اصلی ترین روش های تست کیفیت آجر کدامند؟
آجر ها یکی از مهم ترین متریال در جهت صنعت ساختمان سازی می باشد بنابراین باید بر روی آنها آزمایش های فراوانی انجام می شود تا اطمینان حاصل گردد.حال از کجا دریابیم که محصول ما از محصول اورجینالی به حساب می آید و از مقاومت بالایی برخوردار است و پس از نصب دچار تغییر حالت نمی شود .
هر چند تولید محصول با کیفیت بر افزایش و تاثیر مستقیم دارد. امروز درباره تعدادی از تست های مهمی که برای مشخص کردن کیفیت آجر به کار می روند برای شما مقاله ای آماده کرده ایم.آزمایش هایی که در برای شما آماده کردیم همگی با همان کیفیتی که در آزمایشگاه انجام میشود در کارگاه های ساختمانی هم قابل اجراست، به جز مورد اول که نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی دارد.
چگونه آجر با کیفیت را از آجر بی کیفیت تشخیص دهیم ؟
چرا آزمایش کیفیت آجر مهم ترین بخش است
همانگونه که گفته شد یکی از محبوب ترین متریال ساختمان سازی محسوب می شود که از یک عنصر خاک رس حاوی مواد های معدنی زیادی سیلیس و آلومینا و کمی آهک و آهن ، منگنز ، گوگرد و غیره ساخته می شود این محصولات به دلیل در دسترس بودن و مقاومت داشتن و از همه مهم تر مقرون به صرفه بودن بیشتر از مصالح دیگر کاربرد دارند.
۱- آزمایش مقاومت فشاری (COMPRESSIVE STRENGTH TEST) :
این آزمایش برای اندازه گیری مقاوت فشاری آجر انجام می شود. این آزمایش به نام مقاومت در برابر شکنندگی آجر (crushing strength test of bricks) هم شناخته می شود. غالبا ۵ قالب آجر برای انجام آزمایش انتخاب می شوند.
برای تولید آجر با مقاومت فشاری بالا باید علاوه بر متریال مرغوب از روش های مدرن تولید استفاده شود.
این آزمایش یکی از فاکتور های مهم در کیفیت و قیمت آجر لفتون در اصفهان می باشد.برای تست مقاومت و استحکام محصول ساخته شده را در دستگاه فشار قرار می دهند و پس از این مرحله مقدار بار شکست را یادداشت می کنند حداقل قدرت خرد کردن ۳/۵۰ میلی متر مربع است اگر کمتر از ۳/۵۰ نیوتن بر میلی متر مربع باشد برای صنعت ساختمان سازی مفید نمی باشد. استفاده از نگاه کردن و بدونه هیچ گونه ابزار وتجهیزات این تست قابل مشاهده می باشد شکستگی یا ترک خوردن این محصول ممکن است به دلیل بارگیری ناشیانه و یا غیر حرفه ای باشد.پس حتما در هنگام خرید حتما به این موضوع دقت فرمایید. جهت اصلاع از قیمت آجر به سایت کارخانه آجر اصفهان مراجعه کنید
زمانی این نوع تست انجام میگردد که میزان درجه ی رطوبت جذب شده مشخص شود در این آزمایش آجر های خشک وزن گرفته می شود و به مدت ۲۴ ساعت تمام در آب قرار می دهند و بعد از این مرحله آجر های خیس را وزن گیری می کنند تفاوت بین وزن خشک و مرطوب درجهٔ میزان جذب آب را نشان می دهد جذب آب یک محصول با کیفیت نباید بیش از ۲۰ درصد باشد
هرچه میزان جذب آب آجر لفتون کمتر باشد ، آجر لفتون با کیفیت تر است. در کل آجری که میزان جذب آب آن کمتر از ۲۰% وزن آن باشد به عنوان آجر مرغوب شناخته می شود.
۳- آزمایش شوره زنی (EFFLORESCENCE TEST) :
این آزمایش به منظور تشخیص وجود مواد قلیایی در آجر انجام می گیرد. ابتدا آجر ها به مدت ۲۴ ساعت کاملا داخل آب گذاشته میشوند، سپس آن ها را از آب خارج کرده رها می کنند تا خشک شوند. بعد از آن که آجر ها کاملا خشک شدند هر آجر برای یافتن نشانه های مواد قلیایی به صورت دقیق بررسی می شود. اگر لایه ای سفید یا خاکستری روی سطح آجر دیده شود به معنای وجود مواد قلیایی در آجر است.
