کاندید مناسب برای کاشت مو در آقایان + بهترین روش کاشت مو در مردان
کاندید مناسب کاشت مو | چه کسانی میتوانند کاشت مو انجام دهند؟
مزایای کاشت موی تضمینی و اقساطی چیست؟ برای بسیاری از خانمها و آقایان داشتن موهایی پر و خوشحالت اهمیت بسیاری دارد؛ چراکه این موضوع تاثیر زیادی در جذابیت و زیبایی افراد دارد؛ اما مسئله اینجاست که بسیاری از ما تحت تاثیر عوامل استرسزای فراوانی هستیم که بهطور مستقیم بر روی موها تاثیر میگذارند و میتوانند آنها را ضعیف کنند. به این ترتیب بعد از مدتی ریزش مو آغاز میشود و این آغاز یک استرس بزرگتر یعنی کمپشتی و درنهایت طاسی است.
در تعریف علمی ریزش موها تا حدود ۲۰۰ تار در روز کاملا طبیعی است؛ اما زمانی که تعداد تارهای مو بیشتر میشود و ریزش سریعتر اتفاق میافتد، باید نگران شد و به فکر راهی برای کنترل و درمان ریزش افتاد. به یاد داشته باشید که استرس تنها دلیل ریزش مو نیست و عوامل مختلفی میتوانند بر روی این موضوع تاثیر بگذارند. درهرحال کمپشتی و طاسی کلی یا جزئی به هر دلیلی که اتفاق افتاده باشد، اصلا خوشایند نیست و افراد دوست دارند که هرچه سریعتر با راهکاری موثر و مطمئن آن را درمان کنند.
روشهای مختلفی برای درمان دائمی و موقت ریزش موها و کمک به رشد مجدد و درنهایت پرپشتی آنها وجود دارد. در این میان کاشت مو اقساط یکی از محبوبترین و البته مؤثرترین روشهاست که میتواند برای همیشه شما را از شر طاسی و کمپشتی راحت کند. این روش برای رفع بسیاری از الگوهای طاسی استفاده میشود و در بسیاری از افراد مشکل ریزش مو را برای همیشه حل خواهد کرد. نکتهاینجاست که با وجود همه مزیتهایی که کاشت مو دارد، این روش را نمیتوان برای همه افراد استفاده کرد. در این مطلب بررسی میکنیم که چه کسانی میتوانند کاشت مو را به عنوان راهحلی برای خلاص دن از شر موهای کمپشت یا طاسی انتخاب کنند.
چرا موها میریزند؟
قبل از اینکه به سراغ بررسی کاندیدای مناسب برای کاشت مو برویم، بهتر است به این موضوع بپردازیم که اصلا چه چیزی باعث ریزش موها و ایجاد طاسی میشود. دلایل متعددی وجود دارند که میتوانند موها را ضعیف کرده و آنها را از بین ببرند. ریزش مو در میان آقایان مشکلی شایعتر است؛ اما این بدان معنا نیست که خانمها هرگز دچار ریزش مو نمیشوند و نیازی نیست نگران این موضوع باشند.
یکی از اصلیترین دلایلی که میتواند باعث ریزش مو در خانمها شود، مشکلات هورمونی بهخصوص در دوران یائسگی و بارداری است. در دوران بارداری تغییرات هورمونی بسیار شدید است و به دلیل اینکه بخش زیادی از مواد مغذی موجود در غذا و خون مادر جذب بدن جنین میشود، موها ضعیف شده و شروع به ریزش میکنند. البته ریزش موها بعد از سپری شدن این دوران اغلب متوقف میشود؛ اما در بعضی افراد که بدنی ضعیفتر دارند ممکن است ادامهدار باشد. ریزش موی دوران یائسگی اینطور نیست و اغلب خانمها در این دوران شاهد کمپشتی موها و حتی طاسی در وسط یا جلوی آن هستند.
