذرا به موانع تاریخی توسعه در بلوچستان دارد فصل سوم جامعه بلوچ پس از انقلاب اسلامی را مورد بررسی قرار می دهد فصل چهارم نخبگان بلوچ ایران را به چهار گروه تقسیم و معرفی می کند فصل پنجم درباره نقش نخبگان بلوچ در خوزه فرهنگ است فصل ششم مطالعه ای است درباره نقش نخبگان بلوچ در اقتصاد با تأکید بر خصوصی سازی و کارآفرینی و فصل هفتم به نقش نخبگان بلوچ در مشارکت سیاسی می پردازد و در پایان فصل هشتم راهکار های توسعه را در جامعه بلوچ مورد بحث و گفت وگو قرار می دهد.
طاهری مطرح کرد: کتاب «جامعه بلوچ ایران و توسعه؛ آن سوی مسئله» رویکردی نقّادانه به فرهنگ اجتماعی و سیاسی نخبگان بلوچ ایران دارد و در نوع خود جدید تلقی می شود چراکه با این عنوان و این سبک تااکنون پژوهشی صورت نگرفته است.