سفر امیرعبداللهیان به روسیه و درخواست مکرون از ایران

رویکرد دیپلماتیک ایران برای حل مشکل اوکراین را می توان آغاز مرحله جدیدی از سیاست خارجی کشورمان دانست که تهران را به نقش مهمی در جهان تبدیل می کند و نشان می دهد که سیاست انزوای ایران از غرب کاملا شکست خورده است.
خبرگزاری آنا نیز مانند دیگر گروه های رسانه ای در پی سفر حسین امیرعبداللهی وزیر امور خارجه کشورمان به مسکو و گفتگوهای وی با مقامات این کشور، اخبار زیادی را منتشر کرد که در این میان علاقه مکرون بیشتر به چشم می خورد. نسبت به اخبار دیگر
ماجرا از این قرار است که فرانسوی ها از مقامات ایرانی خواسته اند میان روسیه و اروپا میانجیگری کنند تا در زمستان یخ نزنند.
6 ماه از آغاز بحران اوکراین که عامل اصلی و پایه گذار اقدامات ناتو و آمریکا بود می گذرد اما پیامدهای منفی آن بر بسیاری از کشورهای جهان به ویژه کشورهای اروپایی سایه افکنده است.
با نگاهی به وضعیت تامین انرژی در این منطقه، به دلیل جنگ اوکراین و تحریم های روسیه، اروپایی ها در زمینه تامین انرژی با مشکلات عدیده ای مواجه شده اند که نشان می دهد با نزدیک شدن به ماه های سرد سال ممکن است با مشکلات بیشتری مواجه شوند.
بر اساس گزارش European Energy Economic Review، اروپا بزرگترین مشتری انرژی روسیه است که بیش از نیمی از صادرات نفت خام و بیشتر محموله های گاز طبیعی روسیه را خریداری می کند.
حدود 40 درصد از گاز طبیعی مصرفی کشورهای عضو اتحادیه اروپا از روسیه تامین می شود و 6 کشور اروپایی بین 6 تا 100 درصد گاز طبیعی خود را از روسیه وارد می کنند.
در اروپا از گاز طبیعی برای گرم کردن خانه ها، تولید برق و تامین سوخت صنعتی به عنوان یک محرک اقتصادی استفاده می شود.
سوال ماکرون این بود:
اولین؛ اگرچه اروپاییها همچنان تلاش میکنند نشان دهند که بر تصمیم خود در برابر اقدامات روسیه در اوکراین ایستادهاند، اما این سوال نشاندهنده ناتوانی در یافتن راهحلی برای کاهش وابستگی به قدرت روسیه است.
دومین؛ این تقاضای انرژی نشان دهنده راه کاهش تحریم ها توسط مسکو و تلاش غرب برای ایجاد تورم در این کشور است و تورمی که غرب در این زمینه برای روسیه پیش بینی کرده بود با سپر انرژی به اروپا باز خواهد گشت.
اکنون طبق آمار اروپا، تورم در بخش غذا ده درصد و در بخش انرژی 40 درصد افزایش یافته است.
البته این فقط یک مشکل اروپایی نیست و به گفته فدرال رزرو آمریکا، مردم این کشور باید هزینه این تورم را به نحوی پرداخت کنند.
اقتصاددانان هشدار داده اند که اگر اروپا نتواند بحران انرژی را حل کند، باید منتظر زمستان سختی باشد که قیمت ها را در بخش انرژی افزایش می دهد.
اتخاذ راهکارها در اتحادیه اروپا به کاهش محدودیت سرعت در بزرگراه ها، خدمات مخابراتی به مدت سه روز در هفته، یکشنبه های بدون خودرو، اجرای نامنظم و برنامه ریزی شده و پیاده روی و دوچرخه سواری و … اشاره دارد. در حالی که اروپایی ها در تلاش برای تغییر این افکار عمومی هستند، کشور را برای کاهش عرضه انرژی و افزایش قیمت نفت آماده کنند.
سوم؛ سفر اخیر رئیس جمهور آمریکا به عربستان، دیدار رئیس جمهور فرانسه با امیر امارات در پاریس و موارد دیگر نشان می دهد که غرب نمی تواند روی متحدان عرب خود در خلیج فارس حساب باز کند. قیمت سوخت.
امارات متحده عربی نمی تواند نفت روسیه را به تنهایی جبران کند، این دو کشور نمی توانند به تنهایی به اوپک وابسته باشند، به خصوص که اکنون که قیمت نفت افزایش یافته و فشار بر این بازار رو به افزایش است، این قیمت نسبت به قبل گرانتر خواهد شد.
کارشناسان می گویند؛ اگر اروپایی ها می توانستند انرژی خود را از این بازار تامین کنند، زودتر اقدام می کردند.
استفاده از پتانسیل فراموش شده
اما یکی از راه هایی که اروپایی ها برای حل مشکل انرژی در نظر گرفته اند، استفاده از توانمندی های ایران در شرایطی است که تهران و مسکو به سطح جدیدی از تعامل استراتژیک رسیده اند.
نباید فراموش کرد که ایران در گذشته اعلام کرده بود که آماده پایان دادن به این بحران و مذاکره بین دو کشور است، بنابراین تلاش های دیپلماتیک را هدف قرار داده است، همانطور که در مناقشه ارمنستان و جمهوری آذربایجان انجام شد. خروج از بحران یمن، سوریه و افغانستان.
این پرسش فصل جدیدی در نقش ایران در منطقه است. نزدیک شدن سیاست های تهران و مسکو و حرکت به سمت یک رابطه راهبردی، ایران را بیش از هر زمان دیگری در حوزه انرژی به بازیگری مهم تبدیل کرده است و اروپایی ها برای حل این مشکل دست به دامان تهران می شوند. مشکلات با مسکو
در این میان، ابتکار دیپلماتیک ایران برای حل مشکل اوکراین را می توان آغاز فصل جدیدی در سیاست خارجی کشورمان دانست که تهران را به عنوان یک نقش مهم بین المللی معرفی می کند و نشان می دهد که سیاست انزوای ایران از غرب به طور کامل شکست نخورده است.
منبع: نورنیوز
انتهای پیام/4129/