وزیر بهداشت: طب سنتی نباید در دست پلید خرافه، قربانی شود
وی با بیان اینکه ساماندهی و ادغام فعالیت های طب سنتی ایرانی – ایرانی در سیستم بهداشت و درمان اعلام شده است ، گفت: “ایران و طب سنتی ما نباید قربانی جاهلیت کثیف و خرافات شوند.” دانشمندان دانشگاه ما باید بتوانند وارد این حوزه شوند و آن ریشه های اصیل و ناب ایرانی و فرهنگی را احیا کنند.
با توجه به ESA دکتر سعید نمکی به مناسبت مراسم تحلیف هفته دفاع مقدس برای ادغام خدمات پزشکی ایران در سیستم شبکه بهداشت در شهر آرکانزاس: یک اینچ در دست دشمن نگذارید. سلام بر همه شهدای مطهر. من همچنین به تمام شهدای جمهوری اسلامی ایران درود می فرستم.
لین
وی افزود: مدتهاست كه آرزو می كنم طب سنتی ایران به عنوان یكی از مهمترین رهنمودها در سیستم مراقبت های بهداشتی كشور و همچنین در سیاست های كلی نظام سلامت باشد. خداوند به همه کسانی که به ایجاد شبکه کمک می کنند ، جلال عطا کند و کسانی که در میان ما نیستند با مقدسین و انبیا شریک شوند. یکی از افرادی که در این زمینه زحمت کشیده است دکتر مالک افضلی است.
نامکی ادامه داد ، “وقتی ما در مورد ایران و طب سنتی صحبت می کنیم ، یکی از معتبرترین کالج های جهان است ، زیرا یکی از زیرساخت های علمی و فرهنگی جهان است. افراد مهمی مانند ابن سینا ، رازی ، جورج و … که در تاریخ این جهان و در صحنه جهانی تأمل کرده اند ، هرگز فراموش نمی شوند.
وی گفت: “یكی از بزرگترین اهداف ما در ایران و در طب سنتی این است كه به دانشجویان خود بیاموزیم كه این یكی از فرهنگهای قدیمی در جهان است.” امروزه یکی از مشکلات دانشجویان ما این است که مربوط به فرهنگ علمی این کشور با قدمت بیش از 7000 سال نیستند. دانشجویان ما امروز نلسون و آلیسون را می شناسند ، اما متأسفانه ابن سینا و بزرگان سنتی یکدیگر را نمی شناسند و این به تدریج ارتباط آنها با زمین ، خاک و کشور مبدا را ضعیف می کند.
نمکی گفت: “اولین قدم در این مسیر آگاهی دانشجویان پزشکی از تاریخ بزرگ فرهنگی و علمی این کره خاکی است.” دانش آموز ما باید ابن سینا را بشناسد. او 58 ساله است ، صدها مقاله نوشت و سالها در دانشگاه های جهان تحصیل می کرد. دانشجو امروز باید بداند که به جای پزشک شدن ، باید عالمانه تربیت شود این وظیفه معلمان دانشگاه ما است. حافظ گفت: “درد من با پزشكانی است كه از من می خواهند خزانه نامعلوم خود را شفا بدهم” یا “از پزشكان بیچاره ناراحت نباش.” حافظ دوباره گفت: “احساس بد در این حادثه كجاست؟” میگه “اندیشه های دکتر و نظر برهمنی”. یعنی دکتر را از خردمندان جدا کنید. خردمند کسی است که پزشکی ، تاریخ ، حکمت و فلسفه می داند. او موجودی همه کاره است که به همه هنرهای مرتبط با بیمار علاقه مند است.
وی گفت: “جدا از حوزه آموزش در این زمینه ، ما باید گام های قابل توجهی در زمینه تحقیقات طب ایرانی و سنتی برداریم.” ما باید طب ایرانی و سنتی خود را وارد چارچوب علم امروز کنیم تا دانشجوی پزشکی ما بتواند آن را عاقلانه مصرف کند. مردم ما تفاوت بین جمعیت شناسی و طب سنتی را در زمینه طب ایرانی درک می کنند. طب ایرانی و سنتی ما نباید قربانی جاهلیت و خرافات شود. آنها دانشمندان دانشگاه های ما هستند که باید بتوانند وارد این حوزه شوند و ریشه های طب ایرانی و سنتی ما را احیا کنند.
نامیکی با اشاره به ادغام خدمات طب ایرانی و سنتی در سیستم مراقبت های بهداشتی گفت: “ما زیرساخت های بهتری از شبکه بهداشت و درمان کشور برای هماهنگی فعالیت های خود نداریم.” ما حق طراحی فعالیتهای موازی در سیستم خدمات را نداریم. یکی از کارهای زیبایی که می توان انجام داد و انجام می شود ، ادغام طب سنتی در سیستم ارائه خدمات است ، امری زیبا که امروزه ساماندهی شده است تا ما بتوانیم ابتدا خدمات ، در مرکز بهداشت ، سپس در مراکز بهداشتی را ارائه دهیم. و ما به جای برخورد در بیمارستان ها ، ترکیبی از طب مدرن و طب ایرانی و سنتی خود را داریم که به یکدیگر کمک می کنند تا کاربرد واقعی این برنامه علمی را درک کنند. امیدوارم این یک شروع عالی باشد و تا پایان سال بتوانیم طب سنتی و ایرانی را در همه سطوح خدمات ترکیب کنیم.
وزیر بهداشت تأکید کرد: من همیشه آرزو داشتم دانشگاه پزشکی سنتی و مکمل تأسیس کنم. به جای استفاده از داروهای سنتی و مکمل این جزیره ، که قسمت عمده ای از سیستم جهانی ارائه خدمات است ، باید دنباله رو گروهی بنام دانشگاه طب سنتی و تکمیلی باشیم. جمع آوری با هم.
انتهای پیام