برترین های کسب و کارعمومی

خوردن قهوه و افزایش ضربان قلب

انقباضات زودرس دهلیزی، اتفاق طبیعی برای یک قلب سالم است، اما برخی افراد آن را به عنوان یک ضربان قلب “پرشی” یا اضافی احساس می‌کنند که می‌تواند ناراحت کننده باشد. و اگر به طور مکرر ایجاد شود، ممکن است یک آریتمی قلبی جدی‌تر را به همراه داشته باشد.

کارشناسان می‌گویند علیرغم شهرت بد کافئین، بسیاری از مطالعات نشان داده اند که مصرف کنندگان قهوه سوپریم در مقایسه با افرادی که قهوه نمی‌نوشند با کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های مختلف از جمله بیماری قلبی روبرو هستند.

دکتر «گرگوری مارکوس»، نویسنده اول مطالعه و متخصص قلب و استاد دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «ممکن است تفاوت‌های زیادی بین مصرف کنندگان قهوه و افرادی که قهوه مصرف نمی‌کنند وجود داشته باشد که بر خطر بیماری آنها تأثیر می‌گذارد. اگرچه مطالعات سعی می‌کنند این تفاوت‌ها را کنترل کنند، اما توضیح همه چیز غیرممکن است.»

بنابراین مارکوس و همکارانش یک کارآزمایی بالینی انجام دادند تا واقعاً آزمایش کنند که آیا قهوه می‌تواند اثرات حاد خاصی بر قلب داشته باشد یا خیر. سوال اصلی آنها این بود که آیا یک فنجان معمولی (یا دو یا سه فنجان) می‌تواند تعداد انقباضات زودرس دهلیزی را که قلب فرد تجربه می‌کند افزایش دهد؟

انقباضات زودرس دهلیزی در لحظاتی اتفاق می‌افتند که حفره‌های فوقانی قلب (دهلیزها) خیلی زود منقبض می‌شوند، در حالی که ممکن است خون زیادی در آنها وجود نداشته باشد. این حالت به نوبه خود ممکن است یک مکث و انقباض قوی‌تر از حد معمول به دنبال داشته باشد.

مارکوس گفت: «در حالی که این احساس ممکن است آزاردهنده باشد، اما انقباضات زودرس دهلیزی بخشی طبیعی از عملکرد قلب انسان هستند.»

با این حال، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که افراد مسن‌تر با فرکانس نسبتاً بالای انقباضات زودرس دهلیزی در معرض افزایش خطر ابتلاء به فیبریلاسیون دهلیزی هستند؛ یک نوع آریتمی قلبی که در آن دهلیزها به‌جای حفظ یک ضربان ثابت، به‌طور نامنظم منقبض می‌شوند.

فیبریلاسیون دهلیزی تهدید کننده جان نیست، اما می‌تواند علائم ناراحت کننده‌ای مانند تپش قلب و سرگیجه ایجاد کند. و با گذشت زمان، می‌تواند خطر نارسایی قلبی یا سکته را افزایش دهد.

محققان ۱۰۰ بزرگسال سالم را که در بیشتر موارد بیش از یک فنجان در روز قهوه می‌نوشیدند، انتخاب کردند.

در طی دو هفته، شرکت کنندگان به طور تصادفی به مصرف قهوه کافئین دار در روزهای خاص و اجتناب از کافئین در روزهای دیگر تقسیم شدند. در تمام مدت، آنها یک نوار الکتروکاردیوگرام استفاده کردند که فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می‌کرد. آیا پس از خوردن قهوه، دچار تپش قلب می‌شوید؟ باوجودی‌که طعم تلخ قهوه خستگی روزهای پرمشغله کاری را از بین می‌برد، اما برخی اوقات، تپش قلب ناشی از مصرف قهوه را نمی‌توان نادیده گرفت. باتوجه‌به نوع و میزان قهوه‌ای که مصرف می‌کنید، تپش قلب بعد از خوردن قهوه دلایل متعددی دارد. در این مطلب از مجله آدوراطب، به معرفی ۶ دلیل اصلی این عارضه پرداختیم. اگر پس از مصرف قهوه دچار تپش‌های نامنظم قلب، لرزش بدن یا استرس می‌شوید، خواندن این مطلب به شما کمک می‌کند تا دلایل تپش قلب ناشی از مصرف قهوه را بدانید.

