علمی و پزشکی

کشف تازه درباره فواید «هندوانه» برای سلامتی

آفتاب‌‌نیوز :

هندوانه بدون‌تردید میوه‌ای خوش‌طعم و سرشار از مواد مغذی است. حالا، محققان نقش حیاتی آن را در افزایش کیفیت رژیم غذایی و حمایت بیشتر از سلامت قلب آشکار کرده کرده‌اند. 

مطالعه جدیدی که نتایج آن در مجله‌ی Nutrients منتشر شد، نشان می‌دهد هندوانه می‌تواند جذب مواد مغذی و کیفیت کلی رژیم غذایی را در کودکان و بزرگسالان افزایش دهد. این تحقیق، بر اساس تجزیه و تحلیل داده‌های بررسی ملی سلامت و تغذیه (NHANES)، نشان داد کیفیت کلی رژیم غذایی در افرادی که هندوانه مصرف می‌کردند در قیاس با افرادی که هندوانه مصرف نمی‌کردند، به طور قابل‌ملاحظه‌ای بهتر بود.

بر اساس این مطالعه، کودکان و بزرگسالانی که هندوانه مصرف می‌کردند، فیبر، منیزیم، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین A و همچنین لیکوپن و سایر کاروتنوئید‌های بیشتری دریافت می‌کردند، در حالی که مصرف قند‌های افزوده و کل اسید‌های چرب اشباع شده کمتری داشتند. کریستن فولگونی، تحلیلگر و نویسنده این مطالعه، نتایج این تحقیق را در نشست سالانه‌ی انجمن تغذیه آمریکا، Nutrition ۲۰۲۳، که در ۲۲ تا ۲۵ جولای ۲۰۲۳ در بوستون برگزار می‌شود، ارائه خواهد کرد. 

علاوه بر مطالعه‌ی NHANES، مطالعه جدید دیگری هم بر اساس تحقیقات قبلی در این زمینه در Nutrients منتشر شده که نشان می‌دهد مکمل آب هندوانه از عملکرد عروق در طول هیپرگلیسمی حفاظت می‌کند. 

این آزمایش تصادفیِ دوسوکورِ کنترل‌شده با دارونما جهت آزمایش اثرات ۲ هفته‌ای مکمل روزانه آب هندوانه در دانشگاه ایالتی لوئیزیانا انجام شد و به طور خاص به مطالعه اثرات تعدیل‌کننده بالقوه و سودمند اِل-سیترولین و ال-آرژنین (دو ترکیب موجود در هندوانه) پرداخت.

دکتر جَک لوسو، استاد دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه ایالتی لوئیزیانا گفته است: «ما تصدیق می‌کنیم که گرچه حجم نمونه کوچک بود (۱۸ مرد و زن جوان سالم) و لازم است تحقیقات بیشتری انجام شود، این مطالعه به شواهد موجود در حمایت از مصرف منظم هندوانه و تاثیر مثبت آن بر سلامت قلبی-متابولیکی می‌افزاید. علاوه بر اِل‌سیترولین و اِل‌آرژنین، هندوانه منبع غنی آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین C و لیکوپن است که همگی می‌توانند به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کرده و در پیشگیری از بیماری قلبی نقش داشته باشند.» 

به گزارش وب گاه فرادید، دستورالعمل‌های غذایی برای آمریکایی‌ها (DGA) مصرف روزانه ۱.۵ تا ۲.۵ فنجان میوه را توصیه می‌کند. در حال حاضر، بزرگسالان و کودکان ایالات متحده کمتر از این میزان توصیه‌شده میوه مصرف می‌کنند، یعنی فقط نیمی از میزان توصیه‌شده. هندوانه یک میوه غنی از مواد مغذی و منبع عالی ویتامین C (۲۵ درصد DV)، منبع ویتامین B ۶ (۸ درصد DV) و راه خوشمزه‌ای برای هیدراته ماندن (۹۲٪ آب)، با تنها ۸۰ کالری در هر ۲ فنجان است.

تیم تحریریه مطالب پزشکی

نوشته‌هایی که با بهره‌گیری از الگوریتم BERT گوگل، بصورت کاملاً انسانی و پویا باشند و به خواننده‌ها کمک می‌کنند تا به راحتی مفاهیم علمی را درک و استفاده کنند.
دکمه بازگشت به بالا