افزایش کارتنخوابی و بیماریهای ویروسی معتادان با جابهجایی مراکز کاهش آسیب از شوش و هرندی
رهبر خیریه متولد شده ، معاون وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، در پاسخ به درخواست وزارت بهداشت ، درمان و رفاه اجتماعی برای جابجایی قربانیان برای کاهش مراکز آسیب گفت: معتادان گسترده به این مراکز مراجعه نمی کنند.
عباس دیمیلمازاده در گفت وگو با دانا نیوز وی گفت: اعتیاد و داروهای خواب آور بخشی از کل جامعه است و وزارت بهداشت موظف است سلامت این گروه را مطابق قانون و مقررات مختلف سیاست ها و قوانین کلی سیستم در نظر بگیرد. برنامه کاهش آسیب بخشی از برنامه سیاست کلی سیستم است و در ماده 15 قانون اجرای قانون و مواد مخدر ، یکی از ارکان اصلی برنامه ، گنجانده شده است.
دیمیلزه گفت که برنامه های کاهش آسیب به طور کلی باید در مجاورت فوری معتادان و داروهای خواب آور استفاده شود. واقعیت این است که اولین معتادان و افراد بی خانمان در همان منطقه بودند. ، مراکز کاهش آسیب در این محله برای خدمات رسانی به این گروه ایجاد شده اند. اینکه تصور کنیم مرکز کاهش آسیب در وهله اول تأسیس شده است ، اشتباه است و این امر منجر به جابجایی کارتن خواب ها شده است.
سیاست های کاهش آسیب توسط خیریه متولد شده طراحی می شود ، بنابراین مراکز کاهش آسیب بسیار به محل ملاقات معتادان نزدیک هستند ، زیرا اگر فاصله این مراکز با محل معتادان زیاد باشد ، معتادان به این مراکز مراجعه نمی کنند.
اگر مراکز کاهش آسیب جابجا شوند چه اتفاقی می افتد؟ وی گفت: جابجایی این مراکز باعث می شود معتادان از خدمات مناسب برخوردار نشوند. دو نوع مرکز کاهش آسیب در محله های شوشا ، مولوی و هرندی (مراکز پناهگاه شبانه و مراکز ترانزیت) وجود دارد. مراکز کاهش آسیب خوابگاه های معتاد را برای خواب معتادان در خیابان فراهم می کنند ، اما وقتی این مراکز جابجا می شوند ، آنها در خیابان می خوابند و ثانیا ، مشکلات ویروسی را شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه با جابجایی تعداد معتادان در مناطق شوشا ، مولوی و هرندی به سایر مناطق شهر کاهش می یابد ، افزود: دسترسی به خدمات و کاهش آسیب ها کاهش می یابد. ؛ اصولاً با این رویکرد رهبری ، این افراد را به مناطق دیگر شهر منتقل خواهیم کرد و در این صورت باید سرمایه گذاری های جدیدی برای خدمت به معتاد انجام شود. به نظر نمی رسد از نظر اقتصادی یا دستی این مورد وجود داشته باشد.
انتهای پیام