۱کافئین؛ رایج‌ترین دلیل تپش قلب گرفتن بعد از خوردن قهوه

قهوه شامل کافئین است که باعث افزایش تحریک سیستم عصبی مرکزی و ضربان قلب می‌شود. به بیانی دیگر، کافئین موجود در قهوه‌، موجب افزایش آدرنالین خون می‌شود. با افزایش آدرنالین، فشار خون در اثر پمپاژ سریع بالا می‌رود؛ درنتیجه طی این افزایش فشار خون، ضربان قلب شدید خواهد شد.

به‌طور طبیعی، با مصرف کافئین ضربان قلب و نیروی پمپاژ افزایش پیدا می‌کند. اگر دلیل تپش قلب نامنظم شما پس از مصرف قهوه ناشی از کافئین باشد، نیاز است در این زمینه به پزشک مراجعه کنید. پزشک با بررسی وضعیت سلامتی‌تان، شما را برای ادامه مصرف قهوه یا میزان آن راهنمایی خواهد کرد. به‌همین منظور، ممکن است آزمایش‌های متعددی از شما گرفته شود. اگر تپش قلب شما ناشی از بیماری‌های قبلی باشد، ممکن است از بین داروهای قلبی بهترین درمان را برای شما تجویز کند. شما می‌توانید مشخصات و اطلاعات این داروها را در صفحه مشاهده کنید.

۲افزایش فشار خون؛ یکی از مهم‌ترین دلایل تپش قلب بعد از خوردن قهوه

به‌طور معمول ۳۰ دقیقه پس از مصرف قهوه، کافئین موجود در آن فشار خون دیاستولیک و سیستولیک را تا ۱۵ واحد افزایش می‌دهد. تأثیر این افزایش معمولاً تا ۴ ساعت باقی می‌ماند. مصرف قهوه، به‌تنهایی منجر به ایجاد فشار خون بالا نمی‌شود. درواقع، مصرف منظم آن فواید مهمی از جمله کاهش اثرات ضدالتهابی و تنظیم اشتها برای سلامتی بدن دارد. با این حال، اگر سابقه بیماری فشار خون دارید، با مصرف بیش از حد قهوه، تپش قلب شما نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

افرادی که مبتلا به فشار خون هستند، ممکن است این بیماری نشئت گرفته از نارسایی قلبی نیز باشد. در‌این‌صورت احتمال دارد پزشک پس بررسی و معاینات لازم دارو‌هایی هم‌چون را برای بیمار تجویز کند.

۳بیماری قلبی؛ شایع‌ترین دلیل تپش قلب در افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی عروقی

اگر پس از مصرف قهوه، تپش قلب و ضربانتان طوری بالا رود که قلب نتواند جریان خون را کنترل کند، با توقف جریان خون به قلب، احساس درد در قفسه سینه خواهید کرد. هرچند درد در قفسه سینه دلایل مختلفی دارد و تپش قلب بعد از خوردن قهوه را نمی‌توان دلیل ایجاد بیماری‌های قلبی به‌شمار آورد.

اگر با یک فنجان قهوه در قسمت قفسه سینه دچار درد و تپش قلب شوید، احتمال سابقه بیماری قلبی وجود دارد. در این شرایط، حتما نیاز است با مراجعه و مشورت پزشک متخصص، قهوه مصرف کنید. همچنین ممکن است پزشک باتوجه‌ به شرایط قلبی شما برای پیش‌گیری از ناراحتی‌های قلبی عروقی شدیدتر دارویی مانند تجویز کند.

۴مصرف بیش از حد قهوه؛ زنگ خطر بروز بیماری فشار خون

طبق توصیه سازمان غذا و داروی آمریکا، مصرف ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز مشکلی برای سلامتی بدن به‌وجود نمی‌آورد. ۴۰۰ میلی‌گرم تقریباً معادل ۴ یا ۵ فنجان کوچک قهوه است. اگر مصرف قهوه شما در طی روز از میزان مجاز بیشتر شود، ممکن است دچار تپش‌های نامنظم قلب شوید. درصورت ادامه داشتن تپش‌های نامنظم و شدید، نیاز است حتماً به پزشک متخصص مراجعه کنید تا اقدامات لازم را برای را برای شما انجام دهد.

البته کودکان و کسانی که طبق تشخیص پزشک دچار بیماری فشار خون هستند، مصرف حتی یک فنجان قهوه هم باید با نظر پزشک انجام شود تا پس از مصرف قهوه دچار ناراحتی‌های قلبی ناشی از مصرف بیش از حد قهوه نشوند.