در آقایان طاسی مردانه یا آلوپسی آندروژنیک یکی از اصلیترین دلایل ریزش مو است. این علت اغلب ژنتیکی است و به همین دلیل افرادی که پدر، برادر، عمو یا دایی آنها دچار چنین مشکلی هستند باید منتظر ریزش موهای خود با این الگو باشند. علاوه بر این استرس، افسردگی، کمخونی، کمکاری یا پرکاری تیروئید، رژیم غذایی نامناسب، از دست دادن وزن بهصورت ناگهانی، استفاده از بعضی داروهای خاص و عفونتهای قارچی نیز میتوانند از دیگر دلایل ریزش موها باشند. نکتهای که باید به یاد داشته باشید این است که مهمترین مرحله از کاشت مو پیدا کردن علت آن است. در بیشتر موارد باید قبل از شروع کاشت دلیل ایجاد آن را درمان کرد تا موهای کاشته شده مجددا تحت تاثیر این دلایل نریزند و هزینههایی که شما برای انجام این کار میکنید کاملا بهصرفه باشد.
چرا کاشت مو ؟
برای پرپشتتر کردن موها و بازیابی موهای ازدسترفته روشهای مختلفی وجود دارد که اغلب هزینههای آنها از کاشت مو بسیار کمتر است. به همین دلیل این سوال همواره در ذهن بیشتر افراد وجود دارد که باوجود چنین روشهایی دیگر چه نیازی به کاشت مو وجود دارد؟ در ادامه دلایلی را ارائه میدهیم که نشان میدهند برای بسیاری از افراد کاشت مو تنها راهحل موثر است و رفتن به سراغ روشهای دیگر تنها باعث هدر دادن وقت و هزینه میشود.
- بسیاری از روشهای موجود برای از بین بردن دلایل ژنتیکی ریزش مو مناسب نیستند؛ اما موهای کاشته شده اغلب دارای ژن ریزش نبوده و در برابر ژنتیک مصون هستند.
- اغلب روشهای درمان ریزش مو نیاز به مصرف داروی دائمی دارند که این موضوع نهتنها هزینههای شما را افزایش میدهد بلکه ممکن است باعث خستگی افراد نیز بشود.
- کاشت مو راهکاری دائمی برای درمان ریزش مو است و تنها در مراحل اولیه بعد از کاشت نیاز به مراقبت وجود دارد. بعد از آن شما میتوانید از داشتن موهای جذاب لذت ببرید.
- موهای کاشته شده در روشهای مختلف کاملا طبیعی هستند و قابلیت رشد دارند؛ پس شما میتوانید آن را به هر شکلی که دوست دارید دربیاورید و دیگر حسرت موهای پرپشت دیگران را نخورید.
کدام افراد گزینه مناسبی برای کاشت مو هستند؟
اکنون که با دلایل ریزش موها و علت استفاده از کاشت مو به عنوان یک راهحل درمانی مطمئن مطلع شدید، نوبت به آن رسیده است که بررسی کنیم که چه کسانی میتوانند از این روش درمانی استفاده کنند و مطمئن باشند که درنهایت به نتیجه مناسبی خواهند رسید. اگر جزء یکی از گروههای زیر هستید، کاشت مو راهحلی کاربری برای داشتن موهایی زیبا برای شماست.
- افرادی که بخش عظیمی از موهای خود را از دست دادهاند و دچار طاسی کامل در قسمتهای جلو، وسط و اطراف سر و حتی کل آن شدهاند.
- افرادی که به آلوپسی آندروژنیک مبتلا هستند.
- افرادی که در اثر جراحت یا سوختگی بخشی از موهای سر خود را از دست دادهاند.
- افرادی که دچار ریزش موی سکهای یا منطقهای در سر خود هستند (این موضوع در خانمها بیشتر شایع است)
- افرادی که از سایر روشهای درمان ریزش مو استفاده کردهاند و به نتایج دلخواه خود نرسیدهاند.
- افرادی که روشهای قدیمی کاشت مو را امتحان کردهاند و اکنون از نتایج آن راضی نیستند.
- افرادی که به دلایل ژنتیکی یا هورمونی موهای خود را از دست دادهاند.
- خانمهایی که بهصورت ارثی خط رویش موی آنها بالاتر از حد معمول قرار دارد یا موهای خود را به دلیل محکم بستن موها و بافتهای متعدد از کف سر از دست دادهاند.
- افرادی که دارای ابروها، ریش یا سبیل کمپشت هستند.
