چرا افراد حتی در صورت اشتباه کردن فکر می کنند حق با آنهاست؟
اگر فکر می کنید در هنگام اختلاف با یک دوست یا همکارتان حق با شماست داده های یک مطالعه جدید توضیح می دهد که چرا ممکن است واقعاً اشتباه کنید.
به گزارش دانا نیوز متخصصان دریافتند که افراد به طور طبیعی تصور می کنند تمام اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری یا حمایت از موقعیت خود را دارند حتی اگر این گونه نباشد.
متخصصان آن را «توهم کفایت اطلاعات» نامیده اند.
«آنگوس فلچر» یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید: ما دریافتیم که به طور کلی مردم به این فکر نمی کنند که آیا ممکن است اطلاعات بیشتری وجود داشته باشد که به آنها کمک کند تصمیمات آگاهانه تری بگیرند.
وی گفت: اگر شما به افراد اطلاعاتی بدهید که به نظر می رسد در یک راستا قرار دارند اکثر آنها می گویند «درست به نظر می رسد» و با آن پیش می روند.
فلچر کار خود را با نویسندگان مشترک «هانتر گهلباخ» روانشناس آموزشی در دانشکده آموزش دانشگاه جانز هاپکینز و «کارلی رابینسون» محقق ارشد در دانشکده تحصیلات تکمیلی دانشگاه استنفورد تکمیل کرد.
این مطالعه که در مجله «PLOS ONE» منتشر شده است شامل ۱۲۶۱ داوطلب آمریکایی بوده که به صورت آنلاین در آن شرکت کردند.
آنها به سه گروه تقسیم شدند و مقاله ای در مورد یک مدرسه خیالی که آب کافی نداشت خواندند. یک گروه مقاله ای را خواند که فقط دلایلی را بیان کرد که چرا مدرسه باید با مدرسه دیگری که آب کافی دارد ادغام شود. مقاله گروه دوم تنها دلایلی را برای جدا ماندن و امید به راه حل های دیگر بیان کرد. سومین گروه کنترل همه استدلال ها را برای ادغام مدارس و جدا ماندن مطالعه کردند.
فلچر گفت: یافته ها نشان داد دو گروهی که فقط نیمی از داستان را خوانده اند – خواه فقط استدلال های طرفدار ادغام یا فقط استدلال های ضد ادغام – هنوز معتقد بودند که اطلاعات کافی را برای تصمیم گیری خوب و عادلانه دارند.
فلچر می گوید: کسانی که تنها نیمی از اطلاعات را در اختیار داشتند در واقع نسبت به کسانی که داستان کامل را خواندند در تصمیم خود برای ادغام یا جدا ماندن مطمئن تر بودند. آنها کاملاً مطمئن بودند که تصمیمشان درست بوده است با وجود اینکه همه اطلاعات را در اختیار نداشتند.
علاوه بر این شرکت کنندگانی که نیمی از اطلاعات را در اختیار داشتند گفتند که فکر می کنند اکثر افراد دیگر نیز همان تصمیمی را خواهند گرفت که آنها گرفتند.
فلچر اظهار کرد یک خبر خوب در این مطالعه نیز وجود داشته است. برخی از شرکت کنندگان که فقط یک طرف داستان را خوانده بودند بعداً استدلال های طرف دیگر را نیز خواندند و بسیاری از آن شرکت کنندگان حاضر بودند نظر خود را در مورد تصمیم خود تغییر دهند.
با این حال فلچر می گوید بیشتر تضادهای بین فردی فقط سوء تفاهم هایی هستند که در زندگی روزمره وجود دارد.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس» فلچر که در مورد اینکه چگونه مردم تحت تأثیر قدرت داستان ها قرار می گیرند مطالعه می کند گفت: مردم باید مطمئن شوند که داستان کامل درباره یک موقعیت را قبل از اتخاذ موضع یا تصمیم گیری می دانند.
وی بیان کرد: همانطور که در این مطالعه متوجه شدیم این حالت پیش فرض وجود دارد که افراد تصور می کنند تمام حقایق مرتبط با یک موضوع را می دانند حتی اگر ندانند.
وی گفت: اولین حرکت شما وقتی با کسی مخالفت می کنید باید این باشد که فکر کنید «آیا مطلب یا ماجرایی وجود دارد که از دست داده ام که به من کمک کند دیدگاه و موقعیت طرف مقابل را بهتر درک کنم؟»
این راهی برای مبارزه با این توهم کفایت اطلاعات است.
انتهای پیام