بیشتر بدانید : قیمت قهوه گانودرما دکتر بیز

۵حساسیت بدن به قهوه؛ همراه با علائم ثانویه بعد از خوردن قهوه

اگر پس از مصرف قهوه یا نوشیدنی‌های کافئین‌دار حتی به میزان کم، دچار علائمی مانند سردرد، اسهال و سرگیجه شدید، احتمالاً بدن شما به کافئین یا مواد دیگر موجود در قهوه حساسیت دارد. به دنبال این حساسیت ممکن است شاهد تپش قلب و علائم دیگری مانند بی‌قراری یا لرزش بدن، اضطراب، اسهال یا تحریک‌پذیری نیز باشید.

علائم حساسیت به قهوه به‌ندرت شدید شده و تبدیل به آلرژی می‌شوند. با این حال، وظیفه تشخیص حساسیت و درمان دل درد ناشی از خوردن قهوه بر عهده پزشک است. در این شرایط پزشک ممکن است برای رفع تپش قلب بعد از خوردن قهوه و جلوگیری از بروز حساسیت‌های ناشی از آن، قرص و داروی مخصوص تجویز کند.

۶استرس؛ اصلی‌ترین دلیل تپش قلب برای افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی

از مزایای خوردن قهوه، نمی‌توان گذشت. آن هم زمانی که خستگی روزهای کاری پرمشغله را کمتر می‌کند. با این‌حال، درکنار تمام مزایایی که کافئین موجود در قهوه دارد، محرکی برای ترشح هورمون‌های استرس‌زا است. تحقیقات انجام شده روی ۲۵ مرد سالم نشان داد افرادی که حدود ۳۰۰ میلی‌گرم کافئین مصرف کردند، دو برابر افرادی که کافئین مصرف نکردند، دچار استرس شدند.

اگر این سوال برایتان پیش آمده که «چرا بعد از خوردن قهوه استرس میگیرم» باید بگوییم کافئین موجود در قهوه تا دو برابر می‌تواند میزان ترشح هورمون‌های استرس‌زا مانند کورتیزول در بدن را افزایش دهد. درواقع، اگر فردی مبتلا به اختلالات اضطرابی باشد، کافئین موجود در قهوه ممکن است این اختلال را در او شدیدتر کند. دلیل بروز این عارضه مسدود شدن آدنوزین‌ها (هورمون‌های مربوط به ایجاد خواب‌آلودگی) است. به دنبال مسدود شدن آدنوزین‌ها سیستم عصبی بدن تحریک شده و پاسخ استرس در بدن فعال می‌شود.

درمان تپش قلب با مراجعه به متخصص و معاینه توسط پزشک

تپش قلب بی‌دلیل بعد از خوردن قهوه، نوعی زنگ هشدار برای بدن است. در این شرایط، اگر سابقه بیماری زمینه‌ای دارید، برای جلوگیری از تپش قلب بعد از خوردن قهوه نیاز است حتما به پزشک مراجعه کنید. در این مطلب، ۶ دلیل اصلی تپش قلب بعد از خوردن قهوه را بررسی کردیم. اگر با میزان مصرف مجاز قهوه در روز دچار علائم حساسیت یا تپش قلب‌های نامنظم می‌شوید، بسیار اهمیت دارد که با مشورت متخصص نسبت به درمان آن اقدام کنید. در این شرایط، پزشک براساس آزمایش‌ها و سابقه بیماری شما، بهترین تجویز را برای درمان این عارضه به شما معرفی خواهد کرد. آیا شما تا به‌حال تجربه‌ای در این زمینه داشتید؟ نظرتان را می‌توانید با ما درمیان بگذارید.

 

به طور کلی، این مطالعه نشان داد، افراد در روزهای مصرف قهوه به طور متوسط تعداد انقباضات زودرس دهلیزی شأن مشابه با روزهای بدون کافئین بود: به ترتیب ۵۸ و ۵۳.

در مورد انقباضات زودرس بطنی که حفره‌های تحتانی قلب را درگیر می‌کند، تفاوت کوچکی وجود داشت. در روز قهوه ی فوری موکا دکتر بیز ، افراد به طور متوسط ۱۵۴ انقباض زودرس بطنی، در مقابل ۱۰۲ در روزهای بدون کافئین داشتند.

بر اساس تحقیقات گذشته، انقباضات زودرس بطنی، زمانی که مکرر باشد، ممکن است خطر نارسایی مزمن قلبی را افزایش دهد.

 

دکمه بازگشت به بالا