رقبای پوتین و ۴ نامزد ریاست جمهوری روسیه چه کسانی هستند و چه برنامه هایی دارند؟

به گزارش دانا نیوز به نقل از شفقنا در این انتخابات، سه نامزد برای تصدی ریاست جمهوری این کشور با ولادیمیر پوتین به رقابت خواهند پرداخت.

رقبای پوتین و ۴ نامزد ریاست جمهوری روسیه چه کسانی هستند و چه برنامه هایی دارند؟

ولادیمیر پوتین(نامزد مستقل)

ولادیمیر پوتین هفتم اکتبر ۱۹۵۲ میلادی در شهر لنینگراد متولد و در سال ۱۹۷۵ از دانشکده حقوق دانشگاه دولتی لنینگراد فارغ التحصیل شد. او قبل از اینکه به عضویت کمیته امنیت دولت در لنینیگراد و مسکو وابسته به مدرسه عالی «KGB» درآید، دوره های لازم را گذراند و در سال ۱۹۸۵ میلادی از موسسه KGB فارغ التحصیل شد و در سال ۱۹۹۷ از پایان نامه دکتری خود در موسسه معدنی سن پترزبورگ دفاع کرد که موضوع آن برنامه ریزی استراتژیک برای بازتولید منابع معدنی در منطقه بود.

در سی و یکم دسامبر ۱۹۹۹ میلادی، «بوریس یلتسین» رئیس جمهور وقت روسیه استعفای خود را اعلام کرد و زمام قدرت را به ولادیمیر پوتین به عنوان رئیس جمهوری موقت سپرد. پوتین در نخستین دوره ریاست جمهوری خود در انتخابات ۲۵ مارس ۲۰۰۰ میلادی نیز به پیروزی رسید.

پوتین در چهار دوره متوالی انتخابات ریاست جمهوری روسیه به پیروزی رسید که به ترتیب در سال ۲۰۰۰ میلادی با ۵۱.۹۵ درصد آرا، ۲۰۰۴ میلادی با ۷۱.۳۱ درصد، ۲۰۱۲ با ۶۳.۶ درصد آرا و ۲۰۱۸ میلادی با ۷۶.۶۹ درصد آرا بود. اصلاحات قانون اساسی روسیه که در سال ۲۰۲۰ تصویب شد، به پوتین این امکان را داد که بار دیگر برای انتخابات ریاست جمهوری نامزد شود.

برنامه انتخاباتی پوتین

پوتین برنامه انتخاباتی مشخصی را ارائه نکرده است اما دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین گفته است که ابتکارات و ایده هیی که رئیس جمهور در پیام سالانه خود برای مجمع فدرال روسیه در۲۹ فوریه اعلام کرد، از «بسیاری جهات» منعکس کننده برنامه انتخابات پوتین است.

پوتین در سخنرانی خود، راه اندازی پروژه های جدید ملی و ابزارهایی برای حمایت از اقتصاد و آموزش و حوزه های اجتماعی و ترغیب جذب پول شهروندان روسی برای سرمایه گذاری در اقتصاد واقعی را پیشنهاد کرد. او همچنین تاکید کرد که نخبگان آینده کشور و شرکت کنندگان در عملیات نظامی ویژه اوکراین، جوانان هستند.

پوتین در عرصه سیاسی نیز بر لزوم دستیابی به اهداف عملیات نظامی، مبارزه برای نظم جهانی جدید و عادلانه و توسعه روابط با شرکای سنتی و کشورهای جنوب جهانی تاکید می کند.

لئونید اسلوتسکی (نامزد حزب لیبرال دموکرات روسیه)

رقبای پوتین و ۴ نامزد ریاست جمهوری روسیه چه کسانی هستند و چه برنامه هایی دارند؟

لئونید اسلوتسکی در چهار ژانویه ۱۹۶۸ میلادی در مسکو به دنیا آمده و در سال ۱۹۹۰ میلادی از موسسه ابزار مسکو و در سال ۱۹۹۶ میلادی از موسسه اقتصاد و آمار مسکو فارغ التحصیل شد و دکترای اقتصاد دارد.

او در دوران دانشجویی وارد عرصه سیاسی شد و از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۳ میلادی مشاور شهردار مسکو بود. در سال ۱۹۹۴ میلادی نیز ریاست دبیرخانه دومای روسیه را برعهده داشت.

برنامه انتخاباتی

تمرکز مبارزات انتخابات اسلوتسکی بر سیاست بین المللی فعال و حمایت از مناطق جدید روسیه و همچنین حمایت از حقوق شرکت های روسی و تجارت روسیه و حمایت از شهروندان روسی در شرایط عملیات نظامی ویژه است. مبارزات انتخاباتی او همچنین شامل مسائل مسکن، خدمات اجتماعی، آموزش و پرورش، پزشکی و حمایت از خانواده است.

در خصوص عملیات روسیه در اوکراین، اسلوتسکی بر لزوم تشدید حملات به منظور تعیین نقطه آخر و پایان دادن به این درگیری با پیروزی نیروهای روسیه تاکید می کند.

نیکولای خارتونوف(نامزد حزب کمونیست روسیه)

رقبای پوتین و ۴ نامزد ریاست جمهوری روسیه چه کسانی هستند و چه برنامه هایی دارند؟

وی در سال ۱۹۸۴ میلادی در استان نووسیبیر روسیه متولد شد. در سال ۱۹۷۲ میلادی از موسسه کشاورزی نووسیبیرسک و آکادمی اقتصاد ملی روسیه فارغ التحصیل شد و دکترای اقتصاد دارد.

خاریتوف در تاسیس حزب کشاورزی روسیه در سال ۱۹۹۳ میلادی مشارکت داشته و نایب رئیس آن بوده است. در همین سال برای اولین بار به عضویت مجلس دومای روسیه درآمد و در سال ۱۹۹۹ میلادی پس از انحلال حزب کشاورزی برای نخستین بار به نمایندگی از لیست حزب کمونیست روسیه وارد دوما شد.

او در سال ۲۰۰۴ میلادی برای نخستین بار نامزد ریاست جمهوری روسیه شد و با کسب ۱۳.۶۹ درصد آرا پس از پوتین قرار گرفت.

خاریتوف در سال ۲۰۰۸ میلادی به عضویت کمیته مرکزی حزب کمونیست روسیه درآمد و در سال ۲۰۲۱ نیز به ریاست کمیسیون پارلمانی توسعه مناطق شرق دور و قطب شمال روسیه درآمد.

برنامه انتخاباتی

برنامه خاریتوف که با رویکردهای حزب کمونیست تفاوتی ندارد، بر ضرورت تغییر چپ در اقتصاد تاکید دارد. او به تغییراتی در سیاست های اجتماعی و اقتصادی و توسعه صنعت و کشاورزی و «صنعتی سازی جدید» دعوت می کند؛ موضوعی که حزب کمونیست روسیه آن را مستلزم ملی شدن منابع طبیعی کشور می داند.

از جمله پیشنهادات اصلی این نامزد انتخابات روسیه، تصویب سیستم مالیاتی تصاعدی و حذف مالیات بر شهروندان کم درآمد است. خاریتوف چین را الگویی برای اقتدا به آن در اقتصاد می داند.

وی در مورد عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین نیز معتقد است: «هر کس که گمان می کند می تواند روسیه را تحت سلطه خود درآورد، اشتباه می کند.»

ولادیسلاو داوانکوف (نامزد حزب مردم جدید)

رقبای پوتین و ۴ نامزد ریاست جمهوری روسیه چه کسانی هستند و چه برنامه هایی دارند؟

ولادیسلاو داونکوف (۳۹ ساله) اولین نامزد ریاست جمهوری در تاریخ حزب «مردم جدید» است. در سپتامبر گذشته داوناکوف نماینده حزبش در انتخابات ریاست شهرداری مسکو بود و چهارم شد.

داونکوف در سال ۱۹۸۴ میلادی در اسمولنسک به دنیا آمد. او از دانشکده تاریخ دانشگاه دولتی مسکو فارغ التحصیل شده است. در سال ۲۲۰۰۸ نیز دکترای علوم اجتماعی از دانشگاه دولتی علوم اجتماعی روسیه اخذ کرد و در سال ۲۰۱۴ میلادی نیز از مدرسه مدیریت اسکولکوف مسکو فارغ التحصیل شد. سال ۲۰۲۳ نیز از مدرسه عالی مدیریت دولتی مدرک دکترا گرفته است.

وی در سن چهارده سالگی نخستین پروژه سرمایه گذاری تجاری خود را آغاز و یک باشگاه کامپیوتر افتتاح کرد. در بیست سال گذشته پنج پروژه تجاری بزرگ در زمینه های مالی، تولید، فناوری اطلاعات و خوانوردی راه اندزای کرده است و در سال ۲۰۱۳ میلادی ناییب رئیس شرکت تولید و بازاریابی لوازم آرایشی و البسه و کفش فابرلیک شد.

داونکوف مسیر سیاسی خود را در سال ۲۰۲۰ میلادی با عضویت در حزب «مردم جدید» آغاز کرد. در سال ۲۰۲۱ نیز به عضویت دوما درآمد و نایب رئیس این مجلس شد.

برنامه انتخاباتی

دانونکوف گفته است که بر گسترش آزادی های مدنی و تجاری و مبارزه با «نمودهای جدید ممنوعیت ها و محدودیت ها» از جمله سقط جنین و وضعیت «کارگران خارجی» تمرکز خواهد کرد.

وی خواهان اصلاحاتی شامل بازگشت به انتخابات مستقیم برای انتخاب شهرداران و اعطای حق احضار نمایندگان وشهردارها و استانداران و و مسئولان برای حداقل یک بار در سال به شهروندان روسی است. همچنین معتقد است که باید از طریق انتخابات آنها را انتخاب کرد.

در مورد عملیات نظامی روسیه در اوکراین نیز برنامه داونکوف روی مخالف با تشدید درگیری ها و دعوت به صلح و مذاکره اما با شرط و شروط روسیه و بدون عقب نشینی تمرکز دارد. وی در عین حال معتقد است که کشورهای غربی هنوز آماده مذاکره نیستند زیرا درگیری در اوکراین برای بسیاری از آنها «یک پرژوه تجاری» است.

311311

دکمه بازگشت به بالا