مذاکره با آمریکا روی میز تهران
مذاکره ای که روز جمعه بین ایران و تروئیکای اروپایی قرار است برگزار شود روی کاغذ ارتباطی به مذاکره تهران و واشنگتن ندارد ولی توجه داشته باشید که این دیدار می تواند در مذاکره احتمالی آینده بین ایران و آمریکا تاثیرگذار باشد.
به گزارش دانا نیوز یوسف مولایی تحلیلگر بین الملل در یادداشتی در آرمان ملی نوشت:
قطعا نمی توانیم آنچه در آینده بین ایران اروپا و آمریکا رخ خواهد داد را پیش بینی کنیم. زیرا تحولات هسته ای منطقه ای و اقتصادی می تواند در هر مرحله چالش جدیدی را به همراه داشته باشد.
مذاکره ای که روز جمعه بین ایران و تروئیکای اروپایی قرار است برگزار شود روی کاغذ ارتباطی به مذاکره تهران و واشنگتن ندارد ولی توجه داشته باشید که این دیدار می تواند در مذاکره احتمالی آینده بین ایران و آمریکا تاثیرگذار باشد. در این مقطع لازم است تا ایران برای حفظ امنیت و البته دفاع از دست آوردهایش اقداماتی انجام دهد که در این حوزه مذاکره با آمریکا آن هم به صورت محدود می تواند مفید باشد. اینکه مذاکرات در چه سطحی باشد و از چه زمانی و در چه مواردی بین دو کشور شروع خواهد شد همه به رخدادهای متفاوتی بستگی دارد. جنگ خاورمیانه جنگ اوکراین روابط ایران چین و روسیه مسائل هسته ای و… عواملی است که می تواند هر مرحله از مذاکرات را وارد فاز جدیدی کند و آینده را تحت تاثیر قرار دهد. ترامپ در کارزار انتخاباتی و پیش از ورود به واشنگتن دی سی همواره در مورد مذاکره با تهران شعارهایی را مطرح می کند ولی دقت داشته باشید که او هنوز قدرت را در اختیار نگرفته است. این موضوع خود نشان از متزلزل بودن شعارهای انتخاباتی او می دهد. در این مقطع بستگی دارد که حاکمیت ایران آیا برای رفع چالش های کشور نیازی به مذاکره با آمریکایی ها دارد یا خیر. اینکه تنها ترامپ خواستار مذاکره شده است به تنهایی کفایت نمی کند بلکه نظر ایران هم در این مورد به همان اندازه تاثیرگذار خواهد بود. علی لاریجانی به عنوان مشاور رهبری در مصاحبه اخیر خود اعلام کرده که می توانیم در زمینه مسائل هسته ای با واشنگتن وارد مذاکره شویم. اینکه این واکنش را دستور کار حاکمیت بدانیم باید بگوییم که امکان مذاکره با آمریکا منتفی نیست و به عنوان گزینه احتمالی روی میز قرار دارد.
انتهای پیام
*بازنشر مطالب دیگر رسانه ها در دانا نیوز به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان می باشد.