چگونه میتوان کاندید مناسب برای کاشت مو را تشخیص داد؟
قرار گرفتن در یکی از گروههای بالا یک دلیل لازم برای کاشت موهاست اما کافی نیست. برای اینکه پزشک دلایل کافی برای کاشت موها داشته باشد، باید عوامل دیگری را نیز بررسی کند. به همین دلیل قبل از هر چیز باید توسط پزشک متخصص کلینیک رایان بیوتی معاینه شوید تا پزشک با بررسی شرایط سلامتی، الگوی ریزش موها و سایر عواملی که در این بخش به آن میپردازیم، شما را به عنوان یک گزینه مناسب برای ریزش مو معرفی کند و البته روش کاشت موها نیز مشخص شود.
سن و جنسیت متقاضی
در سراسر دنیا متخصصان پوست و مو بر این باور هستند که تا زمانی که ریزش موها متوقف نشده و الگوی مشخصی ندارد نباید برای کاشت مو اقدام کرد. چراکه عدم تثبیت آلوپسی باعث ریزش موهای کاشته شده میشود و کاشت مجدد موها را با مشکل مواجه خواهد کرد. با توجه به این موضوع کاشت مو به افراد کمتر از ۲۵ سال توصیه نمیشود. در سنین بالاتر نیز پزشک باید فرد را معاینه کند تا مطمئن شود که ریزش موها به الگوی مشخصی رسیده و میتوان از کاشت مو برای درمان استفاده کرد.
آقایان با ریزش موی آلوپسی و خانمها با الگوی ریزش موی مردانه مناسبترین گزینهها برای کاشت مو هستند. درواقع میتوان گفت که آقایان اغلب میتوانند از روشهای مختلف کاشت مو استفاده کنند؛ البته به شرطی که بانک موی مناسبی داشته باشند. خانمها با ریزش موی پراکنده و کمپشتی ناحیهای نمیتوانند از کاشت مو به عنوان راهکاری برای داشتن موهای پرپشتتر استفاده کنند. چراکه اینگونه ریزشها اغلب دارای الگوی مشخصی نیست.
نوع آلوپسی
بهترین نوع آلوپسی که با کاشت مو بهطور موثری درمان میشود، آلوپسی ارثی است. البته انواع دیگری از این بیماری مانند آندروژنتیک و آلوپسی ناشی از شیمی درمانی نیز با کاشت مو قابل درمان است. توجه داشته باشید که آلوپسی آره آتا که نوعی ریزش موی پراکنده است با کاشت مو درمان نمیشود. چراکه این یک نوع بیماری خود ایمنی است که به فولیکولهای تازه هم حمله میکند و آنها را نیز از بین میبرد. علاوه بر این بیماریهای پوستی مانند درماتیت سبورئیک، اگزما و پسوریازیس نیز با کاشت مو درمان نمیشوند.
بررسی ناحیه اهداکننده
برای کاشت موهای طبیعی که قابلیت رشد داشته باشند، داشتن بانک موی مناسب با تراکم فولیکول کافی از مهمترین پیشنیازهاست. به همین دلیل پزشک قبل از هر چیز نواحی که ممکن است به عنوان ناحیه برداشت فولیکول انتخاب شوند را بررسی میکند تا مطمئن شود که فولیکولهای موجود در این ناحیه برای پوشش دهی کامل ناحیه طاسی یا کمپشتی کافی هستند. درصورتیکه فولیکولها در ناحیه اهدا کم یا ضعیف باشند، نمیتوانند طاسی را بهطور کامل برطرف کنند. علاوه بر این مساحت ناحیه اهدا باید بیشتر از ناحیه دریافت باشد تا فولیکولها برای پوشاندن کمپشتی موها کافی باشند.
وجود محل زخم یا سوختگی در سر
سوختگی در یک ناحیه از سر یا ایجاد جراحت و بخیه زدن نواحی مختلف سر باعث از بین رفتن فولیکولهای طبیعی مو میشود و به همین دلیل در این نواحی موها هیچگاه رشد نخواهند کرد. خبر خوب اینکه این افراد میتوانند با استفاده از روشهای مختلف کاشت مو مشکل را حل کنند و بهطور موثری ناحیه زخم یا سوختگی را با موهای کاشته شده کاملا بپوشانند. البته قبل از آن باید پزشک پوست سر را معاینه کند تا مطمئن شود که این افراد گزینه مناسبی برای کاشت مو در محل سوختگی هستند.
نوع موها
ضخامت و کیفیت موهای طبیعی از مهمترین عوامل موفقیت کاشت مو هستند. افراد با موهای نازکتر نیاز به کاشت فولیکولهای بیشتری دارند و موهای ضخیم باعث ایجاد تراکم بالاتری میشود. البته نمیتوان بهطورقطع گفت که افراد با موهای نازک کاندید مناسب کاشت مو نیستند؛ اما ممکن است نتوان تراکم موردنظر را برای آنها به وجود آورد.
نوع و رنگ پوست
افرادی که پوست شلی دارند اغلب گزینه مناسبتری برای کاشت مو هستند. چراکه در برخی از روشها کاشت مو برای بخیه زدن نیاز به کشیدن پوست وجود دارد تا جای جراحت کمتر خود را نشان دهد. با توجه به این موضوع لازم است که پوست سر خاصیت ارتجاعی مناسبی داشته باشد تا محل جراحت بدون هیچ مشکلی پوشش داده شود. تجربه نشان داده است که افراد با پوست تیرهتر نتایج بهتری از کاشت مو گرفتهاند و این موضوع به دلیل شباهت زیاد رنگ پوست و موهای آنهاست که باعث میشود قسمتهای خالیتر سر کمتر به چشم بیایند.
پاسخ به سوالات متداول در خصوص کاندیدای مناسب کاشت موها
· آیا کاشت مو محدودیت سنی دارد؟
پزشکان توصیه میکنند که تا قبل از ۲۵ سالگی برای کاشت موها اقدام نکنید. چراکه در این زمان تشخیص علت کاشت مو بسیار مشکل است و هنوز ریزش موها به یک الگوی تثبیتشده نرسیده است. به همین دلیل احتمال ریزش مجدد موهای کاشته شده و طاسی وسیعتر در این افراد وجود خواهد داشت.
· آیا میتوان موهای افراد را به یکدیگر پیوند زد؟
خیر، این امکان وجود ندارد؛ چراکه اختلافهای ژنتیکی بین موهای طبیعی فرد و موهای کاشته شده باعث شکست کاشت مو میشود. البته در دوقلوهای همسان که کدهای ژنتیکی یکسانی دارند ممکن است بتوان این کار را انجام داد.
· آیا میتوان بخشی از بدن مانند سینه، دستها یا پاها را به عنوان ناحیه اهداکننده انتخاب کرد؟
بله. در بعضی از روشهای کاشت مو این کار انجام میشود؛ اما قبل از آن لازم است پزشک بهخوبی خصوصیات موها را موردبررسی قرار دهد و مطمئن شود که گزینه مناسبی برای پرپشتتر کردن موهای سر، ریش، ابرو یا سبیل هستند.
· چه کسانی نمیتوانند از کاشت مو برای درمان ریزش موها استفاده کنند؟
افراد مبتلا به دیابت یا فشار خون کنترل نشده تا زمان کنترل بیماری خود نمیتوانند از این روش استفاده کنند. علاوه بر این افرادی که بانک موی مناسبی برای کاشت مو ندارند نیز گزینه مناسبی برای کاشت موهای طبیعی نخواهند بود. البته امروزه روشهایی برای ساخت گرافت مصنوعی و کاشت موهای مصنوعی در قسمتهای طاسی سر افراد به وجود آمده که میتواند راهحل جذابی برای این افراد باشد. علاوه بر این افراد زیر نیز گزینههای مناسبی برای کاشت مو نیستند.
- افراد مبتلا به ریزش موی بدون الگوی مشخص
- خانمهایی با الگوی ریزش موی زنانه
- افراد با انتظارات غیرواقعی از کاشت مو
- افراد با ریزش موهای گسترده که بانک موی مناسبی برای اهدا ندارند.
- افراد مبتلا به عدم تعادل هورمونی مانند کمکاری یا پرکاری تیروئید
- افراد مبتلا به بیماری تریکوتیلومانیا که ناخودآگاه موهای خود را میکنند.
- افراد مبتلا به آلوپسی سیکاتریسیل و آره آتای فعال
منبع: ورا کلینیک در استانبول