۴- آزمایش درجه سختی :
یک محصول با کیفیت باید در برابر اجسام برنده و تیز از خود مقاومت داشته باشد به همین دلیل برای این تست از یک شئ برنده و تیز برای ایجاد خراش استفاده می کنند اگر اثری از خط و خراش بر روی محصول باقی نماند گفته می شود که کالای بدست آمده از کیفیت بالایی برخوردار است
میزان لایه قلیایی شوره زدگی در تست آجر
- لایه ای وجود نداشته باشد. صفر
- ۱۰% از سطح آجر کم ( مورد قبول۱۰)
- ۱۰%-۲۵% از سطح آجر متوسط
- ۲۵%-۵۰% از سطح آجر زیاد
- بیش از ۵۰% از سطح آجر بسیار زیاد ( جدی)
شوره زنی آجر فاکتوری است که مهندسین حتما در انتخاب آجر باید در نظر بگیرند. مخصوصا برای آجر لفتون چهار طرف نما و سه طرف نما که خود آجر لفتون به عنوان نمای یاختمان در نظر گرفته می شود. البته شوره زنی در آجر لفتون قرمز بسیار کمتر اتفاق می افتد، و به همین علت آجر لفتون قرمز برای سوله ها و ساختمان هایی که نیاز به نما ندارند بسیار محبوب هستند. هرچند قیمت آجر لفتون قرمز از قیمت آجر لفتون زرد بالا تر است.
20 قالب از آجر ها به صورت رندوم انتخاب می شوند و در یک ردیف کنار هم گذاشته می شوند تا تفاوت آن ها در شکل، اندازه و رنگ نسبت به آجر استاندارد بررسی شود.
۶- آزمایش صدا (SOUNDNESS TEST) :
در این آزمایش دو قالب آجر به صورت تصادفی انتخاب شده و به شدت به هم کوبیده می شوند. اگر صدای این برخورد مانند صدای برخورد فلز باشد و آجر ها نشکنند، آن ها از کیفیت خوبی برخوردارند.
برای فهمیدن سختی آجر، سطح آن را با یک جسم سخت خراش میدهیم. اگر اثری روی سطح آجر باقی نگذاشت آن آجر با کیفیت است.
۸- آزمایش ساختار (STRUCTURE TEST) :
در این آزمایش یک آجر شکسته می شود تا وجود ترک و حفره در داخل آجر بررسی شود. اگر ترک یا حفره وجود داشته باشد آن آجر نامرغوب است. در آجر لفتون قرمز مرغوب به ندرت ترک دیده می شود هر چند در آجر لفتون زرد صادراتی اصفهان نیز این موضوع صادق است .
واما در مورد آجر سفال ، مخصوصا آجر سفال ۲۰*۲۰ و ۲۰* و۴۰ و آجر سفال سقفی که ابعاد بزرگتری دارند عدم وجود ترک در تیغه های جدا کننده حفره های آجر نشان دهنده کیفیت آجر سفال و همچین آجر سفال سقفی است.
۹-آزمایش همگنی :
یک محصول با کیفیت بالا باید همگن و دارای فشردگی باشد محصول را بررسی کنید ومطمئن شوید که از هر طرف دارای یکنواختی هستند همهٔ آن ها باید ظاهر و ابعاد یکنواختی داشته که تنها ترین راه جهت تشخیص یکنواختی این محصولات چیدن آن ها بر روی هم می باشد.
نکات مهم در خرید آجر با کیفیت
برای کاربرد آجر در ساختمان و کف و دکوراسیون داخلی تنها ظاهر و ابعاد این محصول ملاک نیست ، ملاک های متفاوتی مانند متریال تشکیل دهنده ، پروسه تولید ، دمای پخت و در آخر مقاومت و کیفیت تاثیرگذار هستند.اولین گام این است که از برند های معتبر با سابقه بالا خریداری نمایید چراکه همان سابقه چندین ساله تضمین کیفیت محصولات است و دلیل تفاوت نرخ در بین محصولات مشابه دیگر در بازار به همین علت است.فراموش نکنید پروژه های به اجرا در آمده را الگو قرار دهید و کیفیت و دوام آن را پس از اجرای کار مشاهده نمایید و این نکته را هنگام خرید به یاد داشته باشید هیچ گاه نباید پس از گذشت زمان شکل آجر یکی از مصالح پرکاربرد در ساخت سازههای مختلف است که کیفیت آن تأثیر مستقیمی روی میزان مقاومت ساختمانهای ساخته شده دارد؛ به همین دلیل بسیاری از مدیران پروژه و مهندسان به دنبال پیداکردن راههای مختلفی برای تمیزدادن آجر باکیفیت از بیکیفیت هستند. در این مقاله روشهایی را به شما معرفی میکنیم که بتوانید بهراحتی این کار را انجام دهید و قیمت آجر را باتوجهبه مرغوبیت آن، بهراحتی مشخص کنید. اگر به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه علاقهمند هستید، در ادامه با ما همراه باشید.
