قلب سالم با مصرف روغن مناسب

قلب سالم با مصرف روغن مناسب

پانزدهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای نادرست درباره روغن ها و چربی ها از ۱۷ آذر آغاز شده و تا ۳۰ آذر در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.

به گزارش دانا نیوز سال هاست که نتایج تحقیقات مختلف علمی نشان داده است که جمعیت هایی که رژیم های غذایی سرشار از اسیدهای چرب اشباع مصرف می کنند سطوح نسبتاً بالایی از کلسترول سرم را دارند و شیوع بالایی از بیماری عروق بیماری کرونا قلب در آن جامعه وجود دارد. بر اساس شواهد مطالعات مختلف انجام شده سطوح بالای کلسترول سرم به ویژه کلسترول بد خون یا همان LDL باعث ایجاد آترواسکلروز یا بیماری عروق بیماری کرونا قلب می شود.

همچنین دریافت چربی های ترانس LDL را افزایش HDL مفید را کاهش و درنتیجه نسبت LDL/HDL کاهش می دهند که تمام این عوامل منجر به گرفتگی عروق می شود و همین امر منجر به افزایش سکته های قلبی و مغزی در افراد می شود.

بنابراین باید مراقب دریافت میزان کلسترول بود. منابع دریافت کلسترول شامل موادغذایی حیوانی مثل انواع گوشت قرمز امعا و احشا لبنیات کره روغن حیوانی است.

اسید چرب ترانس یکی دیگر از فاکتورهای خطر در رژیم غذایی روزانه ما است که اثرات منحصر به فردی بر سطح لیپیدهای سرم دارد. طبق نتایج مطالعات دریافت چربی اشباع شده و ترانس اثرات مشابهی بر LDL دارند. با این حال در مقایسه با چربی های اشباع یا غیر اشباع اسید چرب ترانس باعث کاهش HDL و افزایش نسبت کلسترول تام به HDL شد. مصرف ترانس همچنین سطوح تری گلیسیرید سرم را افزایش می دهد که در نهایت منجر به افزایش خطر ابتلا به بیماری عروقی می شود.

منابع غذایی حاوی اسید چرب ترانس شامل تمامی شیرینی های خشک و تر روغن نیمه جامد و حیوانی دونات برخی از بیسکویت ها و کیک ها شکلات و تافی ها است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت بنابراین باید مصرف موادغذایی حاوی چربی ترانس را برای حفظ سلامت خود محدود کنید. همچنین شما می توانید با جایگزین کردن غذاهای سالم تر چربی اشباع شده که منجر به افزایش کلسترول می شوند را کاهش دهید. چند روز در هفته گوشت قرمز را با مرغ یا ماهی بدون پوست جایگزین کنید. به جای کره و سایر چربی های جامد از روغن کانولا یا زیتون استفاده کنید. لبنیات پرچرب را با شیر ماست و پنیر کم چرب یا بدون چربی جایگزین کنید. میوه ها سبزیجات غلات کامل و سایر مواد غذایی با چربی اشباع کم یا بدون چربی بیشتر بخورید.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا