بین الملل

معترضان به انسداد گذرگاه «لاچین» در ایروان تظاهرات کردند

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، تظاهرکنندگان در پایتخت ارمنستان امروز با برگزاری تظاهراتی خواستار اقدام مقامات کشورشان برای رفع محاصره کریدور لاچین شدند.

تظاهرکنندگان تابلوهایی حمل می کردند که اصرار داشتند گذرگاه باید باز شود.

در این راستا، مردم از مقامات ایروان خواسته اند تا اقدامات عملی انجام دهند.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد (OHCHR) خواستار سفر ایمن از طریق کریدور لاچین و حل و فصل همه مسائل بین جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان از طریق گفتگو شده است.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل روز گذشته در توییتر نوشت: کریدور لاچین (بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان) از طرفین می خواهیم که مسائل معلق را از طریق گفتگو حل و فصل کنند و فورا اجازه حرکت آزاد و ایمن را بدهند، از حقوق بشر محافظت و حذف کنند. اثرات منفی بشردوستانه را بر غیرنظامیان ارائه دهید.

کریدور لاچین تنها مسیری است که ارمنستان را به مرکز قره باغ کوهستانی متصل می کند. در سال در 12 دسامبر، گروهی از شهروندان جمهوری آذربایجان که خود را اکولوژیست می نامند، راهروی لاچین را که نیروهای حافظ صلح روسیه در آن مستقر هستند، مسدود کردند. باکو گفت که قصدش مسدود کردن هیچ جاده ای نیست و خودروها می توانند آزادانه در هر دو جهت حرکت کنند، اما ایروان این اقدام را تحریکی از سوی باکو با هدف ایجاد یک بحران انسانی در منطقه قره باغ تحت اشغال ارامنه توصیف کرد. به گفته نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، این ممنوعیت منجر به کمبود مواد غذایی در منطقه قره باغ کوهستانی ارمنستان شده است.

پیش از این وزارت خارجه فرانسه با صدور بیانیه ای از جمهوری آذربایجان خواسته بود که بدون قید و شرط عبور و مرور در کریدور لاچین را بازگرداند و تردد را مجاز کند.

در بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه، فرانسه از انسداد بیش از 24 ساعته خط دسترسی ارمنستان و قره باغ کوهستانی ابراز تاسف کرد. این اقدام عواقب انسانی جدی برای مردم دارد. پاریس خواستار بازگشت بی قید و شرط آذوقه و تدارکات به قره باغ کوهستانی با رعایت حقوق مردم ساکن در آن شد.

لاچین در جاده بین قره باغ و شهر ارمنستان کانکندی قرار دارد. ارمنی ها و نیروهای حافظ صلح روسیه نیز از منطقه لاچین عقب نشینی کرده اند.

پس از 44 روز درگیری در منطقه قره باغ کوهستانی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان، دو کشور با میانجیگری روسیه آتش بس امضا کردند. بر اساس این قرارداد سه جانبه، کنترل شهر لاچین به جمهوری آذربایجان واگذار شد. شهر لاچین و اطراف و روستاهای آن در سال 1922 به کنترل ارامنه درآمد و دولت آذربایجان در سال های اخیر خواستار خروج نیروهای ارمنی از این منطقه شده است.

310310

دکمه بازگشت به بالا