آجر چیست؟
آجر یکی از انواع مصالح ساختمانی است که به شکل مکعبی تولید میشود و اصلیترین ماده تشکیلدهنده آن خاک رس است. برای مستحکمتر شدن و افزایش مقاومت به آجر، مقداری خاک شن، آهک یا سیمان اضافه میکنند؛ به همین دلیل است که قیمت آجر سوراخ دار با متفاوت است؛ زیرا فرایند تولید و مواد اولیه بهکار رفته در آنها با یکدیگر فرق میکند.
پس از اینکه ترکیبات گفته شده با یکدیگر مخلوط و قالبگیری شدند، برای خشکشدن و افزایش استحکام به کورههایی با دمای بالا منتقل میشوند تا تحت حرارت، خواص فیزیکی و مکانیکی آنها افزایش پیدا کند. از این ماده به دلیل مقاومت در برابر آتش، سازگاری با محیط، عایق حرارتی و صوتی در سازههای مختلف استفاده میشود.
عوامل تأثیرگذار بر قیمت آجر
پس از اینکه با این ماده پرکاربرد آشنا شدید، نوبت به بررسی عواملی است که روی قیمت آن تأثیرگذار است. در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم.
مواد اولیه
یکی از اصلیترین عواملی که بر قیمت آجر تأثیر میگذارد، مواد اولیهای است که در ساخت آن استفاده میشود. اگر مبلغ پرداختی برای تهیه خاک رس، شن، آهک و سیمان دستخوش تغییر شود، هزینهها افزایشیافته و تولیدکننده مجبور است تا قیمت محصول نهایی را تغییر دهد. به این نکته توجه داشته باشید که کیفیت این مواد نیز میتواند تأثیر چشمگیری روی تعیین نرخ فروش آن داشته باشد.
تکنولوژی
روشهای مختلفی برای تولید آجر وجود دارد؛ اما پیشرفت تکنولوژی موجب شده تا تولیدکنندگان با استفاده از آن، هزینهها را به میزان قابلتوجهی کاهش داده و کیفیت را افزایش دهند، به همین دلیل است که قیمت آجر سوراخ دار و قیمت آجر قرمز با یکدیگر تفاوت دارد؛ زیرا با استفاده از روشها و تجهیزات متفاوتی ساخته میشوند که روی هزینهها تأثیر مستقیم دارد.
دستمزد نیروی کار
عامل بعدی که قصد بررسی آن را داریم، میزان دستمزد نیروی کار است. در تمام مراحل تولید باید کارگران و افراد مختلفی حضور داشته باشند تا فرایندها بهدرستی انجام شود. هرچه کاری که توسط فرد انجام میشود، تخصصیتر باشد، دستمزد بیشتری دریافت میکند. به این نکته توجه داشته باشید، در مناطقی که نیروی کار کم است، به دلیل وجود تقاضا این میزان افزایش پیدا کرده و به همین دلیل قیمت آجر تولیدشده نیز بیشتر میشود.
سوخت مصرفی
تأثیر سوخت مصرفی بر قیمت آجر از سایر پارامترهای گفتهشده، بیشتر است. شما برای خشککردن آجر و پخت آن به این فرآورده نفتی نیاز دارید. افزایش قیمت آن میتواند تأثیر مستقیمی بر هزینههای تولید داشته باشد. البته باتوجهبه رشد و توسعه تکنولوژی برخی از کارگاهها بهجای مشتقات نفتی از گاز و برق برای روشنکردن کورهها استفاده میکنند که هزینه تولید را به میزان قابلتوجهی کاهش میدهد.
روشهای تشخیص آجر مرغوب
پس از اینکه عوامل تأثیرگذار بر را بررسی کردیم، نوبت به معرفی روشهایی است که با استفاده از آنها بتوانیم مرغوبیت مصالحی که قصد خرید آنها را داریم، تشخیص دهیم. در ادامه به برخی از بهترین متدها اشاره میکنیم.
تست جذب
تست جذب یکی از روشهای متداول برای بررسی میزان مرغوبیت ماده است. برای انجام این کار، ابتدا آجر خشک را وزن کرده و سپس آن را به مدت 24 ساعت در محفظهای پرازآب قرار میدهند. بعد از گذشت این زمان آجر را خارج کرده و مجدد وزن میکنند. هرچه اختلاف عدد ثبت شده اول و دوم کمتر باشد، کیفیت بیشتر است.
تست خردکردن
یکی از عوامل تأثیرگذار بر قیمت آجر، میزان استحکام آن است. برای بررسی این موضوع آن را در دستگاه مخصوص قرار داده و میزان مشخصی فشار به آن وارد میکنند. اگر در فشاری کمتر از 3.50 نیوتن بر میلیمتر مربع محصول خرد شود، برای استفاده در سازه مناسب نیست.
تست سختی
روش بعدی برای بررسی مرغوبیت محصولات تولید شده، تست سختی است. برای این کار میتوانید از ناخن یا یک ابزار تیز استفاده کرده و روی سطح آجر خراش ایجاد کنید. اگر موفق به انجام این کار نشدید؛ یعنی کیفیت این ماده بسیار بالاست و میتوان با خیال راحت از آن استفاده کرد.
شکستگی و ترکخوردگی
برای انجام این تست، نیاز به هیچگونه ابزاری نیست. فقط کافی است چند عدد از محصولی که قصد خرید آن را دارید بهعنوان نمونه بررسی کنید. اگر روی سطح آجر شکستگی وجود نداشت، میتوان گفت کیفیت آن بالا است. البته به این موضوع توجه داشته باشید که در برخی از موارد به دلیل حمل نادرست، ممکن است بخشی از بار ارسالی آسیب ببیند؛ به همین دلیل بهتر است قبل از ارسال، کیفیت را مورد بررسی قرار دهید.
توپر بودن
یکی دیگر از روشهای سنجش کیفیت که روی قیمت آجر تأثیرگذار میگذارد، تست توپر بودن است. در این حالت شما باید آجر را بشکنید و داخل آن را بهدقت بررسی کنید. اگر فضای خالی در بافت آن مشاهده کردید؛ یعنی مرحله فشردهسازی بهخوبی انجام نشده و این محصول میتواند در آینده تحتفشار و شرایط آبوهوایی مختلف آسیب ببیند.
شوره دهی
در موادی که برای ساخت آجر استفاده میشود، نباید نمک محلول وجود داشته باشد؛ زیرا استحکام آن را کاهش میدهد. برای تشخیص این موضوع کافی است سطح این محصول را بهدقت بررسی کنید. اگر لکههای سفید روی آن مشاهده کردید؛ یعنی میزان مرغوبیت ماده تولید شده کم است.
جمعبندی
آجر یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که برای ساخت بسیاری از سازهها از آن استفاده میشود؛ به همین دلیل است که میزان کیفیت و قیمت آجری که برای یک پروژه تهیه میشود از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از این رو در این مقاله سعی کردیم فاکتورهای تأثیرگذار در قیمت این محصول و روشهای تشخیص میزان کیفیت آن را بررسی کنیم. این کار موجب میشود مصرفکنندگان بهراحتی جنس خوب و بد را تشخیص داده و متحمل ضرر و زیان نشوند.شرکت به عنوان اولین فروشگاه اینترنتی فروش آجر در این زمینه فعالیت می کند.
و وضعیت آن تغییر کند .دوام و عایق مناسبی در برابر آب و هوای مرطوب ، آتش و صدا باشد .
در خریداری تمام اجناس ساختمانی از صرفه جویی بپرهیزید زیرا با خرید جنس های با کیفیت شما به طور نامحسوسی یک سرمایه گذاری بلند مدت انجام داده اید و سالیان سال از از تعمیرات و بازسازی در امان خواهید بود.از آجر هایی با ظاهر خمیده دوری کنید بیش از مقدار استاندارد خمیده بودن محصول نشان دهنده ی پخت آجر در درجه حرارت بسیار پایین است اصطلاحا به این نوع محصولات آجر نپخته می گویند.
سخن آخر :
داشتن اطلاعات کافی در مورد کیفیت آجر یکی از مهم ترین نکات می باشد از این رو ما به شما کمک لازم را در جهت اطلاعات کیفیتی محصولات در اختیارتان گذاشته ایم روش های آزمایش کیفیت به ۱۴ بخش تقسیم می گردد که اصلی ترین آنها آزمایش مقاومتی در برابر آتش و حرارت ، آزمایش جذب رطوبت ، آزمایش ظاهری و آزمایش ضد شوره بودن می باشد.